Δικαίωση στο CAS για Μήτογλου, έπεσε η ποινή του στο μισό

Δικαίωση στο CAS για Μήτογλου, έπεσε η ποινή του στο μισό

Η ποινή του Ντίνου Μήτογλου για την υπόθεση ντόπινγκ έπεσε στο μισό, ήτοι στους 16 μήνες, μετά την απόφαση του CAS. Αυτό σημαίνει ότι ο Έλληνας φόργουορντ θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο του 2023 και να επιστρέψει στην Euroleague άμεσα.

Μεγάλη δικαίωση για τον Ντίνο Μήτογλου, καθώς το CAS έριξε στο μισό (στους 16 από τους 32 μήνες) την τιμωρία του για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Ο Έλληνας φόργουορντ είχε επιλέξει να μην ασκήσει έφεση στην απόφαση της FIBA και να πάει απευθείας στο CAS, κάτι που αποδείχθηκε σωτήριο για τον ίδιο, καθώς με αυτήν την εξέλιξη ο παίκτης θα είναι διαθέσιμος για κλήση στην Εθνική ομάδα για το Μουντομπάσκετ 2023, αλλά και για την επόμενη σεζόν της Euroleague.

Διαβάστε επίσης: Ποιον επέλεξε για επιθετικό ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και η απόφαση για τον Κωστούλα

Η ποινή του Μήτογλου έχει ισχύ από τον Μάρτιο του 2022, όταν υποβλήθηκε σε έλεγχο στο περιθώριο του αγώνα της Αρμάνι Μιλάνο (στην οποία ανήκε) με τον Παναθηναϊκό για τη Euroleague, όπου ανιχνεύθηκε στο δείγμα του η απαγορευμένη ουσία μεθανδιενόνη (metandienone).

Πλέον, με τα δεδομένα που διαμορφώνονται ο Ντίνος Μήτογλου είναι σε θέση να επιστρέψει στην δράση μετά από το πέρας της Κυριακής 23 Ιουλίου. Μένει να φανεί σε τι κατάσταση θα βρίσκεται ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και της Αρμάνι Μιλάνο και αν θα λάβει τελικά το τηλεφώνημα από τον Δημήτρη Ιτούδη για να βρεθεί στην αποστολή της Εθνικής για τις Φιλιππίνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ