Έρικ Γκριν – Ολυμπιακός : Αταίριαστο ζευγάρι

Έρικ Γκριν – Ολυμπιακός : Αταίριαστο ζευγάρι

Ο Ολυμπιακός θα βρει σε λίγες ώρες (30/11, 21:30) στην Βαλένθια ως αντίπαλο τον Έρικ Γκριν και το To10.gr εξηγεί γιατί ο Αμερικανός γκαρντ δεν ταίριαξε με τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός θα βρει απόψε (30/11, 21:30) στην Βαλένθια για πρώτη φορά ως αντίπαλο μετά την παρουσία του στην ομάδα την περασμένη σεζόν, τον Έρικ Γκριν και το To10.gr ανατρέχει σε μια σχέση που απλά δεν «κόλλησε».

Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ παρά την κακή παρουσία της Βαλένθια στην Ευρωλίγκα της φετινής σεζόν (3 νίκες στις πρώτες εννέα αγωνιστικές της κανονικής περιόδου) είναι τέταρτος σκόρερ της διοργάνωσης με μέσο όρο πόντων 15,67 και επίσης, τέταρτος στην αξιολόγηση. Το ερώτημα που προκύπτει από αρκετούς φίλους του Ολυμπιακού είναι γιατί ο Γκριν δεν συνέχισε στο «μεγάλο λιμάνι» παρότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν συμβόλαιο μαζί του για την φετινή σεζόν.

Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που έκανε χρήση του option out, που υπήρχε στο συμβόλαιο των δύο πλευρών από το καλοκαίρι του 2016, και έτσι ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε στην πρωταθλήτρια Ισπανίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι σαφές ότι αναζητούσαν για την φετινή αγωνιστική χρονιά έναν γκαρντ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα του Γκριν και ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα. Γι’ αυτό επέλεξαν ουσιαστικά για αντικαταστάτη του 25χρονου Αμερικανού γκαρντ τον Γιάνις Στρέλνιεκς. Ο Λετονός διεθνής είναι εξαιρετικός σουτέρ – όπως είναι ο Γκριν – αλλά είναι πιο «σκληρός» αμυντικά από ότι ο… προκάτοχος του Αμερικανός. Ο Στρέλνιεκς, επίσης, είναι παίκτης που στην επίθεση δεν θέλει πολύ ώρα την μπάλα στα χέρια του.

Σε αντίθεση με τον Γκριν, ο οποίος ήρθε στον Ολυμπιακό με άλλες σκέψεις στο μυαλό του για τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα και γι’ αυτό δεν ήθελε την παραμονή του στους «ερυθρόλευκους» για δεύτερη σερί σεζόν. Συνεπώς το διαζύγιο του Ολυμπιακού και του Αμερικανού γκαρντ προέκυψε με κοινή επιθυμία.

Χρέωσε στον ατζέντη του άστοχη επιλογή

Ο Γκριν ήρθε στον Πειραιά το καλοκαίρι του 2016 για να είναι πρωταγωνιστής στον Ολυμπιακό. Ο ρόλος αυτός, όμως, στην ομάδα των «ερυθρόλευκων» από το 2010 ανήκει στον Βασίλη Σπανούλη. Ο 25χρονος Αμερικανός διαπίστωσε πολύ νωρίς ότι δεν θα μπορούσε να έχει στον Ολυμπιακό τον ρόλο που επιθυμούσε γι’ αυτό τα περασμένα Χριστούγεννα άλλαξε ατζέντη, από την εταιρεία Octagon… μετακόμισε στον Νταγκ Νιούσταντ, χρεώνοντας άστοχη επιλογή στους προηγούμενους εκπροσώπους του.

Η 48ωρη άδεια

Κατά την διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς, προσπάθησε να προσαρμοστεί στα δεδομένα του Ολυμπιακού, καθώς ως σωστός επαγγελματίας δεν ήθελε να δώσει αφορμές. Δεν το απέφυγε εντελώς και γι’ αυτό ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» Γιάννης Σφαιρόπουλος του έδωσε 48ωρη αναγκαστική άδεια μετά την ήττα σοκ από την Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη (89-87) για την 6η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, στις 11 Νοεμβρίου.

«Δεν ήμουν ο εαυτός μου»…

Ο Γκριν δεν έπαιξε δύο ημέρες αργότερα στον αγώνα της Basket League κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας στο ΣΕΦ, επέστρεψε στην ομάδα μετά την αναγκαστική άδεια, ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του, αλλά όπως δήλωσε και ο ίδιος μετά το «διαζύγιο» του με τον Ολυμπιακό: «Κατά κάποιον τρόπο, δεν μπορούσα να είμαι εαυτός μου». Και εξήγησε ο Αμερικανός γκαρντ: «Όταν ο Μπίλι (σ.σ. Σπανούλης) δεν έπαιζε, ο ρόλος μου γινόταν μεγαλύτερος και πιο σημαντικός. Όταν έπαιζε, όμως, τα πράγματα ήταν αλλιώς. Είναι ο ηγέτης της ομάδας και πρέπει να σέβεσαι τον ρόλο του. Ίσως να περιορίστηκε η «ταυτότητα» μου, αλλά είναι εντάξει».

Ο Αμερικανός γκαρντ, πάντως, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Σπανούλη: «Έμαθα πολλά κοντά του και βελτιώθηκα. Δεν είναι μόνο σπουδαίος παίκτης και ηγέτης, αλλά και εξαιρετικός άνθρωπος». Μόνο για τον Σφαιρόπουλο, άφησε κάποιες αιχμές: «Ήμουν χαρούμενος στον Ολυμπιακό, αλλά είδα ότι ο κόουτς δεν μου προσέφερε την ευκαιρία που πραγματικά ήθελα και αποφάσισα να αλλάξω περιβάλλον».

Ο ίδιος ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» επιβεβαίωσε ότι ο Γκριν απλά δεν ταίριαξε: «Ο Γκριν δεν κόλλησε με όλα τα γρανάζια της ομάδας. Η μηχανή του Ολυμπιακού θα πρέπει να λειτουργεί τέλεια. Δεν ήταν κακός παίκτης, ούτε ότι δε μας βγήκε. Απλά θέλαμε κάτι διαφορετικό».

Ολυμπιακός – Γκριν 2-0

Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, όταν βρήκαν απέναντι τους τον Γκριν, πριν υπογράψει στην ομάδα τους, τον νίκησαν και τις δύο φορές. Για την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας της σεζόν 2013-14 ο Ολυμπιακός νίκησε την τότε ομάδα του Γκριν, την ιταλική Σιένα, τόσο εκτός έδρας (70-62 με τον Αμερικανό γκαρντ να σκοράρει μόλις 5 πόντους σε σχεδόν 12’ συμμετοχής), όσο και στο ΣΕΦ «κεκλεισμένων των θυρών» με 78-73, παρά την εκπληκτική εμφάνιση του Γκριν.

Ο 25χρονος γκαρντ είχε σκοράρει 28 πόντους με 3/3 τρίποντα σε 35’ παρουσίας στο παρκέ. Συμπαίκτης του Γκριν στην Σιένα τότε ήταν ο Ντάνιελ Χάκετ, με την οποίο συνυπήρξαν στους «ερυθρόλευκους» για μερικούς μήνες και μέχρι τον σοβαρό τραυματισμό του Ιταλοαμερικανού περιφερειακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ