Πιτίνο: «Παλεύουμε με τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ – Θα είμαι στην Εθνική Ελλάδος»

Πιτίνο: «Παλεύουμε με τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ – Θα είμαι στην Εθνική Ελλάδος»

Ο Ρικ Πιτίνο συμφώνησε με το Πανεπιστήμιο Ιόνα, αλλά αν η Ευρωλίγκα συνεχιστεί θα έρθει για τις τελευταίες... παραστάσεις στον Παναθηναϊκό. Τι είπε για Εθνική και Αντετοκούνμπο, μιλώντας στο ESPN.

Φαινόταν από τη μέρα που αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ελλάδα για την Αμερική. Ο Ρικ Πιτίνο στο μήνυμά του ήταν σαν να… αποχαιρετούσε οριστικά τον Παναθηναϊκό. Έδειχνε σαν να υπήρχε κάτι άλλο στο μυαλό του. Και πράγματι υπήρχε. Το Πανεπιστήμιο της Ιόνα του είχε καταθέσει την πρόταση, εκείνος βρέθηκε στην Αμερική για να συζητήσει από κοντά και παρά το γεγονός πως είχε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό έως το καλοκαίρι του 2021, πήρε την απόφαση να γυρίσει πίσω στο κολλεγιακό μπάσκετ.

Παρ’ όλα αυτά, αν η Ευρωλίγκα ξεκινήσει και πάλι, θα είναι πίσω για να ηγηθεί της προσπάθειας του Παναθηναϊκού να μπει στα πλέι οφ. Κάτι που τόνισε και ο ίδιος στην πρώτη του συνέντευξη σαν προπονητής του Ιόνα, μιλώντας στο ESPN. Επιπλέον, τόνισε πως θα προπονήσει κανονικά την Εθνική ομάδα και θα καλέσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο αν το NBA ολοκληρωθεί στην ώρα του.

Αναλυτικά, ο Ρικ Πιτίνο είπε:

Για τον Παναθηναϊκό και την Εθνική: «Είμαστε στην έκτη θέση της Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό και παλεύουμε για μια θέση στα πλέι οφ. Κι επίσης, θα προπονήσω την εθνική ομάδα. Αν το ΝΒΑ ολοκληρωθεί στην ώρα του, θα πάρω τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην ομάδα μου».

Για τις συζητήσεις με την Αϊόνα:

«Υπάρχει μια σχέση πριν το Αϊόνα, με τον πρόεδρο του κολλεγίου, τον Σίμους Κάρεϊ. Ήταν ο πρόεδρος του Τρανσιλβάνια, πριν το Αϊόνα, στο Λέξινγκτον του Κεντάκι. Ήρθε σε μερικά παιχνίδια μου, του άφησα εισιτήρια. Έχω μία επιχειρηματική συνεργασία με τον (πρώην σταρ του Κεντάκι), Τζαμάλ Μάσμπερν και τον Ριν Αβέιρ, ο οποίος είναι καλός φίλος με τον Σίμους. Όταν έφυγα από το Λούιβιλ, ο Αβέιρ είπε: «Ο Σίμους σε εκτιμά πολύ ως προπονητή και θα ήταν χαρούμενος να καλέσει οποιοδήποτε κολέγιο για σένα, εφόσον το αιτηθείς». Πραγματικά το εκτίμησα πάρα πολύ, αλλά του είπα ότι είναι πιθανό να μετακομίσω στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Πρώτα μίλησα με τον Αβέιρ, με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι και του είπα 100%. Μετά μίλησα με τον Σίμους στο τηλέφωνο και στη συνέχεια με τον Ματ Γκλοβάσκι (σ.σ. αθλητικός διευθυντής του Αϊόνα).

Για το τι άλλαξε από την τελευταία φορά που προπόνησε ομάδα κολεγίου:

««Εμαθα πολλά πηγαίνοντας στην E. Είναι διαφορετικό το μπάσκετ εκεί. Ειναι το καλύτερο επιθετικό μπάσκετ που έπαιξα, συμπεριλαμβανομένου του κολεγίου και του ΝΒΑ. Τα καλύτερα επιθετικά συστήματα, η καλύτερη κίνηση της μπάλας, τα καλύτερα κοψίματα στο καλάθι, η καλύτερη πάσα, το καλύτερο σουτ. Δεν έχουν τις άμυνες που έχουμε επειδή η αθλητικότητα δεν είναι τόσο δυνατή, αλλά από την άποψη της μάθησης, έμαθα αρκετά. Το coaching ήταν φανταστικό. Κοούτσαρα εναντίον του Ντιν Σμιθ, του Φρανκ ΜακΓκουάιρ και βάζω αυτούς τους προπονητές, στο ίδιο επίπεδο με όλους τους κορυφαίους. Επιθετικά, με έκανε έναν καλύτερο προπονητή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ