Η έκπληξη του Γιαννακόπουλου με τον Παρθενόπουλο

Η έκπληξη του Γιαννακόπουλου με τον Παρθενόπουλο

Ο Βασίλης Παρθενόπουλος έχοντας περάσει από την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη, ανέλαβε επίσημα το πόστο του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ. Η σχέση του με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και οι λόγοι που τον επέλεξε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Στις 9 Οκτωβρίου το to10.gr σας είχε ενημερώσει ότι ο Βασίλης Παρθενόπουλος θα είναι ο νέος γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Έξι μέρες αργότερα, η πληροφορία επιβεβαιώθηκε αφού η διοίκηση ανακοίνωσε την αναβάθμιση του Παρθενόπουλου. Πρόκειται για αναβάθμιση και όχι για πρόσληψη, γιατί ο Παρθενόπουλος ήταν ήδη εντεταλμένος σύμβουλος για εμπορικά θέματα στην εταιρία.

«O Βασίλης Παρθενόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, έχοντας διατελέσει Εντεταλμένος Σύμβουλος σε εμπορικά θέματα της ΚΑΕ μέχρι πρότινος. Τόσο η πολυετής εμπειρία του σε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις, όσο και η ενεργή ενασχόλησή του με το χώρο του αθλητισμού, θα συμβάλλουν καθοριστικά στο σχεδιασμό και υλοποίηση της στρατηγικής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και στην περαιτέρω δυναμική της ανάπτυξη»  αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΑΕ.

Ο Βασίλης Παρθενόπουλος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ για τις αρμοδιότητες που ανέλαβε και έκανε λόγο για μεγάλη ευθύνη: «Σήμερα ανανεώνεται η σχέση μου με το Σύλλογο από μια νέα θέση ευθύνης. Η τιμή είναι μεγάλη, όπως και η ευθύνη αν αναλογιστεί κανείς την ιστορία της ομάδας και τις μεγάλες επιτυχίες της σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Από την πλευρά μου θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια να συνεχιστεί αυτή η επιτυχημένη πορεία της ΚΑΕ, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων, στο άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί».

Στο πλευρό του Τζίγγερ

Η παρουσία του Παρθενόπουλου στον κύκλο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου φαίνεται παράξενη σε πολλούς φίλους του Τριφυλλιού, επειδή το συγκεκριμένο στέλεχος έχει συνδεθεί με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Είναι γνωστό ότι στην «πράσινη» παραφιλολογία, κάθε εργαζόμενος με… βαρδινογιαννικό παρελθόν προκαλεί συνειρμούς επιστροφής.

Ο Παρθενόπουλος εργάστηκε σχεδόν για μία δεκαετία στην ΠΑΕ Παναθηναϊκό. Εντάχτηκε στη διοίκηση το 2004, στην αρχή της καθημερινής ανάμειξης του Τζίγγερ με την ομάδα ποδοσφαίρου. Ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της Green Team, μετά από λίγο καιρό διατέλεσε εμπορικός διευθυντής και ήταν από τους στενούς συνεργάτες του μεγαλομετόχου, συνοδεύοντας τον σε συναντήσεις με τους οργανωμένους ή εκπροσωπώντας τον σε εκδηλώσεις.

Ο Παρθενόπουλος διατηρήθηκε ως επικεφαλής του εμπορικού τμήματος στα 2,5 χρόνια της πολυμετοχικότητας, ενώ δεν τον αντικατέστησε ούτε ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος ενεπλάκη στην ΠΑΕ τον Μάιο του 2012. Αντίθετα, τον Μάιο του 2013 ο Γιάννης Αλαφούζος είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για την παραγωγικότητα του Παρθενόπουλου και του πίστωσε τη συμφωνία του Παναθηναϊκού με την Adidas, ένα από τα τελευταία μεγάλα χορηγικά deals του Τριφυλλιού.

Ωστόσο, σε μία περίοδο που οι οργανωμένοι απαιτούσαν την αποπομπή κάθε «βαρδινογιαννικού» από την ΠΑΕ, ο Αλαφούζος αναγκάστηκε να τον απολύσει τον Αύγουστο του 2013. Παρά την… άτσαλα διακοπή της συνεργασίας, ο Παρθενόπουλος ευχαρίστησε τον εφοπλιστή και τόνισε ότι «θα έχω πάντα τον Παναθηναϊκό στην καρδιά μου».

Η επαναφορά μέσω του Γιαννακόπουλου

Η σχέση του Παρθενόπουλου με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη είναι γνωστή σε όλους. Άλλωστε, στο μεσοδιάστημα της απουσίας του από τα παναθηναϊκά δρώμενα, ο Παρθενόπουλος δούλεψε ως εμπορικός διευθυντής της CYCLON Hellas, που εντάσσεται στον όμιλο της Motor Oil.

Η ανάκαμψη του Παρθενόπουλου στο Τριφύλλι πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2018 μέσω του Ερασιτέχνη. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέλαβε την προεδρία του ΑΟ και στο συνδυασμό του συμπεριέλαβε τον Βασίλη Παρθενόπουλο. Ο Παρθενόπουλος έχει συμβάλλει καθοριστικά στην αναδιοργάνωση του Συλλόγου σε επαγγελματικά πρότυπα και ο Γιαννακόπουλος αναγνωρίζοντας τη δουλειά του, τον μετέθεσε και στην ΚΑΕ. Αρχικά ως εντεταλμένο για τα εμπορικά και πλέον ως γενικό διευθυντή.

Σημαίνει κάτι η παρουσία του ενός «βαρδινογιαννικού» στο πλευρό του Γιαννακόπουλου; Τίποτα απολύτως. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εκτιμά τις ικανότητες του Παρθενόπουλου, έχει ικανοποιηθεί με τη δουλειά του και του έδωσε πόστο στην ΚΑΕ. Τα υπόλοιπα ανάγονται στη σφαίρα της συνομωσιολογίας, αφού δεν υπάρχουν επιτετραμμένοι ή εντολοδόχοι που να προετοιμάζουν την επιστροφή της οικογένειας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ