Ντόρσει-Νέντοβιτς: Τι χάνουν οι αιώνιοι

Ντόρσει-Νέντοβιτς: Τι χάνουν οι αιώνιοι

Ντόρσει και Νέντοβιτς απασχολούν τα μεταγραφικά δεδομένα της ημέρας και To10.gr κάνει τον απολογισμό του για το τι χάνουν οι δύο αιώνιοι

Εδώ και λίγες ώρες Ντόρσει και Νέντοβιτς απασχολούν όσο κανείς άλλος την ελληνική αθλητική επικαιρότητα. Και τους επόμενους μήνες; Δεν θα βρίσκονται στα μέρη μας. Ο ομογενής γκαρντ ενημέρωσε τον Ολυμπιακό ότι θα ψάξει την τύχη του στο NBA, ενώ ο Σέρβος είναι μια ανάσα από το να επιστρέψει μετά από πολλά χρόνια στην πατρίδα του και τον Ερυθρό Αστέρα. Αφήνοντας μεγάλα κενά στους δύο… αιωνίους. Τι ήταν όμως αυτό που προσέφεραν στις Ελληνικές ομάδες και τι αυτές χάνουν με την φυγή τους;

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Ο 26χρονος Ελληνοαμερικανός απασχόλησε πολύ το μεταγραφικό κομμάτι των Πειραιωτών τις τελευταίες μέρες και όχι άδικα.

Πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος συνολικά στη σεζόν ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό όπλο στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα. Αυτό αποδεικνύεται από την σειρά με την Μονακό για τα Play offs της Ευρωλίγκας αλλά και από τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό για το Ελληνικό πρωτάθλημα.

Για δύο άκρως αντίθετους λόγους. Στα παιχνίδια με τους Μονεγάσκους, ο Ντόρσει, δεν ήταν ο καλός του εαυτός και αυτό δυσκόλεψε την προσπάθεια της ομάδας του, κι ας ήταν αυτός ο οποίος σφράγισε την νίκη στο game 5 με τρίποντο του στο οποίο μάλιστα έδειξε να ξαναβρίσκει την φόρμα του.

Χαρακτηριστικά είναι τα στατιστικά του στην σειρά αυτή. Σε 26,51 αγωνιστικά λεπτά ανά αγώνα είχε : 10 πόντους, 13/30 2/FG, 7/27 3FG και 3/6 FT.

Διαβάστε επίσης: Ντέρμπι «αιωνίων» για Καλάθη – All in Παναθηναϊκού με 2,8 εκατομμύρια, στη… γωνία ο Ολυμπιακός

Από την  άλλη λοιπόν στον δεύτερο τελικό με τον Παναθηναϊκό στον οποίο ξεχώρισε είχε 17 πόντους με 4/7 τρίποντα , 2/9 δίποντα και 1/3 βολές. Ήταν αυτός ο οποίος με τους καθοριστικούς του πόντους στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου βοήθησε τον Ολυμπιακό να επιστρέψει απο το -14.


Στα συνολικά στατιστικά της σεζόν φαίνεται για ακόμα μια φορά ο λόγος για τον οποίο οι φίλαθλοι των ερυθρόλευκων τον ήθελαν στον Πειραιά και για την επόμενη σεζόν. Στην Ευρωλίγκα αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια τη σεζόν για 24,10 λεπτά ανά αγώνα και πέτυχε 12,8 πόντους, κατέβασε 2,3 ριμπάουντ και έβγαλε 2 ασίστ. Στην έταιρη διοργάνωση που αγωνίστηκε, στην Basket League, εμφανίστηκε επίσης σε κάθε παιχνίδι για 20 λεπτά κατά μέσο όρο σημειώνοντας 10,81 πόντους, και έχοντας 2,25 ριμπάουντ και 1,78 ασίστ.

Επιπλέον πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος ταίριαξε γρήγορα με την φιλοσοφία και τον τρόπο σκέψης του Ολυμπιακού σαν οργανισμού αλλά και με των φιλάθλων του. Έχει πάντα την δίψα για την νίκη και το παιχνίδι του χαρακτηρίζεται από πολύ και έντονο πάθος.

Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές που με την δραστηριότητα του στα social media προκάλεσε στην δική του πλευρα θετικα συναισθήματα. Έκανε με λίγα λόγιατους φίλους της ομάδας να τον αγαπήσουν και διαμόρφωσε έτσι μια πολύ δύσκολη αποχώρηση.

Στην άλλη πλευρά της Αττικής ο μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού, μπορεί να λέει ότι και αυτός αποχαιρέτησε έναν αθλητή όπως είναι ο Ντόρσει. Καλός μπασκετμπολίστας, πολύτιμος στην ομάδα, ίσως από τους λίγους διακριθέντες και διασωθέντες του φετινού Παναθηναϊκού, αλλά και αγαπητού στην κερκίδα.

Ας ξεκινήσουμε με τα παιχνίδια στα οποία οργίασε την χρονιά που μας πέρασε,. Στο game 3 της Basket league ο Σέρβος πάλευε κυριολεκτικά μόνο μαζί με τον Παπαγιάννη. Συγκεκριμένα πέτυχε 23 πόντους ενώ είχε τρία ριμπάουντ και τρεις ασίστ. Ενώ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε πραγματοποιήσει μυθική εμφάνιση με 40 πόντους απέναντι στη Λάρισα.

Στο σύνολο εντός συνόρων βοήθησε την ομάδα του με 14,42 πόντους, 2,35 ριμπάουντ και 2,58 ασίστ. Ενώ στην Ευρωλίγκα, σε 26 παιχνίδια ήταν στο παρκέ για 23,35 λεπτά ανά αγώνα και προσέφερε στους πράσινους 14,3 πόντους, 2,2 ριμπάουντ, και 3,2 ασίστ

 

Ο Σέρβος λοιπόν αποχωρεί από τους πράσινους έπειτα από δύο χρόνια, ξέροντας πως έκανε ότι μπορούσε για να βοηθήσει την ομάδα που τον εμπιστεύτηκε. Φεύγει με γλυκόπικρες αναμνήσεις καθώς ήταν σε ένα περιβάλλον όπου αγάπησε και αγαπήθηκε αλλά δεν συνδύασε την πορεία του με τα πράσινα με μεγάλα πράγματα όπως θα ήθελε.

Αποχωρεί λοιπόν με εμπειρίες και τους γνωστούς τραυματισμούς οι οποίοι ίσως να έπαιξαν και κάποιο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο αυτός αλλά και η ομάδα επέλεξαν να συνεχίσουν τους δρόμους τους. Ντόρσει και Νέντοβιτς, δύο αθλητές διαφορετικού στυλ, δύο παίκτες αντίπαλοι και μάλιστα αναγκασμένοι να είναι τέτοιοι. Όμως η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε η αποχώρηση τους από τις ομάδες τους να μπορεί να χαρακτηριστεί ως περίπτωση «καθρέφτης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ