Άρης: Και τόλμησαν και γύρισαν με τον τίτλο

Άρης: Και τόλμησαν και γύρισαν με τον τίτλο

Ήταν ένας τίτλος μαγκιάς αυτός που κατέκτησε ο Αυτοκράτορας μέσα στη Προύσα επί της Τόφας.

H αλήθεια είναι ότι αν καθίσει να το σκεφτεί κανείς καλά, το απίστευτο δεν είναι ότι ο Άρης κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο Κόρατς μέσα στη Προυσα. Μιλάμε, άλλωστε, για μια ομάδα που έχει στο DNA της τη συλλογή τίτλων.

To απίστευτο είναι το πότε πέρασαν 23 χρόνια από τότε. Πραγματικά, όταν το φέρνει κανείς στη μνήμη είναι σαν να έγινε χθές το παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς τους τίτλους που κατέκτησε μια ομάδα. Ειδικά, όταν -όπως συμβαίνει στη περίπτωση του Άρη – είναι ουκ ολίγοι. Το κύπελλο Κορατς όμως είναι σίγουρα ένας από τους πιο παλικαρίσιους τίτλους του αυτοκράτορα.

Ο Άρης πήγαινε με τη πλάτη στον τοίχο στον τελικό στη Προύσα. Είχε χάσει μετά από άσχημη εμφάνιση στο Αλεξάνδρειο ενώ υπήρχε το ξεκάθαρο μήνυμα από τους οπαδούς του ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης. «Μη τολμήσετε να επιστρέψετε χωρίς τον τίτλο».

Σε μια έδρα που οι Τούρκοι προσπάθησαν να κάνουν κολαστήριο και μαζεύτηκαν για να πανηγυρίσουν, καθώς θεωρούσαν σίγουροι τη κατάκτηση του τίτλου μετά τη νίκη τους στη Θεσσαλονίκη.

Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Οι παίκτες του Άρη πήγαν στη Προύσα και τόλμησαν. Ανάγκασαν τους αντιπάλους τους να υποκλιθούν. Με κορυφαίο τον Ορτιθ και άξιους συμπαραστάτες του τους Μπόνι και Λιαδέλη η ομάδα του Σούμποτιτς κέρδισε υπερκαλύπτοντας τη διαφορά με την οποία είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι.

Δεν μάσησε ούτε από την πολεμική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Τούρκοι, ενώ με την απόδοση του …ανάγκασε τους οπαδούς των γηπεδούχων να κάνουν επεισόδια, μην αντέχοντας την ανωτερότητα του αντιπάλου, με τους διαιτητές να αποφασίζουν την εκκένωση του γηπέδου.

Ο Άρης σήκωσε το κύπελλο μέσα στη Προύσα. Οι οπαδοί του σήκωσαν τούς παίκτες στους ώμους τους στην υποδοχή στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Ο αυτοκράτορας σήκωσε την Ελλάδα στις πλάτες του.

Υ.Γ. Ανεξάρτητα από το τι προσπάθησαν να περάσουν ορισμένοι, ο Άρης αποφασίζει για τη στάση του με εναν και μοναδικό γνώμονα. Τη προάσπιση των συμφερόντων του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ