Προμηθέας-ΑΕΚ 98-88

Προμηθέας-ΑΕΚ 98-88

Οι Πατρινοί με ένα απίστευτο κρεσέντο από τα 6,75μ με 16 τρίποντα, «σμπαράλιασαν» την Ένωση και πέρασαν στον τελικό του Super Cup της Basket League!

Τα… γερόντια κοιτούσαν Final 8, όμως οι νέοι είναι πιο ωραίοι και όταν η μπάλα ζεμάταγε, έβλεπαν το καλάθι σαν… βαρέλι. Ο Προμηθέας επικράτησε με 98-88 της ΑΕΚ στον ημιτελικό του Super Cup και προκρίθηκε στον τελικό του θεσμού που λαμβάνει χώρα στο Περιστέρι.

Οι Πατρινοί τελείωσαν το παιχνίδι με 16 τρίποντα, ο Λούντζης ήταν… καυτός με 21 πόντους, ενώ  σε απόδοση τον  ακολούθησε ο Μίλερ με 24 αλλά και ο Γιαννόπουλος με 19.

Αναφορικά με την έκβαση του ματς, ένα κρεσέντο από τα 6,75μ στο τέλος ήταν η αιτία για να έρθει ένα επιμέρους 32-21 από τον Προμηθέα, που περιμένει πλέον τον αντίπαλό του στον τελικό του Super Cup.

Το ματς…

Μίλερ, Γκάρετ, Γιαννοπουλος Αγραβάνης και Αγκμπελέσε για τον Προμηθέα και Γκίκας, Λάνγκφορντ, Λοτζέσκι, Χρυσικόπουλος και Μορέιρα για την ΑΕΚ οι πρώτοι πέντε για τους δύο αντιπάλους. Ο Λάνγκφορντ ήταν ο παίκτης που έτρεξε την επίθεση της Ένωσης στα πρώτα λεπτά, πέτυχε 7 σερί πόντους (5-7), με τον Αγκμπελέσε να χτυπάει στη ρακέτα για να πάει το ματς στο πεντάλεπτο με το σκορ στο 14-13. Η ομάδα του Προμηθέα έκανε ότι ήθελε από την περιφέρεια και με τον Γκάρετ προηγήθηκε με 23-17. Από εκεί και έπειτα όμως μίλησε η εμπειρία της Ένωσης. Ο Μασιούλις μαζί με τον Ράις.. όργωσαν το παρκέ, ο δεύτερος πέτυχε ένα ακόμα μπάζερ μπίτερ και το ματς έκλεισε στο 23-25!

Η ΑΕΚ δεν άφησε το πόδι από το γκάζι. Ουσιαστικά είχε… κοιμίσει τον Προμηθέα με το σερί να αυξάνεται και μετά από τρίποντο του Ράις και γκολ φάουλ του Μασιούλις να φτάνει το σκορ στο 23-33.

Ο Προμηθέας πίστεψε ότι θα μειώσει, αλλά ο Λοτζέσκι με γκολ φάουλ πραγματοποίησε το 28-37, με τον Λούντζη να εκτελεί για τρεις και το 31-37. Η ΑΕΚ με τον Λοτζέσκι έφτασε στο +8, για να ακολουθήσει το τρίποντο του Μίλερ για το 34-39. Από την μία ο Ράις και από την άλλη ο Λάνγκφορντ το ματς οδηγήθηκε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου με το σκορ στο 38-46. Οι δύο ομάδες έκλεισαν το μισό της αναμέτρησης στο 43-46, με τους Γκάρετ και Λούντζη να μειώνουν την απόσταση.

ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΠΕΤΟΥΣΑΝ…ΦΩΤΙΕΣ

Οι δύο ομάδες επιστρέφοντας στο παρκέ πήγαν χέρι με χέρι στο σκορ. Ο Γιαννόπουλος όμως το πήρε επάνω του. Το τρίποντό του ήταν η αιτία του 59-57 (11 πόντοιή ήδη), ο Μορέιρα έγραψε το 59-59 μετά από προσπάθεια του Ράις και κάρφωμα του Μορέιρα, με το ματς να γίνεται μία… κόντρα Μασιούλις και Λούντζη. Ο Λιθουανός από την μία, ο Ελληνας γκαρντ από την άλλη και με σερί καλάθια εκατέρωθεν, έστειλαν το ματς στο 65-67 με 30 δευτερόλεπτα για το τέλος του δεκαλέπτου. Η περίοδος τελείωσε με το σκορ στο 67-67, και τον Λούντζη να είναι ο κορυφαίος του παρκέ, κρατώντας τους Πατρινούς στην αναμέτρηση με κάθε τρόπο.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να προσφέρουν θέαμα. Τα τρίποντα έπεφταν βροχή και με το σουτ του Γκίκα το ματς πήγε στο 72-74. Ο Προμηθέας δεν τα παράτησε. Και πάνω από όλα ο Αγραβάνης! Ο αρχηγός των Πατρινών πέτυχε και το 79-77 με τρίποντο και το 81-77, ενώ μετά το νέο τρίποντο του Λούντζη, επέστρεψε και πάλι με ένα ακόμα καλάθι για το 86-77!

Ο Μασιούλις μείωσε με σουτ από τα 6,75μ, αλλά ο Γιαννόπουλος με ένα ακόμα μακρινό σουτ διαμόρφωσε το 89-80 με 3 λεπτά για το τέλος!

Οι παίκτες του Γιατρά είχαν πάρει φωτιά και με το 15ο τρίποντό τους έστειλαν το παιχνίδι στο 94-80, το ματς είχε πάρει τον δρόμο του, οι Πατρινοί τελείωσαν εύκολα την υπόθεση πρόκριση και περιμένουν τον αντίπαλό του στον τελικό του Super Cup.

Τα δεκάλεπτα: 23-33, 43-46, 67-67, 98-88

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ