Η ΕΟΚ ούτε την… προκαταβολή

Η ΕΟΚ ούτε την… προκαταβολή

Η… ζαλάδα του αθλητικού νόμου, έφτιαξε αφήγημα στην ΕΟΚ. Δεν λέει κανείς όμως πόσο κοστίζει το προ-Ολυμπιακό. Και πόσα θα βάλει για αυτό η Ομοσπονδία!

«Δύσκολο να μάθεις νέα κόλπα, σε… γέρικο σκύλο» που λένε και οι Αμερικανοί. Εκεί με τα… παλιά θα μείνουν. Mexritelous. Έβαλε ο «Σωλήνας» τη μηχανή μπρος σήμερα, που προχωράει ο Αυγενάκης τον αθλητικό νόμο που τον στέλνει σπίτι του. Τι Πιτίνο έφερε στα λόγια, τι προ-Ολυμπιακό «χάνουμε» μέσα από τα χέρια μας. Ένας χαμός. Όλα στο 24ώρο που μπήκε στην ευθεία το άρθρο 8 του Σχεδίου Νόμου. Εκείνο που «δεν επιτρέπεται το ίδιο πρόσωπο να εκλεγεί πρόεδρος αθλητικής ομοσπονδίας περισσότερες από τρεις συνολικά φορές και σε οποιαδήποτε άλλη εκτελεστική θέση διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας περισσότερες από δύο συνεχόμενες φορές, πλήρους η μερικής θητείας».

Που θα τα βρει η ΕΟΚ τα λεφτά για τον Πιτίνο; Άγνωστο. Δεν μας είπε όμως και που θα βρει τα λεφτά για το Προ-Ολυμπιακό που «χάνουμε». Και να μας εξηγήσει γιατί το «χάνουμε»; Λήγει λέει η σχετική προθεσμία την Τρίτη (5/11) και εμείς δεν έχουμε δηλώσει υποψηφιότητα. Και για αυτό ποιος φταίει; Προφανώς ο Υφυπουργός Αθλητισμού, που αντί να βγάλει από τον κουμπαρά τρία εκατ ευρώ να τα δώσει στον Βασιλακόπουλο ασχολείται με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και απαγορεύει σε παράγοντες άνω των 70 να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους.

Πως το γράφουν οι φίλοι του «Όπως γνωρίζετε, μέσω των τεσσάρων προολυμπιακών τουρνουά θα δοθούν ισάριθμα εισιτήρια, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στην ελληνική ομοσπονδία ήθελαν να φέρουν ένα προολυμπιακό τουρνουά στη χώρα μας, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες πρόκρισης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην Ιαπωνία.  Ωστόσο, η Εθνική Ομάδα «πλήρωσε» την… κόντρα ΕΟΚ – Πολιτείας, με τη δεύτερη να μην είναι διατεθειμένη να στηρίξει οικονομικά την ανάληψη μιας τέτοιας διοργάνωσης και να πληρώσει τα χρήματα που αξιώνει η FIBA».

Οκ, παιδιά. Και πόσα από αυτά τα χρήματα τα τρία εκατ ευρώ έχει βρει η ΕΟΚ τόσον καιρό; Υπάρχουν χορηγίες; Υπάρχει κάποιο πλάνο; Γιατί δεν εξασφαλίστηκε απλά η «προκαταβολή» από την Ομοσπονδία ώστε να δηλώσουμε υποψηφιότητα; Και αν μετά δεν τα έδινε η Κυβέρνηση τα χρήματα να το συζητήσουμε. Έπρεπε το Κράτος να δώσει στην ΕΟΚ και την προκαταβολή; Μια… αιωνιότητα η διοίκηση της. Δεν έχει ούτε για αυτά, ενώ γνωρίζει την διαδικασία;

Για να πάμε όμως στο ρεπορτάζ. Τι λένε από το περιβάλλον της Κυβέρνησης; Πρώτα από όλα δεν αναγνωρίζουν καμία κόντρα με κανέναν Βασιλακόπουλο. «Όλα αξιολογούνται αντικειμενικά, με αξιοκρατία και διαφάνεια» είναι η σχετική ατάκα. Και δεύτερο αναφέρουν και εκείνη τη λεπτομέρεια της προκαταβολής. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος ανάληψης ενός Προολυμπιακού τουρνουά προϋποθέτει μια προκαταβολή μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και το συνολικό κόστος της διοργάνωσης αγγίζει περίπου τα 3 εκατομμύρια. Πόσα από αυτά είχε -άραγε- εξασφαλίσει η ΕΟΚ, προκειμένου να λένε, όσοι λένε, για κόντρες και έλλειψη στήριξης από τη Πολιτεία; Έλα ντε.

ΥΓ. Υπάρχει ένα πιθανό σενάριο που θέλει την παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ να δίνει παράταση στο σχετικό deadline. Αυτό όμως γίνεται «γαργάρα» τέτοια μέρα. Για ευνόητους λόγους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ