H FIBA απέκλεισε την Ρωσία και την Λευκορωσία από τις διεθνείς διοργανώσεις

H FIBA απέκλεισε την Ρωσία και την Λευκορωσία από τις διεθνείς διοργανώσεις

Εκτός διεθνών διοργανώσεων πέταξε μέχρι νεωτέρας η FIBA τις Εθνικές ομάδες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία.

Η FIBA το απόγευμα της Τετάρτης (18/5) ανακοίνωσε πως όλες οι διοργανώσεις θα συνεχιστούν χωρίς τις συμμετοχές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, λόγω της στρατιωτικής εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, δηλώνοντας πως είναι είναι αντίθετη σε κάθε μορφή βίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Λευκορωσία ήταν στον ίδιο όμιλο της Εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου, ενώ ο αποκλεισμός της σημαίνει πως η Ελλάδα, η Τουρκία και η Μεγάλη Βρετάνια είναι αυτόματα στην επόμενη φάση των προκριματικών.

Από την άλλη πλευρά όσον αφορά την Ρωσία πέρα από τον αποκλεισμό της από τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, πλέον απομένει κι ο τυπικός αποκλεισμός από το EuroBasket 2022, γεγονός που σημαίνει πως ο πρώτος όμιλος που έχει επίσης τη Γεωργία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία και το Βέλγιο θα αποκτήσει ένα κενό, που ενδεχομένως να καλυφθεί από άλλη χώρα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ