Διπλό «χτύπημα» από τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ γυναικών (vids)

Διπλό «χτύπημα» από τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ γυναικών (vids)

Σύμφωνα με πληροφορίες του «10», οι Ερυθρόλευκοι είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ισπανίδα γκαρντ Άινα Αγιούσο και τη Λετονή φόργουορντ Ντίνια Στράτουμαν.

Κινήσεις μεθοδικές. Προσεγμένες. Κινήσεις που θα ανεβάσουν επίπεδο τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού και θα την οδηγήσουν σε περισσότερους τίτλους και μεγαλύτερες διακρίσεις. Μεταγραφές που θα τη βοηθήσουν να συνεχίσει την κυριαρχία της στην Ελλάδα και θα γεμίσουν το ρόστερ της με ποιότητα και εμπειρία. Ένα ρόστερ, που χτίζεται με στόχο η πειραϊκή ομάδα να πάρει ξανά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, αλλά και να κάνει καλή πορεία στην Ευρώπη.

Ο Μάρτινς Ζίμπαρτς, ο οποίος τα πήγε περίφημα στην πρώτη του χρονιά στο μεγάλο λιμάνι και οδήγησε τις Ερυθρόλευκες στο νταμπλ, θα συνεχίσει στον πάγκο της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού και την επόμενη σεζόν. Ο Λετονός τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά τι χρειάζεται η ομάδα του για να ανέβει επίπεδο και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες μεταγραφικές κινήσεις.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού, όπως έχετε ενημερωθεί από to10.gr, είναι σε πλήρη εξέλιξη, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να διατηρεί τον βασικό κορμό της, που την οδήγησε στην κατάκτηση του νταμπλ και να ψάχνει στην αγορά παίκτριες τοπ επιπέδου οι οποίες θα την βοηθήσουν να πετύχει τους στόχους της, εντός και εκτός συνόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «10», ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με δύο παίκτριες, που εάν αποκτηθούν θα ανεβάσουν επίπεδο το «ερυθρόλευκο» ρόστερ.

Πρόκειται για την Ισπανίδα Άινα Αγιούσο και την Λετονή Ντίνια Στράτουμαν. Η πρώτη είναι πόιντ γκαρντ, 23 ετών (01/08/1999) και έχει ύψος 1.75 μ. Είναι διεθνής με την Ισπανία, ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στην πατρίδα με τη φανέλα της Κάμπους Προμέτ.

Είχε μέσο όρο 10.0 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ σε 30 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 46% στα δίποντα, 25% στα τρίποντα και 76% στις βολές, ενώ επίσης είχε 1.1 κλεψίματα ανά ματς. Εκτός από την Κάμπους Προμέτ, στο παρελθόν είχε παίξει μεταξύ άλλων σε Σαραγόσα και Μπάρτσα, ενώ τον Απρίλιο του 2021 είχε γίνει draft στο WNBA από τους Λος Αντζελες Σπαρκς.

Μια παίκτρια με πολύ καλή αίσθηση του χώρου και υψηλό μπασκετικό IQ, γεγονός που τη βοηθάει να βρίσκει τα κενά στην αντίπαλη άμυνα και να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στην ομάδα της, είτε με πόντους τελειώνοντας η ίδια τις φάσεις, είτε με ασίστ στις συμπαίκτριές της.

Οσον αφορά στην Ντίνια Στράτουμαν, η Λετονή είναι 24 ετών (18/9/1998), έχει ύψος 1.88μ. και αγωνίζεται ως φόργουορντ. Επαιξε στην Αυστραλία με τους Ρινγκγουοντ Χοκς, έχοντας μέσο όρο σε 10 αναμετρήσεις 14.5 πόντους, με 54.4% στα δίποντα, 28.6% στα τρίποντα και 64.7% στις βολές, ενώ έχει επίσης 9.6 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ και 2.6 κλεψίματα.

Μια παίκτρια την οποία γνωρίζει πολύ καλά ο Μάρτινς Ζίμπαρτς από την Λετονία, ενώ είναι Αμερικανοθρεμένη, καθώς προέρχεται από το πανεπιστήμιο της Τζόρτζια. Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή, με πολύ υψηλές προδιαγραφές, που έχει τις δυνατότητες για ξεχωρίσει στο κορυφαίο επίπεδο και να εξελιχθεί σε πρωταγωνίστρια για την ομάδα του Πειραιά.

Οι Ερυθρόλευκοι, σύμφωνα με πληροφορίες του «10», βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τις δύο παίκτριες και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν εξελίξεις, με τις νταμπλούχες να στοχεύουν στην ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ