Παπασταύρου-Νταψής: Οι πιτσιρικάδες που «έλαμψαν» στο μίνι ντέρμπι «αιωνίων»

Παπασταύρου-Νταψής: Οι πιτσιρικάδες που «έλαμψαν» στο μίνι ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Στράτος Παπασταύρου του Ολυμπιακού και ο Δημήτρης Νταψής του Παναθηναϊκού ξεχώρισαν στον ημιτελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων με τις εμφανίσεις τους.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων διεξάγεται στα Τρίκαλα με τη συμμετοχή των καλύτερων ομάδων της χώρας, εκεί όπου δίνεται η πρώτη εικόνα για το αύριο του ελληνικού μπάσκετ.

Στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν τελικά τη νίκη στην παράταση και την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής, εκεί όπου θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Αντώνη Κουρμούλη, ο Στράτος Παπασταύρου, που με την ηγετική του εμφάνιση οδήγησε τον Ολυμπιακό στο θετικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Έκπληξη με Έλληνα γκαρντ – Ο επόμενος… Λαρεντζάκης του Μπαρτζώκα

Ο γεννημένος τον Μάιο του 2007 γκαρντ, τελείωσε τον ημιτελικό με 25 πόντους, έχοντας 5/11 δίποντα, 2/9 τρίποντα και 9/11 βολές, σε 42.06″ λεπτά συμμετοχής, κάνοντας παράλληλα και ένα εντυπωσιακό double double αφού μάζεψε και 11 ριμπάουντ. Στο φετινό τουρνουά, μετράει μέχρι στιγμής 21.8 πόντους, 8.2 ριμπάουντ και 3 ασίστ, παίζοντας μέσο όρο 35.8″ λεπτά σε κάθε αγώνα.

Από πλευράς του ηττημένου Παναθηναϊκού, εκείνος που ξεχώρισε ήταν ο Δημήτρης Νταψής. Ο κατά ένα μήνα μικρότερος του Παπασταύρου (Ιούνιο του 2007 γεννημένος), με ύψος 2.06, ήταν το σημείο αναφοράς στη ρακέτα για τους «πράσινους», καθώς τελείωσε το ντέρμπι κάνοντας επίσης double double, με 17 πόντους και 20 ριμπάουντ (εκ των οποίων τα 7 επιθετικά).

Έχοντας παίξει ένα παιχνίδι λιγότερο στη φετινή διοργάνωση, ο σέντερ του «τριφυλλιού», μέτρησε 9.7 πόντους, 12.3 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ απέναντι σε ΚΑΟΧ Ευρώπη, Προμηθέα και Ολυμπιακό σε 19 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Θυμηθείτε ξανά το live του ημιτελικού:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ