Φλεβαράκης: «Πολύ πιο θετικά απ’ όσο περίμενα τα συμπεράσματά μου απ’ το Κόσοβο»

Φλεβαράκης: «Πολύ πιο θετικά απ’ όσο περίμενα τα συμπεράσματά μου απ’ το Κόσοβο»

O Kώστας Φλεβαράκης αναφέρθηκε στην εμπειρία του από μπάσκετ στο Κόσοβο.

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο WEB Radio της ΕΟΚ παραχώρησε ο Κώστας Φλεβαράκης, που αναφέρθηκε στην εμπειρία του στην Γκόλντεν Ιγκλ Ύλλι από το Κόσοβο, και πως αντιμετωπίζεται το μπάσκετ σε μια χώρα χωρίς παράδοση στο άθλημα.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Κώστας Φλεβαράκης:

Για επίπεδο του μπάσκετ στο Κόσοβο και τη συνεργασία του με την Γκόλντεν Ιγκλ Ύλλι: «Έτσι όπως έχει γίνει το μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, τα δεδομένα αλλάζουν πολύ γρήγορα. Απ’ ό,τι μου έχουν πει, το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια έχει μια εξέλιξη κάθε χρόνο, ειδικά τα τελευταία 2-3 χρόνια. Νομίζω ότι οποιοδήποτε πρωτάθλημα το κρίνουμε με βάση το όνομα, ακόμη κι αν ήταν σε ψηλότερο επίπεδο, είτε όχι. Η συμπεριφορά των ανθρώπων και γενικά η συνεργασία μας είναι πολύ πιο θετική απ’ ό,τι θα περίμενα εγώ σε σχέση με κάποιες άλλες περιπτώσεις που θεωρούνται πολύ πιο προηγμένες».

Για το επίπεδο των παικτών στο πρωτάθλημα: «Υπάρχουν κάποια παιδιά που έχουν το ταλέντο και κάποια στοιχεία που ίσως ταιριάζουν με τη γιουγκοσλάβικη σχόλη. Κακά τα ψέματα, αυτοί δεν είναι πολλοί, ίσως 2-3 το πολύ σε κάθε ομάδα και συνήθως σε αυτές που πρωταγωνιστούν. Η μεγάλη διαφορά έρχεται απ’ τα μπάτζετ, όσον αφορά τους ξένους παίκτες, και έρχονται διαρκώς και καλύτεροι ξένοι παίκτες. Δεν αποκλείεται να δούμε κάποιους στο μέλλον να παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε πολύ υψηλότερου ονόματος πρωταθλήματα».

Για το ενδιαφέρον του κόσμου: «Τα περισσότερα γήπεδα είναι πολύ γεμάτα. Υπάρχει και πολύ μεγάλη ένταση, έρχονται με πολύ μεγάλο πάθος οι φίλαθλοι των περισσότερων ομάδων. Εμείς δεν είμαστε απ’ τις ομάδες που έχουν πολύ κόσμο, αν και όπως μου έχουν πει, στα play-offs έρχεται ο κόσμος για τα καλά. Υπάρχουν ομάδες όπως η Πέγια, η Τρέπσα, η Βελαζνίμι, η Πρίστινα που μαζεύουν πραγματικά πολύ κόσμο κι έχουν πολύ «καυτή» ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό άλλωστε στην αρχή της χρονιάς υπήρχαν και αρκετοί αγώνες που είχαν οδηγηθεί σε εκκένωση του γηπέδου λόγω κάποιων γεγονότων. Είναι πολύ αυστηροί και καλά κάνουν, με το παραμικρό αντικείμενο που θα πέσει διακόπτουν το ματς και σκέφτονται αν πρέπει να το διακόψουν ή όχι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ