Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 56-55: Η Τζόουνς έδωσε τη νίκη στις πράσινες σε ματς-θρίλερ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 56-55: Η Τζόουνς έδωσε τη νίκη στις πράσινες σε ματς-θρίλερ

Σε ένα ματς-θρίλερ ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού (56-55) για την 5η αγωνιστική της Α1 Γυναικών.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το «αιώνιο» ντέρμπι (56-55) χάρη σε καλάθι της Τζόουνς 26 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα που στα τελευταία λεπτά είχε μετατραπεί σε θρίλερ. Ύστερα από πέντε αγωνιστικές οι πράσινες βρίσκονται στην πρώτη θέση με το απόλυτο των βαθμών, ενώ ο Ολυμπιακός με αγώνα λιγότερα βρίσκεται στην τέταρτη.

Το ματς

Διαβάστε επίσης:  Πώς σκέφτεται να παίξει ο Μαρτίνεθ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ – Τα δύο διλήμματα

Οι γηπεδούχες απέκτησαν πολύ γρήγορα ένα προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά η αντίδραση από τις «ερυθρόλευκες» ήρθε στη δεύτερη περίοδο. Το εξαιρετικό ποσοστό στο τρίποντο (6/10, 60%) ήταν αυτό που έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ (27-33). Παρότι η αστοχία έπαιζε και αυτή τον ρόλο της, οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν αρκετά με την τρίτη περίοδο να βρίσκει τις φιλοξενούμενες μπροστά με 40-45.

Το τελευταίο δεκάλεπτο θα αποδεικνυόταν και το πιο δραματικό καθώς στα τελευταία λεπτά είχαμε ένα πραγματικό θρίλερ. Η Νικολοπούλου με λέι απ έκανε το 54-55 αλλά η Τζόουνς δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με καλάθι της 26 δευτερόλεπτα πριν το τέλος χάρισε τη νίκη στην ομάδα της.

Ένα ντέρμπι στο οποίο η διαιτησία έπαιξε σημαντικό ρόλο, αφού υπήρχαν πολλά σφυρίγματα που έκριναν την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού. Ένα αποτέλεσμα βέβαια που δεν σημαίνει τίποτα στη μάχη για την πρώτη θέση, καθώς ο Παναθηναϊκός κέρδισε με την ελάχιστη δυνατή διαφορά.

Ο Ολυμπιακός με νίκη πάνω από δύο πόντους στον αγώνα του δεύτερου γύρου μπορεί να πάρει το πλεονέκτημα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μπορεί αυτή τη φορά να μην συνέβησαν όσα βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια στο κλειστό της Λεωφόρου, αλλά μια ακόμα φορά ήταν υπεράριθμοι στις κερκίδες.

Στις τάξεις του Ολυμπιακού βέβαια διαμαρτύρονται για φάουλ στην Μόρισον στην τελευταία κατοχή που ήταν εντός χρόνου και δεν δόθηκε.

Τα δεκάλεπτα: 16-10, 27-33, 40-45, 56-55

Παναθηναϊκός: Σταμολάμπρου 9 (2/6 τρίποντα), Κωτούλα, Παυλοπούλου (3 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Τσβίτκοβιτς 10 (2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ) , Σωτηρίου 2 , Αλεξανδρή 2, Τζόουνς 18 (1/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ) , Ρέιντζ 12 (11 ριμπάουντ), Θεοδωρομανωλάκη 3 (1) , Χαιριστανίδου

Ολυμπιακός Μόρισον 6 (4 ριμπάουντ, 3 ασίστ) , Γουίλιαμς 12 (1/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ) , Σπυριδοπούλου 6 (2/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ) , Νικολοπούλου 10 (2/4 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ) , Καρλάφτη 1, Διέλα, Βίτολα 10 (2/2 τρίποντα, 11 ριμπάουντ, 4 μπλοκ) , Χριστινάκη 10 (1/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ) , Κολλάτου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ