Ολυμπιακός: Η επόμενη μέρα, δίχως τον Σλούκα

Ολυμπιακός: Η επόμενη μέρα, δίχως τον Σλούκα

Ολυμπιακός με ως και εννέα ξένους μετά τα χθεσινά. Γιατί το κλειδί είναι πια ο Τάιλερ Ντόρσει

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χωρά πολύ σκέψη. Είτε η πέτρα πέσει στο αυγό, είτε το αυγό στην πέτρα το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Από τη στιγμή λοιπόν που ο Κώστας Σλούκας «έσπασε» πριν από το… αυγό εκείνον τον άγραφο κανόνα που θέλει «κάθε κουβέντα που αφορά στα αποδυτήρια να μένει στα αποδυτήρια», μάλλον η χθεσινή εξέλιξη ήταν αναπόφευκτη. Ένα δεύτερο ερυθρόλευκο φινάλε για τον 33χρονο γκαρντ.

Ολυμπιακός: Αυτός είναι το… plan b αν δεν γίνει του Ντόρσει

Είχε κάθε δικαίωμα να έχει απορία για τον τρόπο που τον χρησιμοποιούσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Έστεκε να διατυπώσει και τα παράπονα του στον Έλληνα τεχνικό για τον ρόλο ή τον χρόνο συμμετοχής. Εμφανίζοντας όμως αυτή την ιστορία σε κοινή θεά, δεν άφησε περιθώρια καλά-καλά ούτε στον εαυτό του αν όντως ήθελε να συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Τους ρόλους και τον χρόνο δεν τους διαπραγματεύεσαι. Τους κερδίζεις με την παρουσία σου και αυτός ένας σπουδαίος και έμπειρος παίκτης όπως ο Έλληνας άσος προφανώς το γνωρίζει καλύτερα από εμάς.  Άραγε θα ζητήσει τα ίδια και από τον επόμενο προπονητή του;

Οι τίτλοι τέλους βεβαίως δεν έπεσαν χθες το απόγευμα. Έπεσαν την Δευτέρα στην πόρτα της εξόδου της Arcadia. Τέσσερις ώρες αφιέρωσαν ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος να σβήσουν τη φωτιά. Η κουβέντα όμως έμεινε σταθερά στην ίδια σελίδα…

Ομάδες δεν είναι οι παίκτες (τους). Ομάδες είναι οι αρχές (τους). Ο χαρακτήρας (τους). Η κουλτούρα (τους). Το κοινό (τους). Και ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ένα σύνολο που αποτελεί παράδειγμα στην Ευρώπη και που σχεδόν όλοι οι elite παίκτες της Euroleague θα ήθελαν να έχουν το προνόμιο να αποτελούν κομμάτι του. Είχε συνέχεια η ζωή μετά τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη. Θα έχει και δίχως τον Βεζένκοφ και τον Σλούκα.

Είναι δεδομένο πάντως πως πλέον έκλεισε ένας «κύκλος» και για να ανοίξει ο επόμενος, ο 58χρονος προπονητής θα πρέπει να λύσει ένα σταυρόλεξο. Το Ολυμπιακός 2023-23 σταυρόλεξο. Τέσσερις οι Έλληνες της 12άδας (Λαρεντζάκης, Λούντζης, Γουόκαπ και ο αρχηγός Παπανικολάου που δεν χρειάστηκε ούτε.. στυλό να υπογράψει 3ετές συμβόλαιο), έξι οι ξένοι (ΜακΚίσικ, Κάναν, Φαλ, Πίτερς, Μιλουτίνοφ, Γκος), τρεις οι άδειες θέσεις του ρόστερ: αντί-Σλούκας, αντί-Βεζένκοφ (που όλοι μιλούν ήδη για τον πολύ Νίκολα Μίροτιτς), 3ος σέντερ.

Αν αποκτηθεί ο Τάιλερ Ντόρσει-που διεκδικεί και ο Παναθηναϊκός- οι ξένοι θα γίνουν οκτώ και το σενάριο αυτό έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα θα είναι το «καλό». Αν δεν αποκτηθεί ο Ντόρσει οι ξένοι θα φτάσουν στους εννέα. Κανένα πρόβλημα για την Euroleague που μπορείς να χρησιμοποιείς όποια ποσόστωση θες, μεγάλο πρόβλημα για το πρωτάθλημα όπου έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι έξι ξένοι. «Ποιο πρωτάθλημα» βεβαίως θα ρωτήσουν αρκετοί, αλλά θα ξεχνούν το φινάλε: Τους τελικούς όπου οι Ερυθρόλευκοι αναμένεται να βρουν απέναντι μια άλλη ενισχυμένη version του αιώνιου αντιπάλου τους.

Είναι πολύ δύσκολος ο «λογαριασμός» και κυρίως ελάχιστοι οι Έλληνες που μπορούν να προστεθούν στην εξίσωση. Κάποιοι σαν τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (Πέζαρο) και τον Γιώργο Τανούλη (Προμηθέας) αλλά απλά για να μεγαλώσουν τον αριθμό πλάι στον Τζορτζ Πάππας. Ίσως και ο Νικ Καλάθης, αλλά σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να κάνει τρεις μεταγραφές αλλά τέσσερις για να καλύψει το «σουτ» από την περιφέρεια (θα μείνει μόνο ο Κάναν να απειλεί ουσιαστικά).

Πως θα το χειριστεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας; Μένει να αποδειχθεί. Προφανώς με την άσκηση αυτή έχει «καταπιαστεί» καιρό τώρα. Ο καλύτερος προπονητής της Euroleague απολαμβάνει και την εκτίμηση αλλά και την εμπιστοσύνη της διοίκησης. Την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του κοινού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ