Παπανικολάου – «Ο γιατρός μου είπε ότι έχω χαρακτηριστικά του συνδρόμου Άσπεργκερ» (pic)

Παπανικολάου – «Ο γιατρός μου είπε ότι έχω χαρακτηριστικά του συνδρόμου Άσπεργκερ» (pic)

Ο Δημήτρης Παπανικολάου σε ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια αποκάλυψε πως βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, καθώς παρουσιάσει χαρακτηριστικά που κλίνουν στο σύνδρομο Άσπεργκερ.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου έκανε μία ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια, στην οποία αποκάλυψε πως βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, καθώς παρουσιάζει χαρακτηριστικά του συνδρόμου Άσπεργκερ. Ο ίδιος μάλιστα, όπως αναφέρει στο ποστ του στο Instagram, δεν γνώριζε γι’ αυτό, και ούτε γενικά για τις διαταραχές γύρω από το φάσμα του αυτισμού.

Το σύνδρομο Άσπεργκερ είναι μία νευρολογική αναπτυξιακή διαταραχή που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού. Χαρακτηρίζεται από ελλείψεις και δυσλειτουργίες σε διάφορους τομείς της ανάπτυξης, και επηρεάζει το άτομο, όσο αφορά στην αντίληψή του για τον κόσμο και την κατανόηση των σκέψεων και των συναισθημάτων των άλλων ατόμων, καθώς επίσης και την ικανότητα αλληλεπίδρασής και επικοινωνίας του με το περιβάλλον.

Τα άτομα με Άσπεργκερ έχουν συνήθως μέση ή και ανώτερη νοημοσύνη και δεν παρουσιάζουν σημαντικές καθυστερήσεις ή αποκλίσεις στην απόκτηση της γλώσσας (γραμματική, σύνταξη κτλ.).

Ο πρώην μπασκετμπολίστας τόνισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης, ευχαριστώντας τους Νίκο Γκάλη και Γιάννη Αντετοκούνμπο για την συμμετοχή τους ως πρεσβευτές εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανάπτυξης κοινωνικών και αθλητικών δεξιοτήτων παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ