Λαύριο – Ντνίπρο 82-73

Λαύριο – Ντνίπρο 82-73

Στην ιστορική συμμετοχή του σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση, το Λαύριο αξιοποίησε την έδρα του εξασφαλίζοντας ένα +9, απέναντι στην Ντνίπρο, στον πρώτο αγώνα για την Α' προκριματική φάση του Europe Cup. Πλέον καλείται να υπερασπιστεί τη διαφορά, ενόψει της ρεβάνς στην Ουκρανία (26/9).

Προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη προκριματική φάση του FIBA Europe Cup, επικρατώντας εντός έδρας της Ντνίπρο με σκορ 82-73. Πλέον στις 26 του μηνός η ελληνική ομάδα θα πάει στην Ουκρανία προκειμένου να υπερασπιστεί αυτό το +9 που εξασφάλισε από το πρώτο ματς.

Κορυφαίος για το Λαύριο ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με 15 πόντους, ο οποίος σημείωσε μεγάλο τρίποντο 48 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε για να χαρίσει αυτό το πολύτιμο προβάδισμα στην ομάδα του.

Το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη βρέθηκε σε δύσκολη θέση, καθώς στο δεύτερο δεκάλεπτο μετά από επιμέρους σκορ 14-23 πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με χάντικαπ 5 πόντων (40-45). Βγάζοντας αντίδραση όμως στο δεύτερο μέρος και με συνολικό σκορ 42-28 (απόρροια της καλής του άμυνας), το Λαύριο έφτασε σε αυτή την σημαντική και συνάμα ιστορική νίκη.

Εκτός του Χαραλαμπόπουλου ξεχώρισαν και οι Ντορον Λαμπ με 16π., Νίξον με 10 και Μιλόσεβιτς με 12.

Αν το Λαύριο ξεπεράσει το εμπόδιο των Ουκρανών, τότε θα αντιμετωπίσει την Άλμπα Φέχερβαρ απίο την Ουγγαρία, στον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Το Λαύριο έχασε τη μάχη των επιθετικών ριμπάουντ και της δημιουργίας στο πρώτο ημίχρονο, είχε νευρικότητα στο παιχνίδι του και μοιραία πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο -5 (40-45).  Ωστόσο, με το… καλημέρα της τρίτης περιόδου οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη διόρθωσαν να κακώς κείμενα της στατιστικής, «έδεσαν» την άμυνα τους και με τον κόσμο να δίνει επιπλέον ώθηση πέτυχαν την ανατροπή, γράφοντας το 60-59 της τρίτης περιόδου.

Χωρίς να κατεβάσει ταχύτητα η ελληνική ομάδα ξέφυγε με +8 (68-60) στο 32΄, αλλά το παιχνίδι της δεν είχε διάρκεια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Μίσουλα να μαζέψει τη διαφορά, μειώνοντας σε 75-73 στο 37΄ για την Ντνίπρο. Ωστόσο, ο Χαραλαμπόπουλος μίλησε όταν χρειάστηκε στο τελευταίο τρίλεπτο, ενώ δικό του σουτ έγραψε και το τελικό 82-73, το οποίο δίνει συνέχεια στο όνειρο πρόκρισης του Λαυρίου. 

Τα δεκάλεπτα: 26-22, 40-45, 60-59, 82-73

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ