Σεβασμό από τις ομάδες στα εγχώρια πρωταθλήματα, ζητά ο Ζαγκλής

Σεβασμό από τις ομάδες στα εγχώρια πρωταθλήματα, ζητά ο Ζαγκλής

Ο Γενικός Γραμματέας της ΦΙΜΠΑ, Ανδρέας Ζαγκλής, επιχειρεί να απλώσει ομπρέλα προστασίας στις ομοσπονδίες και στα Εθνικά πρωταθλήματα.

Συνέντευξη στην Izvestia παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, στην οποία αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στις ενέργειες που πραγματοποιεί η διεθνής ομοσπονδία στο διάστημα της πανδημίας, καθώς επίσης και στο πώς πρέπει να λειτουργήσουν οι ομάδες, προκειμένου να μην διαλυθούν τα εθνικά πρωταθλήματα. Ο Έλληνας παράγοντας, τόνισε πως πρέπει, για την πρόοδο και την προβολή του αθλήματος, οι ομάδες να σεβαστούν τις ομοσπονδίες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Όλες οι ομάδες παίζουν σημαντικό ρόλο στο περιβάλλον της FIBA, σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς και στην πρόοδο και την προβολή του μπάσκετ στις χώρες τους. Λαμβάνοντας αυτό ως δεδομένο, οι ομάδες πρέπει να σεβαστούν τις ομοσπονδίες και τα πρωταθλήματα των χωρών τους. Η FIBA είναι σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις πλευρές, καθώς και με τους ιδιοκτήτες των ομάδων, προκειμένου για την καλύτερη δυνατή συνεργασία.

Επιπλέον, η παγκόσμια ομοσπονδία και 11 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι οι μέτοχοι του BCL. Επομένως, είμαστε σε συνεχή επαφή με αυτά τα πρωταθλήματα. Η FIBA δουλεύει στενά με τον συνεργάτη της, την ULEB. Είναι εκείνη (η ULEB), η οποία επιβλέπει την κατάσταση για τα πρωταθλήματα της Ευρώπης, οπότε, γνωρίζουμε όλες τις εξελίξεις. Για το Τσάμπιονς Λιγκ υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλάνο, το οποίο καθορίζει πόσες θέσεις δίνονται σε κάθε χώρα, με βάση τα αθλητικά κριτήρια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ