Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Αν παίξει με το περσινό ροστερ η Βόλσφμπουργκ;
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ10.gr

Ο δρόμος του Ολυμπιακού και η Α2

Οι Ερυθρόλευκοι για τυπικούς λόγους και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αναμένεται να δηλώσουν κανονικά συμμετοχή στην δεύτερη κατηγορία της επόμενης σεζόν .

Ο δρόμος του Ολυμπιακού και η Α2 | to10.gr

Μετά τον αγώνα του #mexritelous, στον Ολυμπιακό έχουν αποφασίσει πως δεν θα κάνουν στιγμή πίσω. Δεν ενδιαφέρουν τους Ερυθρόλευκους οι όποιες επιπτώσεις των πράξεών τους, αφού το μοναδικό που έχει σημασία είναι η απαλλαγή του ελληνικού μπάσκετ από το κατεστημένο που το κατασπαράζει εδώ και χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αγωνιστικά θέματα είναι στο μυαλό του Μπλατ και των συνεργατών του, όμως υπάρχει και το ανοιχτό μέτωπο αναφορικά με το που θα αγωνίζεται η ομάδα την επόμενη σεζόν.

Η Ευρωλίγκα είναι δεδομένη για τους Ερυθρόλευκους και απομένει πλέον να δηλώσουν συμμετοχή στην Α2. Το θέμα είναι άκρως τυπικό, καθώς δεν έχει περάσει καν ως σκέψη από τους Πειραιώτες να συμβεί κάτι διαφορετικό. Όπως έχουμε ξανατονίσει, η ομάδα του Πειραιά δεν θα αγωνιστεί στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία με τα βασικά της όπλα, θα παρατάξει ένα εντελώς άλλο ρόστερ και ουσιαστικά εκεί θα βρεθεί για τους τύπους. Η Α1 είναι στο μυαλό του Ολυμπιακού μονάχα εάν πέσει το οικοδόμημα της ομοσπονδίας και γίνουν τομές στο ελληνικό μπάσκετ. Ετσι όπως είναι η κατάσταση, οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν θέση στην Basket League.

Την Δευτέρα (15/07) λήγει η προθεσμία υποβολής συμμετοχής στην κατηγορία και αξίζει να αναφερθεί ότι στην προκήρυξη της Ομοσπονδίας δεν υπάρχει πουθενά το όνομα τω Ερυθρόλευκων αναφορικά με την Α2, αφού υπάρχουν ακόμα οι ομάδες Χ και Ψ.

O Ολυμπιακός όπως όλα δείχνουν θα δηλώσει κανονικά συμμετοχή στην Α2, καθώς τότε συντρέχει άμεσος κίνδυνος διάλυσης της ΚΑΕ και εννοείται πως θα χαθεί και το ΑΦΜ της ομάδας, μπλέκοντάς την σε νομικές περιπέτειες που δεν υπάρχει λόγος να φτάσει σε αυτό το σημείο.

Ταυτόχρονα υπάρχει τεράστιος προβληματισμός στο εσωτερικό του ΕΣΑΚΕ. Αυτή η παράμετρος, δηλαδή της απουσίας των Ερυθρόλευκων από την Α1, δημιουργεί κλυδωνισμούς στην Basket League και κάνει ακόμα πιο θολό το τοπίο για τη σεζόν 2019-20. Με τους χορηγούς απόντες, τα τηλεοπτικά υποτιμημένα αφού θα λείπει ο Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα, έχουν βάλει τη θηλιά στο λαιμό των ανθρώπων που τρέχουν την Α1 και βλέπουν ότι ο κλοιός έχε στενέψει επικίνδυνα.