Τσαλδάρης: «Διάκριση θα είναι τα νέα παιδιά να γίνουν το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ»

Τσαλδάρης: «Διάκριση θα είναι τα νέα παιδιά να γίνουν το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ»

Ο προπονητής της αναπτυξιακής ομάδας του Ολυμπιακού, Δημήτρης Τσαλδάρης, σε δηλώσεις του τόνισε πως διάκριση για αυτή την ομάδα θα είναι τα νέα παιδιά να γίνουν το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός Β’ δεν τα κατάφερε κόντρα στο Ανατόλια και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο προπονητής της Αναπτυξιακής ομάδας των «ερυθρόλευκων», Δημήτρης Τσαλδάρης, μίλησε για το παιχνίδι, αλλά και τον στόχο που έχει στη σεζόν.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός επισήμανε για το ματς πως χάθηκε επειδή οι παίκτες του Ανατόλια είχαν μεγαλύτερη εμπειρία από τους δικούς του.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον στόχο που θα έχει η ομάδα μέσα στη σεζόν τονίζοντας πως αυτός θα είναι τα νέα παιδιά που υπάρχουν  στο ρόστερ και να αποτελέσουν το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Τσαλδάρης:

Για το παιχνίδι κόντρα στο Ανατόλια: «Είμαστε δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα. Θέλαμε να κερδίσουμε. Είχαμε δει και επισημάνει κάποια λάθη από το παιχνίδι με τον Ερμή Λαγκαδά. Με την κατάλληλη προετοιμασία τα παιδιά ήταν έτοιμα. Μέτρησε η εμπειρία των παικτών του Ανατόλια, γιατί έχουν παίξει εδώ και χρόνια μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο. Ξέρουν να παίζουν και να διαβάζουν το παιχνίδι.

Σε κρίσιμα σημεία πήραν τη σωστή απόφαση κι εκεί που φαινόταν ότι έχουμε γυρίσει το ματς και θέλουμε μια καλή άμυνα, πάντα ένα σουτ, ένα καλάθι ή ένα φάουλ μας έφερναν πάλι πίσω στο να κυνηγάμε στο σκορ. Κρατάμε, ότι δείξαμε τα στοιχεία που θέλουμε να δούμε στην αρχή.

Θέλουμε πίεση, αιφνιδιασμό, σουτ. Κάποια μπορεί να μην μπήκαν, αλλά θα μπουν στο μέλλον. Αυτή, γενικά, θέλουμε να είναι η ταυτότητα της ομάδας. Να τρέχει, να πιέζει και να εκτελεί».

Για τον στόχο αυτής της σεζόν: «Η μεγαλύτερη διάκρισή μας θα είναι αυτά τα παιδιά να αποτελέσουν το αύριο του ελληνικού μπάσκετ. Θέλουμε σίγουρα να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι, αλλά προτεραιότητα είναι τα παιδιά να μπαίνουν στο γήπεδο και να αποτελέσουν με το σωστό προγραμματισμό το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ».

Για το αν έχει περάσει τη φιλοσοφία του στους παίκτες: «Αυτό είναι κάτι που δουλεύουμε καθημερινά. Είναι μια ομάδα με παίκτες, που τεστάρονται για πρώτη φορά στις εντάσεις της Α2 και αυτό είναι το δύσκολο, έχοντας την υποχρέωση να συνδυάσουμε την φρεσκάδα τους με την εμπειρία των πιο παλιών.

Το μήνυμα είναι ότι εμείς δουλεύουμε κάθε μέρα, για να περάσουμε το DNA αυτής της ομάδας. Θέλουμε να βγάζουμε στο γήπεδο τη νοοτροπία του προπονητή και όσα πρεσβεύει ο Ολυμπιακός».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ