Μάλαγα – Ολυμπιακός 77-94

Μάλαγα – Ολυμπιακός 77-94

Ο Ολυμπιακός παρέσυρε την Μάλαγα στην Ισπανία με 94-77, παίζοντας κατά διαστήματα πολύ όμορφο μπάσκετ. Σούπερ ο Σπανούλης, ακολούθησε ο Τουπάν, αποκάλυψη ο βοηθητικός Τσάπμαν.

Μπορεί να του έλειπαν 7 διεθνείς, όμως ο νέος Ολυμπιακού του Ντέιβιντ Μπλατ δείχνει πως θα παρουσιάσει κάτι διαφορετικό φέτος που θα στηρίζεται 100% στην επίθεσή του. Οι Ερυθρόλευκοι με τους Σπανούλη και Τουπάν σε μεγάλα κέφια, επικράτησαν με 94-77 της Μάλαγα στην πρεμιέρα τους στο τουρνουά Costa del Sol.

Τι έδειξε ο Ολυμπιακός παρά τις απουσίες των Μάντζαρη, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Τίμα, Στρέλνιεκς, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ; Οτι φέτος θα τρέχει πολύ, θα πιέζει, θα έχει στο μυαλό της πρώτα να επιτεθεί. Οι Ερυθρόλευκοι συνήθως τελείωναν τις επιθέσεις τους στα πρώτα δευτερόλεπτα, έψαχναν τα ελεύθερα σουτ, είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους. Αμυντικά έδειχναν ασύνδετοι όμως είναι αναμενόμενο για την περίοδο που διανύουμε αλλά και δεδομένων των συνθηκών και των απουσιών.

Θετικά στοιχεία πάντως έδειξε και ο Τσάπμαν, ο οποίος είναι στον Ολυμπιακό ως βοηθητικός, ενώ καλός ήταν και Χάρις.

Ο Μπλατ ξεκίνησε με τον Σπανούλη, Χάρις, Τουπάν, ΛεΝτέι και Μπόγρη και άργησε να μπει στο μομέντουμ της αναμέτρησης. Η Μάλαγα είχε τις λύσεις με τον Όκουο και τον Ουίλτζερ και το σκορ έφτασε γρήγορα στο υπέρ της 16-7. Για τον Ολυμπιακό ο ΣΠανούλης με τρίποντο «έγραψε» το 16-10, το τρίποντο του Χάρις έκανε το 18-13 και μετά από δύο κλεψίματα, ΛεΝτέι και Σπανούλης μείωσαν σε 18-17.

Η είσοδος του Τσάπμαν εφερε ένα 5-0 για τους Ερυθρόλευκους και το πρώτο τους προσπέρασμα με 20-22  και το εντυπωσιακό πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 29-31 για τον Ολυμπιακό.

Ο ρυθμός της παραγωγικότητας έπεσε και για τις δύο ομάδες  στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Ερυθρόλευκοι πάντως συνέχισαν να εκτελούν γρήγορα τις επιθέσεις, με τον Σπανούλη να συνεργάζεται με τον Μπόγρη για το 31-40. Η Μάλαγα μείωσε με τέσσερις πόντους του Ουίλτζερ σε 38-44 ενώ ο άλλος πρώην Ερυθρόλευκος, ο Μπράιαν Ρόμπερτς, να κάνει το 40-44. Το τρίποντο του Τουπάν έστειλε τον Ολυμπιακό στο ημίχρονο με εφτά πόντους μπροστά με το σκορ στο 40-47.

Και πάλι μέτρια η αρχή για τον Ολυμπιακό αφού οι Ουίλτζερ και Ρόμπερτς έβρισκαν σκορ από την περιφέρεια και έδωσαν προβάδισμα με έναν πόντο για τη Μάλαγα στην αρχή της τρίτης περιόδου.Η απάντηση ήρθε με ένα πικ εν ρολ των Σπανούλη και Μπόγρη με τον δεύτερο να σκοράρει για το 50-51. Ο Ρόμπερτς συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού που ήταν – λογικά για την περίοδο που διανύουμε και ελέω των απουσιών – ασύνδετη, ο Σπανούλης με τον Τουπάν ισοφάρισαν για το 59-59, σε ένα παιχνίδι που οι επιθέσεις είχαν τον κύριο λόγο.

Ο Ρόμπερτς με τον 20ο του πόντο πραγματοποίησε το 62-59, Τσάπμαν και ΛεΝτέι ήταν η αιτία του 62-63, με τον πρώτο να δέχεται πάσα πάρε-βάλε από τον Σπανούλη για  το +3 των Πειραιωτών (62-65).

Ο Τσάπμαν παρέμεινε στο επίκεντρο, οι πάσες των συμπαικτών του έφταναν στα χέρια του και αυτος τελείωνε τη μία φάση μετά την άλλη γα το 65-69. Το δεκάλεπτο έληξε 67-72 μετά από εύστοχο τρίποντο του Τουπάν, ο οποίος συνέχισε να εντυπωσιάζει σε άμυνα και επίθεση.

O… αγέραστος Σπανούλης ανέλαβε δράση και με τρίποντο έστειλε και πάλι τη διαφορά στους 10 πόντους (67-77) με την έναρξη της τελευταίας περιόδου. Πραγματοποίησε μάλιστα αργότερα το 67-81, με τον Μπλατ να περνάει και τον Ποκουσέφσκι στο παρκέ με εφτά λεπτά να απομένουν για το τέλος, με τον νεαρό φόργουορντ να πετυχαίνει το 71-83. Το τρίποντο του Τουπάν (το  4ο) ήταν η… μαχαιριά για την Μάλαγα, με τον Ολυμπιακό του Μπλατ, έστω και λειψός, να παίζει όμορφο μπάσκετ και να δείχνει πως με τις επιστροφές των διεθνών του έχει όλες τις προοπτικές για να παρουσιάσει κάτι εντυπωσιακό. Το παιχνίδι είχε ήδη λήξει με τους Πειραιώτες να αγωνίζονται αύριο με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ