Ο Σλούκας, ο Ιτούδης και ο Ντόρσεϊ – «Μπλόφα» ή αλλαγή πορείας για τον Ολυμπιακό

Ο Σλούκας, ο Ιτούδης και ο Ντόρσεϊ – «Μπλόφα» ή αλλαγή πορείας για τον Ολυμπιακό

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού για την επόμενη χρονιά και τον στόχο του Τάιλερ Ντόρσεϊ, ανάλογα και με τις επόμενες κινήσεις της Φενέρμπαχτσε.

Η «βόμβα» της μετακίνησης του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό από τον Ολυμπιακό προκαλεί δεδομένα μεγάλες αναταραχές στο ελληνικό αλλά και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Έλληνας γκαρντ αποδέχθηκε την πρόταση των «πρασίνων» και θα συνεχίσει την καριέρα του στο ΟΑΚΑ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Ολυμπιακός που ήξερε εδώ και μέρες ότι από την επόμενη σεζόν θα πρέπει να πορευτεί χωρίς τον Σλούκα, πλέον βλέπει ακόμα ένα «εμπόδιο» να μπαίνει στον δρόμο του, καθώς το «ντόμινο» της μεταγραφής του Θεσσαλονικιού γκαρντ στον Παναθηναϊκό μπορεί να επηρεάσει και μία από τις επιλογές που είχαν στο τραπέζι οι «ερυθρόλευκοι» για την αντικατάστασή του. Ήταν γνωστό από πριν υπάρξουν οι εξελίξεις με τον Σλούκα ακόμα, πως σε περίπτωση που ερχόταν το διαζύγιο με τον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες θα προσπαθούσαν να κινηθούν για την απόκτηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Διαβάστε επίσης: Η ρητή απόφαση Κορδόν, Μαρτίνεθ για Ιμπόρα, ο «σάπιος» Ορμπάιθ, τα 43 ματς και μια απορία

Ο ομογενής γκαρντ ήταν η νούμερο ένα επιλογή του Ολυμπιακού για τη θέση του Σλούκα, ωστόσο το γεγονός ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο από τη Φενέρμπαχτσε, δεν άφηνε πολλά περιθώρια στους «ερυθρόλευκους», πέρα από το να περιμένουν. Το ρεπορτάζ ανέφερε πως ο Ντόρσεϊ δεν υπολογιζόταν από την τουρκική ομάδα και πως αργά ή γρήγορα θα βρισκόταν η λύση για να χωρίσουν οι δυο πλευρές και να ανοίξει ο δρόμος για τον Ολυμπιακό.

Αυτό που ενίσχυε το παραπάνω σενάριο ήταν το γεγονός πως η Φενέρ είχε σε πρώτο πλάνο τον Κώστα Σλούκα για τη θέση των γκαρντ. Οι άνθρωποι της τουρκικής ομάδας είχαν καταθέσει μια δελεαστική πρόταση στον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και περίμεναν την απάντησή του. Μάλιστα τα δημοσιεύματα ανέφεραν, μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, πως η συμφωνία του με την τουρκική ομάδα και η επιστροφή του στην Πόλη θεωρούταν δεδομένη.

Πλέον με τη νέα εξέλιξη και τα σημερινά δεδομένα με την μετακίνηση του Σλούκα στον Παναθηναϊκό, τα πράγματα αλλάζουν. Στην Τουρκία ήδη γράφουν πως η Φενέρ σκοπεύει να κρατήσει στο δυναμικό της τον Ντόρσεϊ. Αν συμβεί αυτό «χάνεται» για τον Ολυμπιακό μια σημαντική περίπτωση παίκτη που θα έλυνε το πρόβλημα στα γκαρντ άμεσα για τον Ολυμπιακό, αλλά και στα ελληνικά διαβατήρια.

Αν τελικά η υπόθεση Ντόρσεϊ δεν προχωρήσει, ο Ολυμπιακός θα αναζητήσει άλλη λύση στην αγορά των γκαρντ, η οποία ωστόσο δεν είναι πλέον πολύ «ανοιχτή». Μία περίπτωση που φαίνεται πως ξεχωρίζει ο Ολυμπιακός είναι αυτή του Νταρούν Χίλιαρντ. Το μέλλον του Αμερικανού γκαρντ στη Μακάμπι Τελ Αβίβ παραμένει αβέβαιο, καθώς είχε 1+1 έτη στο συμβόλαιό του και δεν είναι ακόμη σίγουρο αν θα ανανεώσει στους Ισραηλινούς.

Τη περσινή σεζόν, o 30χρονος shooting guard είχε κατά μέσο όρο στη Euroleague, 5.6 πόντους, 1.4 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ, σε 13 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι, ερχόμενος από τον πάγκο μιας και στην περιφέρεια η Μακάμπι είχε τον Λορέντζο Μπράουν και τον Μπόλντγουιν.

Τη σεζόν 2021/22 που αγωνιζόταν ως βασικός με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, ο Χίλιαρντ είχε σε 24 λεπτά συμμετοχής, 13.7 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ