Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 69-55: «Πάτησε» τον Παναθηναϊκό και σηκώνει το Κύπελλο

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 69-55: «Πάτησε» τον Παναθηναϊκό και σηκώνει το Κύπελλο

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τον Παναθηναϊκό και στον ημιτελικό του Κυπέλλου, επικρατώντας με 69-55, προκρίθηκε στον τελικό και κόντρα στην Ελευθερία Μοσχάτου είναι έτοιμος να σηκώσει την κούπα.

Ο Ολυμπιακός απέδειξε για ακόμη μια φορά τη φετινή σεζόν ότι είναι καλύτερος από τον Παναθηναϊκό, επικράτησε με 69-55 στον ημιτελικό του Final Four του Κυπέλλου και έκλεισε θέση στον τελικό της Κυριακής (10/4) κόντρα στην Ελευθερία Μοσχάτου.

Οι ερυθρόλευκες κυριάρχησαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, εκμεταλλεύτηκαν την εκπληκτική δεύτερη περίοδο που έκαναν (είχαν επιμέρους 24-11) και έκαναν το 3/3 κόντρα στις πράσινες τη φετινή σεζόν, «αγκαλιάζοντας» την πρώτη κούπα της σεζόν.

Η ομάδα του Μάρτινς Ζίμπαρτς διάβασε άψογα το ματς, έβαλε στα καλάθια της παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη και με εκπληκτική άμυνα σχεδόν σε όλο το ματς, τσέκαραν το εισιτήριο για τον τελικό, όπου είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Δείτε εδώ το LIVE του ματς.

Πρώτη σκόρερ για τις «ερυθρόλευκες» ήταν η Βίτολα με 15 πόντους, ενώ από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε η Φιτζγκέραλντ με 14. Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά το ματς μεν, όμως στη συνέχεια «ασφάλισε» τα ριμπάουντ, «εκτόξευσε» τη διαφορά στους 16 στο ημίχρονο (37-21) και διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα, παρά την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να πλησιάσει, φτάνοντας σε μια σχετικά άνετη νίκη.

Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς, ο Ζίμπαρτς επέλεξε για το αρχικό του σχήμα τις Νικολοπούλου, Σταμολάμπρου, Σταμάτη, Βίτολα και Χάμπλιν. Από την άλλη η Καπογιάννη ξεκίνησε το ντέρμπι με τις Λύμουρα, Ριντ, Χολμς, Χατζηνικολάου και Κάιζερ.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν όντας πολύ κοντά στο σκορ και βασικά άστοχες. Υπήρχε νευρικότητα στην επίθεση και τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ έληξε με εύστοχο δίποντο της Σπυριδοπούλου για το 13-10.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως ο Ολυμπιακός στόχευσε τον Παναθηναϊκό στη θέση «5». Με συνεργασίες της Αλεξανδρή και της Σταμάτη με την Βίτολα κατά κύριο λόγο, ο Ολυμπιακός πήρε εύκολους πόντους. Ακόμα εξαιρετική δουλειά έγινε στην πίεση της μπάλας με την Αλεξανδρή να σκοράρει μετά από 2 κλεψίματα

Στα 4,5 λεπτά πριν το ημίχρονο η Σταμολάμπρου έκανε το 25-19. Έκτοτε οι Πειραιώτισσες έκαναν ένα επιμέρους σκορ 12-2 και το πρώτο μέρος της αναμέτρησης έληξε με 37-21 και τον Ολυμπιακό απόλυτο κυρίαρχο.

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός οδήγησε τον Ολυμπιακό σε λάθη. Έτσι με γρήγορους αιφνιδιασμούς κατάφερε να πλησιάσει στο σκορ.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πλησιάσει κι άλλο. Με το χρονόμετρο να γράφει 3′ πριν τη λήξη της περιόδου η Χολμς κάνει το 44-35, φέρνοντας τις «πράσινες» στο -9. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 2:15 η Βίτολα βάζει μεγάλο τρίποντο για τον Ολυμπιακό κάνοντας το 49-37.

Ο Ολυμπιακός 12” πριν τη λήξη της περιόδου ξαναπήγε τη διαφορά στους 12 πόντους, καθώς η Σπυριδοπούλου έκανε το 52-40. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τη Χατζηνικολάου να μειώνει σε 52-42 για τις «πράσινες» της Ελένης Καπογιάννη.

Στην τελική ευθεία ο Παναθηναϊκός μπήκε με σκοπό να ροκανίσει εκ νέου τη διαφορά. Ωστόσο ο Ολυμπιακός στη συνέχεια ανταπεξήλθε στην πίεση. Στα 6.30 λεπτά για τη λήξη έκανε το 57-44 με τρίποντο της Σταμολάμπρου, η Χολμς απάντησε, όμως το νερό είχε μπει στα αυλάκι για τον Ολυμπιακό, όπου από εκεί και πέρα έβαζε σωστά την μπάλα στο παρκέ, ήταν εύστοχος από τη γραμμή των βολών και ουσιαστικά καθάρισε το ματς, με το 69-55 να είναι το τελικό σκορ και να δίνει μια μεγάλη πρόκριση στις παίκτριες του Ζίμπαρτς.

Τα δεκάλεπτα: 13-10, 37-21, 52-42, 69-55.

Ολυμπιακός (Ζίμπαρτς): Πλουφ 7, Σταμολάμπρου 13 (1/6 τρίποντα), Σταμάτη 3 (1), Αλεξανδρή 3, Σπυριδοπούλου 7 (8 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Σύρρα, Νικολοπούλου 9 (7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Φουράκη, Δίελα 2, Βαμβακά 2, Βίτολα 15 (5/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Χάμπλιν 8 (4/6 δίποντα, 11 ριμπάουντ, 2 μπλοκ).

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 11 (5/12 δίποντα, 1/2 βολές, 5 ασίστ), Φιτστζέραλντ 14 (1/7 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/4 βολές), Σταμάτη, Λύμουρα 7 (1 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Κωτούλα, Μυλωνάκη, Χολμς 12 (1/5 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα, 3 λάθη, 2 μπλοκ), Χατζηνικολάου 9 (0/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Κάιζερ 2 (1/7 δίποντα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ