Ευρωλίγκα: Οι 7 κορυφαίες μεταγραφές

Ευρωλίγκα: Οι 7 κορυφαίες μεταγραφές

Μεγάλη κινητικότητα επικρατεί στο μεταγραφικό παζάρι της Ευρωλίγκας με πολλές κινήσεις να έχουν ενθουσιάσει τους φιλάθλους των ομάδων.

Τα μεταγραφικά σενάρια έχουν πάρει φωτιά, ενώ οι ανακοινώσεις παικτών από ομάδες της Ευρωλίγκας έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Πάμε να δούμε τις 7 κορυφαίες μεταγραφές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

7. Μούσταφα Φολ-Ολυμπιακός

Στο νούμερο 7 της κατάταξης βρίσκουμε την περσινή αποκάλυψη στην θέση του Σέντερ, τον Μούσταφα Φολ. Ο 29χρονος Γάλλος ψηλός θα αγωνίζεται την νέα σεζόν με τα ερυθρόλευκα, με τον Ολυμπιακό να τον ανακοινώνει για τα επόμενα 2 χρόνια. Πέρσι, ο Φολ με την φανέλα της Βιλερμπάν, έβγαλε μάτια στην πρώτη του σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική Ευρωπαϊκή διοργάνωση, καταγράφοντας 8,8 πόντους, 5,5 ριμπάουντ και 0,9 τάπες σε 31 παιχνίδια. Ο 2,19 Γάλλος σέντερ έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο περσινό ρόστερ του Ολυμπιακού, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τρίβει τα χέρια του για την απόκτησή του.

6. Ντίνος Μήτογλου-Αρμάνι Μιλάνο

Στο νούμερο 6 θα βάλουμε την μετακίνηση του 25χρονου Έλληνα φόργουορντ στην Αρμάνι Μιλάνο. Ο Ντίνος Μήτογλου μετά από σειρά διαπραγματεύσεων με τον Παναθηναϊκό, αποφάσισε πως ήθελε μία νέα πρόκληση στην καριέρα του, αποφασίζοντας να ακολουθήσει το πλάνο του Έτορε Μεσίνα, που τον ήθελε διακαώς. Έτσι ο Θεσσαλονικιός πάουερ φόργουορντ θα μετακομίσει στο Μιλάνο για λογαριασμό της Αρμάνι για 2 έτη, με συμβόλαιο που θα του αποφέρει συνολικά 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Στο συμβόλαιο υπάρχει όρος και για NBA out, καθώς ο Έλληνας διεθνής δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να αγωνιστεί κάποια στιγμή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο Μήτογλου την περασμένη σεζόν, με την φανέλα του Παναθηναϊκού, κατέγραψε μέσους όρους της τάξης των 9,3 πόντων και 5,4 ριμπάουντ.

5. Ντέρικ Γουίλιαμς-Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ο κύριος Ντέρικ Γουίλιαμς παίρνει την 5η θέση στην κατάταξή μας, κυρίως λόγω του ονόματος του και της μέχρι στιγμής διαδρομής του. Πρώην νούμερο 2 pick στο draft του 2011 και με 428 παιχνίδια στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ(8,9 πόντοι και 4 ριμπάουντ), θα περίμενε κανείς ότι ο Γουίλιαμς θα βρισκόταν στην κορυφή της σχετικής λίστας. Η αστάθεια όμως που διακρίνει το παιχνίδι του φάνηκε και πέρσι στην Βαλένθια, όπου πραγματοποίησε μία μέτρια σεζόν, γεμάτη σκαμπανεβάσματα, έχοντας μέσους όρους της τάξης των 9 πόντων και 3 ριμπάουντ. Η Μακάμπι προχώρησε στην απόκτησή του, ελπίζοντας να αναγεννήσει τον παίκτη που εντυπωσίασε τα προηγούμενα χρόνια με τις φανέλες των Μπάγερν και Φενέρμπαχτσε.

4. Μάριους Γκριγκόνις-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο Δημήτρης Ιτούδης έψαχνε στην αγορά έναν shooting guard, που θα αντικαταστούσε τον  Χίλιαρντ. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως αναβάθμισε την θέση 2 της ΤΣΣΚΑ, με την απόκτηση του Λιθουανού Μάριους Γκριγκόνις. Ο 27χρονος γκαρντ προέρχεται από την κορυφαία σεζόν της καριέρας του, με την φανέλα της Ζαλγκίρις, σημειώνοντας 13,4 πόντους και κατεβάζοντας 2,1 ριμπάουντ σε 34 συμμετοχές, με ποσοστά που εντυπωσιάζουν(50,6% στα δίποντα, 45,6% έξω από τα 6.75 μέτρα και 94,4% από τη “γραμμή της φιλανθρωπίας). Το μεγάλο του όπλο, βλέποντας και τα εντυπωσιακά του ποσοστά, είναι το φαρμακερό του σουτ, κάτι που εκτίμησε και ο Ιτούδης αλλά και η διοίκηση της ΤΣΣΚΑ, προσφέροντάς του 3ετές συμβόλαιο συνεργασίας με αύξηση των αποδοχών του.

3. Ακίλε Πολονάρα-Φενέρμπαχτσε

Τον ίσως πιο υποτιμημένο παίκτη της περσινής σεζόν απέκτησε η Φενέρμπαχτσε, κάνοντας δικό της τον Ιταλό φόργουορντ Ακίλε Πολονάρα, ο οποίος προέρχεται από break out season με την φανέλα της Μπασκόνια. Συγκεκριμένα η στατιστική του έγραψε 12,2 πόντους και 6,6 ριμπάουντ με την φανέλα των Βάσκων, σε μία σεζόν που ουσιαστικά κάλυψε το κενό του Τόρνικε Σενγκέλια. Φέτος, αποφάσισε πως ήρθε η στιγμή να κάνει το άλμα στην καριέρα του, υπογράφοντας στην Φενέρμπαχτσε, προκειμένου να την βοηθήσει να επιστρέψει στους τίτλους, σε Ευρωπαϊκό αλλά και εγχώριο επίπεδο.

2. Τζάλεν Ρέινολντς-Μακάμπι Τελ Αβίβ

Άλλος ένας παίκτης που απέκτησε η ομάδα του Ισραήλ, μπαίνει στην λίστα μας, με τον Τζάλεν Ρέινολντς να επιστρέφει στην Μακάμπι ύστερα από απουσία ενός έτους. Ο Αμερικάνος ψηλός έρχεται από σεζόν καριέρας με την φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, με την οποία έφτασε μία ανάσα από το Final 4. Οι μέσοι όροι του έγραψαν 13,6 πόντους και 5,8 ριμπάουντ, όντας ένα από τα καλύτερα 5άρια της διοργάνωσης. Πλέον, επιστρέφει στην Μακάμπι για να αναπληρώσει το κενό του Χάντερ, και ελπίζοντας να την βοηθήσει να επιστρέψει στα playoffs.

1. Πιέρια Χένρι-Φενέρμπαχτσε

Η κορυφαία μεταγραφή που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα, κατά την άποψή μας, αποτελεί ο Πιέρια Χένρι. Η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να κάνει δικό της τον Αμερικάνο 28χρονο γκαρντ, ο οποίος πραγματοποίησε την πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του. Με 10,5 πόντους και 7,3 ασίστ ήταν ο φυσικός ηγέτης της Μπασκόνια εντός παρκέ και ο καλύτερος της παίκτης στα περισσότερα παιχνίδια της σεζόν. Από του χρόνου θα αποτελεί τον βασικό point guard της Τούρκικης ομάδας, όπου θα συνθέσει με τον Νάντο Ντε Κολό, ένα κορυφαίο δίδυμο στην περιφέρεια, η συνεργασία του οποίου αναμένεται με ενδιαφέρον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ