Hoops Hype: Αυτοί είναι οι 40 κορυφαίοι της Ευρώπης – Σε τι θέση τοποθέτησε Γιάννη και Γκάλη (vids)

Hoops Hype: Αυτοί είναι οι 40 κορυφαίοι της Ευρώπης – Σε τι θέση τοποθέτησε Γιάννη και Γκάλη (vids)

Ένα από τα κορυφαία μπασκετικά σάιτ των ΗΠΑ επέλεξε τους 40 καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Νίκο Γκάλη να βρίσκονται στη λίστα.

Το HoopsHype, επέλεξε τους 40 καλύτερους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών και δύο Έλληνες συγκαταλέγονται στη λίστα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Νίκος Γκάλης κατέχουν την 2η και την 40η θέση αντίστοιχα.

Ο Greek Freak, πρωταθλητής NBA το 2021 με τους Μιλγουόκι Μπακς και back to back MVP στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη είναι δεύτερος στη σχετική κατάταξη, πίσω μόνο από τον σπουδαίο Ντιρκ Νοβίτσκι. Μάλιστα σημειώνεται από το σάιτ, πως ο Giannis είναι πιθανό να θεωρείται ο κορυφαίος Ευρωπαίος όταν αποφασίσει να αφήσει τα παρκέ και να αποσυρθεί.

Διαβάστε επίσης: «Τρελάθηκαν» με Ντόρσεϊ οι οπαδοί των Μάβερικς: «Δώστε του τα λεπτά του Τιμ Χάρνταγουεϊ» (pics)

Στην τελευταία θέση της 40άδας βρίσκεται ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης, με τον «Γκάνγκστερ» μάλιστα να καταφέρνει να βρεθεί στην κατάταξη χωρίς να έχει αγωνιστεί ποτέ στο NBA. Γεγονός αξιοσημείωτο μιας και βασικό κριτήριο είναι η παρουσία των παικτών στην Αμερική και τα όσα έχουν πετύχει εκεί.

Αυτός είναι προφανώς και ο λόγος που βρίσκεται τόσο χαμηλά, αλλά και που δεν αναφέρονται καν παίκτες-σύμβολα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ εδώ και πολλά χρόνια, όπως ο Βασίλης Σπανούλης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Θοδωρής Παπαλουκάς και πολλοί ακόμη που διέπρεψαν στη Γηραιά Ήπειρο αλλά δεν έκαναν ποτέ το άλμα για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ή είχαν μικρή παρουσία, όπως ο Kill Bill.

Συγκεκριμένα για τον Γκάλη το αφιέρωμα αναφέρει:

«Από τους καλύτερους σκόρερ στην ιστορία της FIBA, έβαλε την Ελλάδα στον μπασκετικό χάρτη. Ένας συμπαγής πλέι μέικερ, επιθετικός και ανταγωνιστής επίσης ένας δυνατός παίκτης την εποχή του, παίζοντας πολύ καλύτερα από το πραγματικό του μέγεθος».

Αναλυτικά η πρώτη 10αδα στη λίστα του HoopsHype αποτελείται από τους:

1. Ντιρκ Νοβίτσκι
2. Γιάννης Αντετοκούνμπο
3. Πάου Γκασόλ
4. Νίκολα Γιόκιτς
5. Τόνι Πάρκερ
6. Λούκα Ντόντσιτς
7. Μαρκ Γκασόλ
8. Ρούντι Γκομπέρ
9. Ντράζεν Πέτροβιτς
10. Πέτζα Στογιάκοβιτς

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ