Euroleague: ΤΣΣΚΑ – Ζαλγκίρις 94-91

Euroleague: ΤΣΣΚΑ – Ζαλγκίρις 94-91

Η ΤΣΣΚΑ ήταν μπροστά στο σκορ καθόλη σχεδόν τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Ζαλγκίρις, αλλά οι μαχητικοί Λιθουανοί μετέτρεψαν το ματς σε θρίλερ κι έφτασαν κοντά στην επικράτηση.

Ο Ουλανόβας ήταν πολύ ζεστός στο ξεκίνημα με 2/2 σουτ εντός πεδιάς και βοήθησε έτσι την Ζαλγκίρις να μπει πιο δυναμικά στο παιχνίδι από τους Ρώσους.

Ο Ιτούδης πήρε time out για να αφυπνίσει τους παίκτες του και τα κατάφερε, αφού οι Χάινς και Ντε Κολό πήραν την ομάδα στις πλάτες τους κι έδωσαν προβάδισμα στην ΤΣΣΚΑ στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου 22-19.

Στην δεύτερη περίοδο η Ζαλγκίρις πέρασε μόλις για μια επίθεση μπροστά (22-24) με ένα σουτ του Γιανκούνας, αλλά από εκείνη την στιγμή κι έπειτα ανέλαβε ο Ντε Κολό με την βοήθεια των Βοροντσέβιτς, Χάντερ και Κλάιμπερν κι έχτισαν έτσι μια διαφορά 15 πόντων στο ημίχρονο του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο Τουπάν και Μίσιτς κατάφεραν να «ψαλιδίσουν» τη διαφορά για την Ζαλγκίρις (69-62) στην τρίτη περίοδο, ενώ στην τελευταία η ομάδα του Γιασκεβίτσιους επέστρεψε για τα καλά με τον Τουπάν (72-68). Ο «killer» Βοροντσέβιτς και τα τρίποντά του, όμως, της έκοψαν τα φτερά φτάνοντας πάλι τη διαφορά στους 10!

Με μαχητικότητα, πείσμα και… Βαλίνσκας, οι Λιθουανοί μείωσαν εκ νέου στους πέντε και στους τέσσερις (90-85/92-88) αλλά δεν είχαν αρκετό χρόνο για την ανατροπή. Τελικό σκορ το 94-91, με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να φτάνει τις 4 νίκες (τρίτη διαδοχική) στην διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 51-36, 69-62,  94-91

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ