Ο Ντούσαν Σάκοτα έβαλε κι επίσημα τέλος στην καριέρα του (vids)

Ο Ντούσαν Σάκοτα έβαλε κι επίσημα τέλος στην καριέρα του (vids)

Αν και τα τελευταία δύο χρόνια είχε μείνει εκτός παρκέ, ο Ντούσαν Σάκοτα ανακοίνωσε την Πέμπτη (7/7) πως βάζει οριστικά τέλος στην σπουδαία του καριέρα.

Μπάσκετ τέλος για τον Ντούσαν Σάκοτα, εντός των τεσσάρων γραμμών τουλάχιστον. Ο πρώην αρχηγός της ΑΕΚ δεν είχε αγωνιστεί τα τελευταία χρόνια, ωστόσο την Πέμπτη (7/7) ανακοίνωσε κι επίσημα πως αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης των ομίλων του BCL, όταν κλήθηκε να βοηθήσει στον καταρτισμό των προκριματικών ο Σάκοτα γνωστοποίησε την απόφασή του. «Τώρα πια έχει μόνο post-up, όχι τρίποντα. Αυτή είναι η τέλεια πλατφόρμα να το κάνω. Είτε επίσημα, είτε ανεπίσημα, έχω σταματήσει το μπάσκετ, μολονότι δεν το έχω πει δημόσια. Κρατάω πάντα ανοικτή την πόρτα για το μπάσκετ», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Ντόρσει-Νέντοβιτς: Τι χάνουν οι αιώνιοι

Από το 2020 είχε να αγωνιστεί για την ακρίβεια ο Σάκοτα, με τελευταία ομάδα του να είναι η Μούρθια. Ο ίδιος ήθελε να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, κάτι που δεν κατέστη δυνατό και του άφησε μία μικρή πικρία καθώς ήθελε ιδανικά να «κρεμάσει» τα παπούτσια του με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας.

Η καριέρα του Σάκοτα ξεκίνησε από τα εφηβικά της ΑΕΚ και μετά έπαιξε σε Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, Σκαβολίνι, Οστάνδη, Ενισέι, Βαρέζε, ΑΕΚ και Μούρθια. Η Ένωση ήταν η ομάδα με την οποία συνδέθηκε περισσότερο από κάθε άλλη στην καριέρα του.

Οι τίτλοι που κατέκτησε: 

Παναθηναϊκός:
2x Euroleague : (2007, 2009)
5x Πρωτάθλημα Ελλάδας : (2004, 2005, 2006, 2007, 2009)
4x Κύπελλο Ελλάδας : (2005, 2006, 2007, 2009)
2x Τριπλ Κράουν: (2007, 2009)

ΑΕΚ:
BCL: (2018)
Κύπελλο Ελλάδας : (2018)
Διηπειρωτικό Κύπελλο: (2019)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ