Η μπασκετική Ντινάμο βοηθά τους φυλακισμένους ΒΒΒ!

Η μπασκετική Ντινάμο βοηθά τους φυλακισμένους ΒΒΒ!

Η ΚΚ Ντιναμό αποφάσισε να δωρίσει σημαντικό μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια που πουλήθηκαν στο ταμείο βοήθειας για τους φυλακισμένους φιλάθλους στην Ελλάδα

Μοιάζει απίστευτο, αλλά το δημοσίευμα της Vecernji List προκαλεί σοκ.

«Εγκαινιάζεται η έκθεση με τις ιστορικές φανέλες της Ντιναμό. Εσοδα από τα εισιτήρια θα πάνε για τους συλληφθέντες ΒΒΒ στην Αθήνα».

Διαβάστε επίσης: Τα «Football Stories» για τον Δημήτρη Μωυσιάδη δεν είναι μόνο αθλητισμός… αλλά και κουλτούρα

Κι όμως στο Ζάγκρεμπ οι χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχουν αναχθεί σε ήρωες!

Η έκθεση είναι υπό την αιγίδα της ΚΚ Ντινάμο Ζαγκρεμπ (το μπασκετικό τμήμα της πρωταθλήτριας Κροατίας) που φαίνεται ότι θα βοηθήσει τους φυλακισμένους για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη!

Όπως αναφέρει η κροατική εφημερίδα:

«Σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο συλλέκτη της Dinamo, Krešimir Barić, ο ομώνυμος σύλλογος μπάσκετ διοργάνωσε αυτή την εκδήλωση για να φέρει την ιστορία του συλλόγου πιο κοντά σε όλους τους φιλάθλους.

Οι νέες γενιές οπαδών της Ντιναμό δύσκολα θα γνωρίζουν τα ονόματα του Ράνκο Στόιτς, του Μουχάμεντ Πρέλιεβιτς ή του Μίλαν Σάροβιτς. Ταυτόχρονα, στη σημερινή εποχή που οι παίκτες έχουν δύο σετ φανέλες για κάθε αγώνα,, είναι πραγματικό προνόμιο να βλέπεις τη μάλλινη φανέλα του Marijan Novak από το 1972. Αυτή είναι μόνο ένα μικρό μέρος της ιστορίας της Dinamo που θα είναι διαθέσιμο από σήμερα Σάββατο στους διαδρόμους του KC Dražen Petrović σε όλους τους επισκέπτες του αγώνα του πρώτου γύρου της Basketball Premier League KK Dinamo – KK Škrljevo.

Οι θύρες για την έκθεση με τις φανέλες της Ντιναμό από το παρελθόν θα είναι ανοιχτές μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

«Επιθυμία μας είναι να προσελκύσουμε το αθλητικό κοινό μέσω των αγώνων της Premier μέσω πρόσθετου περιεχομένου. Από την πρώτη μέρα, η ιδέα μας ήταν να προωθήσουμε την ιδέα της Ντιναμό και πιστεύουμε ότι με αυτή τη χειρονομία προωθούμε επιπλέον την ενίσχυση της ενότητας όλων των παικτών της Ντιναμό και φέρνουμε τη διάσημη ιστορία του συλλόγου πιο κοντά στις νέες γενιές», τόνισε ο Πρόεδρος της KK Dinamo, Marijan Pojatina. Ανάμεσα στη συλλογή των 550 φανελών που έχει ο Krešo Barić στη συλλογή του, απόψε θα εκτεθούν περίπου 30 φανέλες, συμπεριλαμβανομένων των Arijan Ademi, Josip Mišić, Danijelo Zagorec και Stefan Ristovski.

Και είναι ακριβώς η άφιξή τους που αναμένεται στην έκθεση και τον αγώνα, καθώς και οι ποδοσφαιριστές του futsal της Ντιναμό, της νυν πρωταθλήτριας Κροατίας, με επικεφαλής τον προπονητή Matija Đulvat θα είναι εκεί. Θα είναι ευκαιρία να συναντηθούν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη όλοι οι παίκτες της Ντιναμό, οι οποίοι επίσης έχουν κοινό και το γεγονός ότι υποστηρίζονται από τους Bad Blue Boys.

Το εισιτήριο για τον αγώνα της Dinamo με τη Škrljev, άρα και την έκθεση με τις φανέλες της Dinamo σε όλη την ιστορία, θα κοστίσει 10 ευρώ αυτή τη φορά και θα διατίθεται στα εκδοτήρια του Dražen Hall από τις 5 μ.μ.

Η ΚΚ Ντιναμό αποφάσισε να δωρίσει σημαντικό μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια που πουλήθηκαν στο ταμείο βοήθειας για τους φυλακισμένους φιλάθλους στην Ελλάδα, κάτι για το οποίο οι Bad Blue Boys την ευχαρίστησε δημόσια.

«Ο σύλλογος έκανε καλή προσπάθεια και διοργάνωσε μια έκθεση με τις φανέλες της Ντιναμό σε όλη την ιστορία, και σημαντικά έσοδα από τα εισιτήρια για αυτόν τον αγώνα πηγαίνουν στο ταμείο για να βοηθήσουν τους φυλακισμένους αδελφούς μας στις ελληνικές φυλακές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΚΚ Ντιναμό και μια πρόσκληση σε όλους να επισκεφτούν την έκθεση με τις φανέλες και σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα να δουν τον πρώτο επίσημο αγώνα μπάσκετ της νέας σεζόν», έγραψαν οι Bad Blue Boys στην ανακοίνωσή τους στο κανάλι Telegram.

Να θυμίσουμε ότι η ΚΚ Ντιναμό έκανε το ντεμπούτο της στην Πρέμιερ Λιγκ του μπάσκετ την περασμένη σεζόν και την πρώτη σεζόν έφτασε στα προημιτελικά των πλέι οφ και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Krešimir Ćosić. Τη φετινή σεζόν θα έχει επικεφαλής τον Κροάτη προπονητή Γιόσιπ Σέσαρ, στόχος του οποίου είναι να επαναλάβει τα αποτελέσματα της περσινής σεζόν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι πολύ πιο εύκολο με το κοινό της Ντιναμό», κατέληξε η Vecernji List.

Επαινος και βοήθεια για τους χούλιγκαν από την μπασκετική Ντιναμό. Είναι δυνατόν;

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ