Ολυμπιακός: Τι γίνεται από εδώ και πέρα…

Ολυμπιακός: Τι γίνεται από εδώ και πέρα…

To10.gr καταγράφει τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα στον Ολυμπιακό. Τι θα γίνει εάν τον δικαιώσει το ΑΣΕΑΔ. Ποια ομάδα θα παίζει στην Α2. Ποιες μεταγραφές θα γίνουν. Τι γίνεται με την Αδριατική Λίγκα. Πώς είδε την απόφαση τη Ευρωλίγκα.

Δεν έγινε κάτι καινούργιο. Εγινε απλώς το αναμενόμενο. Αυτό που ο Ολυμπιακός και ο Παναγιώτης με τον Γιώργο Αγγελόπουλο είχαν προαναγγείλει. Καθώς δεν είχαν καμία διάθεση να συμμετάσχουν σε μια διοργάνωση που δεν σέβεται τον Ολυμπιακό και παίζει παιχνίδια εις βάρος του. Η τοξικότητα με την νόθευσαν το πρωτάθλημα ο ΕΣΑΚΕ, οι ομάδες-υποχείρια και κυρίως η ΕΟΚ, η ΚΕΔ και ο Βασιλακόπουλος, δεν υπήρχε περίπτωση να επιτραπεί από τον Ολυμπιακό. Ετσι, η μη παρουσία στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ, με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ήταν απλώς η επιβεβαίωσης πως ο Ολυμπιακός στηρίζει τις θέσεις του. Εχει επιχειρήματα και έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Το ερώτημα όλων, βεβαίως, έχει να κάνει με το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα. Διότι ο Ολυμπιακός δεν σταματάει με την (εάν και εφόσον…) αποχώρησή του από την Basket League. Αντιθέτως, εξ αρχής ήταν έτοιμος για όλα και έχει ήδη κάνει τα κουμάντα του για την επόμενη ημέρα. Παίρνοντας αποφάσεις που αποκρύπτονται από εκείνους που δεν τους συμφέρουν. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο: ΕΚΡΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΑΣΕΑΔ

Όπως είναι γνωστό, ο Ολυμπιακός έχει προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ για δύο υποθέσεις. Η πρώτη αφορά στην ακυρότητα της κλήρωσης διαιτητών της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League, λόγω της μη νόμιμης σύνθεσης της ΚΕΔ. Όπως είναι γνωστό οι ορισμοί της 26ης αγωνιστικής έγιναν από δύο από τα πέντε μέλη της ΚΕΔ, καθώς ο Συμεωνίδης δεν υπέγραψε τους ορισμούς και αρνήθηκε να συμμετάσχει στη διαδικασία (για τα παραμύθια από οπαδικά και ελεγχόμενα media, θα επανέρθουμε εν ευθέτω). Αυτό κατήγγειλε ο Ολυμπιακός, ζητώντας την ακύρωση της 26ης αγωνιστικής και την επανάληψή της.

Η δεύτερη προσφυγή αφορούσε την επικύρωση της βαθμολογίας από τον ΕΣΑΚΕ, που παράτυπα τέθηκε προς ψήφιση από τις ομάδες, παρότι εκκρεμούσε η παραπάνω δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης με την ΚΕΔ. Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Ολυμπιακού: «Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατέθεσε σήμερα Πέμπτη (16/05) στο ΑΣΕΑΔ προσφυγή κατά της απόφασης του ΕΣΑΚΕ να επικυρώσει παράνομα τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής και τον πίνακα βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, ενόσω εκκρεμεί η πρώτη προσφυγή μας στο ΑΣΕΑΔ».

Η απόφαση για τη δεύτερη υπόθεση αναμένεται να καθυστερήσει αρκετά. Αλλά η αλήθεια είναι πως θα έχει μικρή σημασία, εάν το ΑΣΕΑΔ δικαιώσει τον Ολυμπιακό σχετικά με το θέμα της ΚΕΔ. Καθώς σε μία τέτοια περίπτωση οτιδήποτε έχει συμβεί τώρα, θα είναι άκυρο και ως μη γενόμενο. Μάλιστα, δεν είναι μυστικό ότι ακόμη και οι νομικοί του ΕΣΑΚΕ, αλλά και όχι γνωρίζουν τη νομολογία του μπάσκετ, παραδέχονται (έστω δίχως να το… φωνάζουν) ότι ο Ολυμπιακός είναι εξαιρετικά πιθανό να κερδίσει την (ξεκάθαρη, από νομικής άποψης) υπόθεση. Κάτι που αυτομάτως θα ανατρέψει τα πάντα. Και η κουβέντα θα αλλάξει τελείως. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον…

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2ο: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ Α2

Επειδή πολλοί είναι εκείνοι που όψιμα τους έπιασε ο πόνος για το μέλλον του Ολυμπιακού και πού θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν, έχει σημασία να επαναλάβουμε κάποια πράγματα, σχετικά με την Α2. Εάν, λοιπόν, ο Ολυμπιακός δεν δικαιωθεί από το ΑΣΕΑΔ και τελικά κληθεί τη νέα σεζόν να αγωνιστεί στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσεκτ, θα το κάνει με τους δικούς του όρους. Τι σημαίνει αυτό; Οι Ερυθρόλευκοι, λοιπόν, θα συμμετάσχουν στην Α2, είτε με την εφηβική τους ομάδα, είτε με μια ομάδα που θα βασίζεται κατά κύριο λόγο στα τμήματα υποδομής τους, συν κάποιους παίκτες που θα αποκτηθούν ως prospects. Και φυσικά, όχι υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά άλλου προπονητή. Ενώ όπως παραδέχθηκε και πρόσφατα ο Γ. Αγγελόπουλος, δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Ολυμπιακός να κάνει τη χάρη σε οποιονδήποτε θέλει να δει τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη και τα άλλα αστέρια του Ολυμπιακού στην Α2. Αυτό είναι σαφές, αποφασισμένο, αδιαπραγμάτευτο.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο; ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

To10.gr από την πρώτη στιγμή αναφέρθηκε με λεπτομέρειες και μόνο με αληθινά στοιχεία στο θέμα της συμμετοχής του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Θέμα απομάκρυνσης των Ερυθρόλευκων από τη διοργάνωση, δεν τέθηκε ποτέ, ούτε θα τεθεί τώρα. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Τζόρντι Μπερτομέου, άλλωστε, δεν μπορούσαν να είναι πιο ξεκάθαρες. Με τον εκτελεστικό διευθυντή της διοργάνωσης να ξεκαθαρίζει ότι ο Ολυμπιακός είναι και θα παραμείνει βασικό κομμάτι της Ευρωλίγκας. Σε όποιο πρωτάθλημα κι αν αγωνίζεται… Ή ακόμη και αν δεν αγωνίζεται.

Εξάλλου, εδώ να δώσουμε και ένα point στον Βασιλακόπουλο που ξύπνησε από τον βαρύ ύπνο του, η Ευρωλίγκα μόνο αντίθετη δεν είναι στην ιδέα του να εντάξει τα βαριά χαρτιά της μόνο στο δικό της πρωτάθλημα. Και ακόμη καλύτερη, εάν μπορέσει να κάνει κλειστή λίγκα την κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης. Οπότε, για όσους αγωνιούν, να τους ενημερώσουμε ότι μόνο πρόβλημα δεν προκαλεί στον Ολυμπιακό η επιθετική του πολιτική πως το απαρχαιωμένο και ανάλγητο σύστημα της ΕΟΚ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4ο: ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ

Ο Ολυμπιακός έχει εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί στην Αδριατική Λίγκα τη νέα σεζόν. Και έχει δεσμευτεί ότι ενδιαφέρεται να υπογράψει πολυετές (3ετές) συμβόλαιο με τη λίγκα όπου συμμετέχουν οι ομάδες του πρώην γιουγκοσλαβικού μπλοκ. Οι άνρθωποι του συλλόγου έχουν κάνει εκτενείς, αναλυτικές και πληθώρα συναντήσεων, τόσο με τη διοίκηση της ABA, όσο και με τις ομάδες που συμμετέχουν, συζητώντας θέματα οικονομικής φύσης, αλλά και ζητήματα εμπορικά και τηλεοπτικά. Καθώς ο Ολυμπιακός μπορεί να ανεβάσει την αξία του προϊόντος εντυπωσιακά.

Οι Ερυθρόλευκοι περιμένουν την οριστική απάντηση των μελών της ΑΒΑ ίσως και μέσα στην εβδομάδα, με τους συλλόγους να έχουν προγραμματίσει συνάντηση για το θέμα την προσεχή Παρασκευή. Οπότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις άμεσα. Και οι εξελίξεις είναι πιθανό να πάνε… κόντρα σε κάποιες εμπαθείς και στημένες φωνές που προκύπτουν κυρίως από… ελληνικούς κύκλους. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται 12 ψήφους για να γίνει δεκτός στην Αδριατική Λίγκα, στη Γ.Σ. της 24ης Μαΐου.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5ο: ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Όταν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος πήραν την απόφαση να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να πετύχουν την κάθαρση του ελληνικού μπάσκετ ή την αποχώρηση από το πρωτάθλημα, ταυτόχρονα είχαν αποφασίσει ότι Ολυμπιακός κάνει ό,τι χρειάζεται, για να είναι ανταγωνιστικός, στο κορυφαίο επίπεδο. Για την ακρίβεια, όπως ανέφερε και ο Γ. Αγγελόπουλος στο παγκόσμιο συνέδριο της Θύρας 7, ο Ολυμπιακός θέλει να διεκδικήσει την 4η Ευρωλίγκα του και για αυτόν τον λόγο θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να δυναμώσει.

Οι Αγγελόπουλοι, κόντρα στα όσα τους καταμαρτυρούν, κόντρα στις ειρωνείες ανθρώπων που δεν έχουν ούτε τη μισή οικονομική τους επιφάνεια και αξιοπιστία, έχουν αποφασίσει να κάνουν αυτό που πρέπει για τον Ολυμπιακό. Και αυτό συνεπάγεται παραμονή όλων των μεγάλων ονομάτων της ομάδας, αλλά και ενίσχυση με 4-5 παίκτες πρώτης γραμμής. Καθώς σε ένα μη τοξικό περιβάλλον, είναι έτοιμοι να αποδείξουν γιατί ο Ολυμπιακός αποτελεί μία από τις κορυφαίες δυνάμεις στην Ευρώπη. Με περιπτώσεις όπως αυτή του Κώστα Σλούκα, να προκαλούν αυτόματα ενδιαφέρον. Αν και είναι σαφές πως ακόμη δεν μπορεί να γίνει σοβαρή κουβέντα για μεταγραφές. Και το μόνο δεδομένο είναι ότι το μπάτζετ θα αυξηθεί.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΌΓΟΥ: Ο Ολυμπιακός θα πληγεί οικονομικά από την απόφασή του. Αλλά δεν απασχολεί τους Αγγελόπουλους. Αυτό που τους ενδιαφέρει και αυτό για το οποίο θα παλέψουν μέχρι τέλους, είναι η συμμετοχή τους σε ένα καθαρό περιβάλλον. Οσο αυτό δεν συμβαίνει, τόσο ο Ολυμπιακός θα δυναμώνει και θα μεγαλώνει, μακριά από την τοξικότητα και το δηλητήριο παρωχημένων, άβουλων και επικίνδυνων παραγόντων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ