Ό,τι πάρεις ένα τάλιρο, για περάστε, για περάστε

Ό,τι πάρεις ένα τάλιρο, για περάστε, για περάστε

Πολλά δίνεις, λίγα παίρνεις, αλλά για να πάρεις πρέπει να είσαι καλό παιδί. Κι η ΟΔΚΕ φροντίζει να είναι… καλά παιδιά οι διαιτητές.

Η ζωή είναι ωραία, αν έχεις… φίλους. Κι οι φίλοι φαίνονται στις δύσκολες στιγμές. Φίλος είσαι για να δώσεις, όχι για να πάρεις κι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μπορεί να πρέπει να δώσει πολλά, αλλά έχει φίλους, οι οποίοι τον στηρίζουν στα δύσκολα. Ανάμεσα σε αυτούς η διοίκηση και -προσωπικά- ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, Κωνσταντίνος Μπούσιας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Θεσσαλονίκης είχε τιμωρήσει τον Γιάννη Φούφη, επειδή ο διεθνής διαιτητής έκανε… υπέρβαση ιεραρχίας, επικοινωνώντας απευθείας με την ΕΟΚ κι όχι -ως όφειλε- με τον Σύνδεσμό του. Το ότι του ζητήθηκε από την Ομοσπονδία η συνομιλία κι επιβλήθηκε από την ΕΟΚ «σιγή ασυρμάτου» (ζητήθηκε μυστικότητα) είναι… ψιλά γράμματα για την ΟΔΚΕ και τον Σύνδεσμο της Θεσσαλονίκης.

Θα συμφωνήσουμε κι όλο το… ανάθεμα στο κεφάλι του Φούφη. Πρέπει να τηρείται η ιεραρχία. Ως εκ τούτου η ΟΔΚΕ οφείλει να συνομιλεί με τους Συνδέσμους μέλη της κι όχι με τους διαιτητές. Γιατί η ιεραρχία πρέπει να τηρείται αμφίδρομα. Τι συνέβη, όμως;

Η Ομοσπονδία των Διαιτητών έστειλε προσωπικά mail, ζητώντας από τους διαιτητές να πουν αν συμφωνούν να πάρουν το ποσό που τους οφείλει η ΕΟΚ σε βάθος τετραετίας, σε 8 άτοκες δόσεις! Η ΟΔΚΕ, δηλαδή, παίζει ρόλο διαπραγματευτή, αλλά ακόμα κι αυτό θα ήταν αποδεκτό.

Το ότι είπε στους διαιτητές πως θα πάρουν τα χρήματά τους, αφαιρώντας τις ημεραργίες (να δείτε που στο τέλος θα βγουν και χρεωμένοι οι «γκρίζοι»), θα πούμε ότι δεν το είδαμε. Πόσο καλύτεροι άνθρωποι να γίνουμε, για να στηρίξουμε τον πρόεδρο στη δύσκολη στιγμή του; Όλα τα προσπερνάμε, αλλά ονομαστικό μήνυμα; Κι αν (δεν γίνονται αυτά, αλλά επειδή υπάρχουν και καχύποπτοι ανάμεσά μας) ένας διαιτητής αρνηθεί την πρόταση και για δύο εβδομάδες δεν οριστεί σε αγώνα, θα έχει να κάνει με τον Ερμή που είναι στον Τοξότη, με τον ιό από την Κίνα, ή με το… κακό το ριζικό του;

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν. Η ΟΔΚΕ, αντί να είναι μπροστάρης στις διεκδικήσεις των διαιτητών, αποτελεί το σημαντικότερο ανάχωμα, εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ΕΟΚ (με την οποία δεν έπρεπε να έχει καμία σχέση), ενώ την ίδια στιγμή ψέγει -δια των συνδέσμων- διαιτητές που (και καλά) δεν ακολούθησαν την ορθή διαδικασία. Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο στάρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ