Εκτός Α2 και το… ανήμπορο οικονομικά Αγρίνιο

Εκτός Α2 και το… ανήμπορο οικονομικά Αγρίνιο

Η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας δεν διαθέτει τους πόρους για να αγωνιστεί στην Α2, η ΕΟΚ σφυρίζει... αδιάφορη και η κατηγορία μένει από 18 στις 15 ομάδες.

ΕΟΚ το μεγαλείο σου. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναφερθεί στο πλάνο (το ποιο;) της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στην εποχή του κορωνοϊού σχετικά με τις αποφάσεις που πάρθηκαν για τις κατηγορίες που και τις ανόδους των ομάδων.

Με την Basket League να μετράει τις πληγές της και αναζητά… χρήμα για να μπορέσει να βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο, τις ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας στην Ελλάδα να είναι πνιγμένες στα χρέη αλλά και τα BAN και να ψάχνουν πόρους και διακανονισμούς και ουδείς να γνωρίζει πόσοι σύλλογοι θα είναι στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν, τα προβλήματα συσσωρεύονται και στα κατώτερα στρώματα του ελληνικού μπάσκετ.

Σε κάθε κατηγορία υπάρχουν αποχωρήσεις, με τις ομάδες να μην μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά ελέω της πανδημίας. Και το πρόβλημα που υφίσταται είναι πως δεν μπορεί να πάρει κάποια τη θέση της, μετά την απόφαση της ΕΟΚ να απαγορεύσει τις ανόδους με wild card ή αντικατάσταση.

Στην Α2 λοιπόν, τα προβλήματα όλο και μεγαλώνουν. Από τους 18 συλλόγους που είχαν δηλωθεί από την ομοσπονδία, έχουμε φτάσει στους 15 καθώς ένας ακόμα είναι ανήμπορος να ανακτήσει πόρους για να αγωνιστεί.

Μετά το Ανατόλια και τον ΠΑΣ Γιάννινα, έρχεται και το Αγρίνιο που δεν μπορεί να παίξει στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Και αυτό επειδή δεν υπάρχει διοίκηση για να τρέξει τα οικονομικά… θέματα του παρελθόντος, ενώ καλά καλά οι Αγρινιώτες δεν διαθέτουν και ρόστερ για να μπορέσουν να δημιουργήσουν ομάδα, εκτός από νεαρά παιδιά που προέρχονται από την ακαδημία τους.

Και οι… βόμβες διαδέχονται η μία την άλλη, με την ΕΟΚ να σφυρίζει αμέριμνη, στους τελευταίους μήνες που βρίσκεται στην υπάρχουσα κατάσταση. Γιατί σε λίγο καιρό θα αλλάξουν οι άνθρωποι στην κορυφή της ιεραρχίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ