NBA: Παρουσίασε το δικό του Κύπελλο

NBA: Παρουσίασε το δικό του Κύπελλο

Το NBA παρουσίασε το δικό του κύπελλο, αποκαλύπτοντας όλες τις λεπτομέρειες του νέου τουρνουά που θα λάβει χώρα μέσα στην αγωνιστική σεζόν.

Το NBA, μέσω του κομισάριου Άνταμ Σίλβερ ανακοίνωσε το δικό του Κύπελλο, αποκαλύπτοντας όλες τις λεπτομέρειες της νέας διοργάνωσης, η οποία θα διεξαχθεί φέτος για πρώτη φορά (in season μάλιστα), με το ενδιαφέρον να κορυφώνεται στις 9 Δεκεμβρίου στο Λας Βέγκας, όπου έχει καθοριστεί ο τελικός.

Η ιδέα, όπως είπε ο Σίλβερ βρισκόταν υπό εξέταση εδώ και 15 χρόνια από τους υπεύθυνους της λίγκας προτού καταλήξει σε μια μορφή εμπνευσμένη από ορισμένες ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης: Ο Σλούκας, ο Ιτούδης και ο Ντόρσεϊ – «Μπλόφα» ή αλλαγή πορείας για τον Ολυμπιακό

«Αυτή είναι μια τέλεια ευκαιρία για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα όπως το ΝΒΑ», δήλωσε ο Άνταμ Σίλβερ και πρόσθεσε: «Χρειάζεται λίγος χρόνος για να καθιερωθεί μια νέα παράδοση».

Ο νεοσύστατος θεσμός του Κυπέλλου του NBA θα διεξάγεται παράλληλα με την κανονική περίοδο, κάνοντας πρεμιέρα στις 3 Νοεμβρίου. Οι 67 αγώνες και από τις δύο φάσεις του τουρνουά θα υπολογίζονται στην κανονική βαθμολογία, εκτός του τελικού.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν επιλέχθηκαν με βάση τα αποτελέσματα της περσινής σεζόν και κληρώθηκαν έξι όμιλοι των πέντε ομάδων, τρεις στην Ανατολική περιφέρεια και τρεις στην Δυτική. Κάθε ομάδα θα αγωνιστεί εντός και εκτός έδρας από δύο φορές στο τουρνουά, αντιμετωπίζοντας μία φορά κάθε αντίπαλο του ομίλου.

Οι αγώνες θα διεξάγονται Τρίτες και Παρασκευές του Νοεμβρίου από τις 03/11, με εξαίρεση την ημέρα των εκλογών των ΗΠΑ.

Οι νικητές των ομίλων θα προκρίνονται απευθείας στους ημιτελικούς, που θα διεξαχθούν στο Λας Βέγκας στις 7 Δεκεμβρίου και από εκεί θα προκύψει το ζευγάρι του τελικού που θα αναμετρηθεί δύο 24ωρα αργότερα.

Κάθε παίκτης της νικήτριας ομάδας θα επιβραβεύεται με 500.000 δολάρια.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος», είπε ο προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Στιβ Κερ, συνεχίζοντας: «Θα προσθέσει ένα στοιχείο ενθουσιασμού στους παίκτες, τους προπονητές και τους φιλάθλους. Νομίζω ότι είναι μια υπέροχη ιδέα».

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
ΑΝΑΤΟΛΗ
1ος Όμιλος: Σίξερς, Καβαλίερς, Χοκς, Πέισερς Πίστονς
2ος Όμιλος: Μπακς, Νικς, Χιτ, Γουίζαρντς, Χόρνετς
3ος Όμιλος: Σέλτικς, Νετς, Ράπτορς, Μπουλς, Μάτζικ

ΔΥΣΗ
4ος Όμιλος: Γκρίζλις, Σανς, Λέικερς, Τζαζ, Μπλέιζερς
5ος Όμιλος: Νάγκετς, Κλίπερς, Πέλικανς, Μάβερικς, Ρόκετς
6ος Όμιλος: Κινγκς, Γουόριορς, Γουλβς, Θάντερ, Σπερς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ