Μέξας : «Κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ ο Μαργαρίτης, έχουν κίνητρο οι Γκρίφιν και Παπαντωνίου»

Μέξας : «Κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ ο Μαργαρίτης, έχουν κίνητρο οι Γκρίφιν και Παπαντωνίου»

Για την ανανέωση του Βαγγέλη Μαργαρίτη και τις μεταγραφές των Μάλκολμ Γκρίφιν και Νώντα Παπαντωνίου μίλησε ο προπονητής της ομάδας του ΠΑΟΚ, Κώστας Μέξας.

Για τα όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής στο μεταγραφικό παζάρι, μίλησε ο προπονητής της ομάδας του ΠΑΟΚ, Κώστας Μέξας.

Παρόλο που ο Δικέφαλος του Βορρά, δεν βιώνει τις καλύτερες οικονομικά μέρες του, έχει προχωρήσει σε κινήσεις που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα τον σύλλογο.

Αρχικά η παραμονή του αρχηγού της ομάδας Βαγγέλη Μαργαρίτη και έπειτα η ενίσχυση στα γκαρντ με τον Νώντα Παπαντωνίου και τον Μάλκολμ Γκρίφιν μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια του Κώστα Μέξα από την τεχνική ηγεσία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 43χρονου κόουτς στο επίσημο σάιτ της ΚΑΕ για τους Μαργαρίτη, Γκρίφιν και Παπαντωνίου:

«Είναι πολύ σημαντικό, σε αυτή τη νέα σελίδα που ανοίγει για τον ΠΑΟΚ, να είναι ο αρχηγός αυτός που δίνει πρώτος το καλό παράδειγμα. Αντιλαμβανόμενος ο ίδιος τις γενικότερες συνθήκες που υπάρχουν πλέον, αλλά και εμείς με δεδομένο ότι ήταν η προτεραιότητά μας η παραμονή του, είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι που καταφέραμε να το πετύχουμε και να συνεχίσει ο Βαγγέλης να είναι στην ομάδα. Πιστεύω ότι με την προσπάθεια του, εντός κι εκτός παρκέ θα βοηθήσει την ομάδα να επανέλθει στις επιτυχίες. Ο Βαγγέλης είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ, Θα έχει μεγάλη ευθύνη και στα αποδυτήρια, γιατί είμαστε νέα ομάδα, οπότε θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο η εμπειρία και η προσωπικότητά του και φυσικά και η ικανότητά του στο παρκέ», υποστήριξε αρχικά για τον πολύπειρο πάουερ φόργουορντ/σέντερ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόκτηση του Μάλκολμ Γκρίφιν: «Ο Malcolm έχει ποιότητα και γνωρίζει καλά το πρωτάθλημά μας. Πιστεύουμε στις ικανότητές του και στο κίνητρό του, εφόσον θέλει να κάνει ένα restart. Ο ρόλος του θα είναι λίγο διαφορετικός σε σχέση με τις προηγούμενες ομάδες του. Θέλουμε να έχει περισσότερο τη μπάλα στα χέρια του και να παίρνει αποφάσεις, κάτι που είναι σημαντικό και για εμάς, αλλά και για αυτόν. Πιστεύουμε ότι ταιριάζει με το στυλ παιχνιδιού που θέλουμε να παίξουμε, θα μας βοηθήσει ώστε να είναι καλή χρονιά για όλους μας. Η ικανότητα που έχει στο transition, το ότι μπορεί και παίζει με ένταση και στις δύο πλευρές του παρκέ, είναι δυνατός πνευματικά και γνωρίζει καλά τη λίγκα, είναι τα στοιχεία που μας οδήγησαν στην επιλογή του».

Ενώ, ολοκλήρωσε με αναφορά στην επιστροφή του Νώντα Παπαντωνίου. «Θεωρούμε ότι τα τελευταία 2-3 χρόνια πήγε πολύ καλά και νομίζω ότι είναι έτοιμος για να πάρει έναν παραπάνω ρόλο στο επόμενο επίπεδο. Έχει πολύ μεγάλο κίνητρο, ήταν το πρώτο πράγμα που μας είπε κι αυτό για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Θέλουμε να έρθουν στην ομάδα παιδιά με μεγάλο κίνητρο. Η ικανότητά του και στις δύο πλευρές του παρκέ θα μας βοηθήσει να κάνουμε μία ομάδα όπως την έχουμε στο μυαλό μας, που είναι σκληρή στην άμυνα και με ποιότητα στην επίθεση. Με την εμπειρία του, το κίνητρο που έχει και την ικανότητά του πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει πολύ, ώστε μαζί με τον Malcolm να παίξουμε αυτό που θέλουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ