Φλιώνης στο «10»: «Είμαι έτοιμος να ανταπεξέλθω στον ρόλο του αρχηγού του Άρη»

Φλιώνης στο «10»: «Είμαι έτοιμος να ανταπεξέλθω στον ρόλο του αρχηγού του Άρη»

Στα 23 του ο Δημήτρης Φλιώνης, προετοιμάζεται να «καθοδηγήσει» τον Άρη της νέας σεζόν, όντας αρχηγός πλέον της ομάδας και μιλάει αποκλειστικά για to10.gr και τον νέο του αυτό ρόλο, για τον Μάριο Τσάλμερς, τον Λευτέρη Μποχωρίδη και όχι μόνο...

Φέτος το καλοκαίρι ανανέωσε το συμβόλαιο του και θα είναι μέλος του Άρη για έβδομη σερί σεζόν. Ο Δημήτρης Φλιώνης, στα 23 του χρόνια ετοιμάζεται να γίνει ο ηγέτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ως αρχηγός.

Ο γκαρντ των «κίτρινων» μίλησε αποκλειστικά μέσα από to10.gr για τα νέα δεδομένα λόγω του κορωνοϊού στα γήπεδα, αλλά και στα παιχνίδια, την συνεργασία με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, για την επιστροφή του Λευτέρη Μποχωρίδη στον Παναθηναϊκό, αλλά για το πως είναι σαν συμπαίκτης ο Μάριο Τσάλμερς και πολλά ακόμη.

Πόσο εύκολο είναι να παίζεις σε ένα άδειο γήπεδο, λόγω του κορωνοϊού και πως επιδρά στην ψυχολογία των αθλητών;

«Το να παίζεις σε άδειο γήπεδο είναι κάτι που δεν αρέσει στους παίκτες, όπως και στον κόσμο. Θα λείψει σίγουρα ο παλμός και η ενέργεια που σου δίνουν οι φίλαθλοι, ειδικά για εμάς στον Άρη που είμαστε μια ομάδα που έχουμε μάθει με την στήριξη του κόσμου. Θέλουμε σίγουρα και εντός, αλλά και εκτός έδρας να έρχετονται οι οπαδοί και να βλέπουν τα παιχνίδια. Το μπάσκετ είναι ένα σπορ με θέαμα που απαιτεί τον κόσμο στην εξέδρα. Εμείς έχουμε μάθει να παίζουμε έτσι και να αλληλεπιδράμε με την κερκίδα. Θα είναι λίγο περίεργο και διαφορετικό. Έχουμε παίξει κατά καιρούς σε άδεια γήπεδα, αλλά τώρα που θα γίνει για μεγάλο διάστημα όπως φαίνεται, είναι κάτι που θα το συνηθίσουμε…»

Η επιστροφή σε αγωνιστικούς ρυθμούς μετά τη καραντίνα πόσο εύκολη ήταν;

«Για μένα εξαρτάται και από το πρόγραμμα που είχες την περίοδο εκείνη. Εγώ μαζί με άλλα παιδιά δεν σταματήσαμε να δουλεύουμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας με διαφορετικού τύπου προπόνηση, αλλά και στη συνέχεια, σιγά-σιγά και στα γήπεδα. Όμως, τα παιχνίδια μας έχουν λείψει. Όσο προπόνηση και αν κάνεις, όμως δεν είναι το ίδιο. Δεν έχουμε εμείς οι αθλητές την ψυχολογία στην προπόνηση που σου δίνει ο αγώνας».

«ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΑΡΗ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Θα είσαι μέλος του Άρη για έβδομη σερί σεζόν. Τι είναι για σένα η ομάδα αυτή;

«Ο Άρης είναι η ομάδα που ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ. Είμαι πολλά χρόνια στον σύλλογο και ήδη έχω το κλαμπ στη καρδιά μου, νιώθω μέλος αυτής της οικογένειας. Και σε μία δύσκολη σεζόν που έρχεται ήθελα να μείνω εδώ και να παλέψουμε μαζί για έβδομη σερί χρονιά»

Πως είναι η συνεργασία με τον κόουτς, Σάββα Καμπερίδη;

«Έχουμε μία πολύ όμορφη συνεργασία. Είναι ένας προπονητής που ενδιαφέρεται για όλους τους παίκτες του και προσπαθεί να παίρνει το καλύτερο από τον καθένα. Και σαν άνθρωπος και σαν τεχνικός. Αυτό κάνει και με εμένα. Προσπαθεί να μου βγάλει τον καλύτερο μου εαυτό».

Είσαι αρχηγός μιας ομάδας που έχει φέρει πολλές επιτυχίες για το ελληνικό μπάσκετ. Είναι αυτό που ήθελες από μικρός;

«Κατ΄ αρχάς είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε η εμπιστοσύνη από την ομάδα και νιώθω έτοιμος να ανταπεξέλθω στον ρόλο αυτό. Από εκεί και πέρα προτεραιότητα μου πάντα ως αρχηγός είναι το καλό της ομάδας. Να κάνει την καλύτερη δυνατή πορεία.»

«ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ. ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»

Μπορεί ο Άρης να κάνει το… κάτι παραπάνω φέτος πέρα από την παραμονή στην πρώτη εθνική κατηγορία;

«Σίγουρα θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Στις πρώτες αγωνιστικές. Και βήμα-βήμα να δούμε τη μπορούμε να διεκδικήσουμε και τι μας αναλογεί σαν ομάδα. Αλλά τονίζω πως πρέπει να ξεκινήσουμε καλά και αν γίνει αυτό θα δοκιμάσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Φέτος αποκλειστήκατε από τον Ιωνικό Νικαίας για το Κύπελλο Ελλάδος. Περίμενες η προσπάθεια σας στον αγώνα αυτό να είχε αποδώσει «καρπούς»;

«Σίγουρα, αλλά ξέρουμε τις δυνατότητες μας. Γνωρίζουμε τι παρουσιάσαμε στο γήπεδο και τα λάθη μας και για να είμαστε ρεαλιστές δεν ήμασταν 100% έτοιμοι. Δουλεύουμε για την επόμενη μέρα…»

Προσωπικά με τι στόχους ξεκινάς την σεζόν;

«Αυτή τη στιγμή που θέλω να κάνω είναι να βελτιώσω την συνεργασία μου με τους νέους παίκτες. Είναι αρχή της σεζόν και πρέπει να καταλάβουμε τι μπορούμε να καταφέρουμε μέσα στο γήπεδο με τα παιδιά που ήρθαν τώρα, να έχουμε μια αγωνιστική ταυτότητα. Πρέπει να δούμε τι… αρέσει σε καθένα να κάνει μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι μια δύσκολη διαδικασία. Αυτή είναι η προτεραιότητα μου».

Από φέτος στην ομάδα ήρθε ένας παίκτης όπως ο Μάριο Τσάλμερς. Δύο φορές πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Μαϊάμι Χιτ (2012, 2013). Πως είναι σαν συμπαίκτης;

«Είναι ένας ωραίος τύπος, ένας πολύ καλός συμπαίκτης. Μιλάει, καθοδηγεί, τον ενδιαφέρει το καλό της ομάδας. Έχει παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο του πλανήτη και είναι ένα σημαντικό κομμάτι του «παζλ» για εμάς εντός και εκτός παρκέ. Έχει μια «ηρεμία» η οποία χρειάζεται στην ομάδα».

Τη σεζόν 2017-18 συνεργάστηκες με τον «Δράκο» του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτη Γιαννάκη… Είναι μία από τις καλύτερες συνεργασίες που έχεις μέχρι τώρα στη καριέρα σου;

«Με βοήθησε πάρα πολύ ο κόουτς Γιαννάκης. Μαζί του έκανα τα πιο «γεμάτα» παιχνίδια. Διατηρούμε ακόμα εξαιρετικές σχέσεις. Με πίστεψε πολύ και μου έδωσε πολύ ενεργό ρόλο».

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν ξεκινήσει με μία νίκη στις πρώτες δύο αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα. Που μπορούν να φτάσουν;

«Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δει όλες τις ομάδες. Αλλά, φέτος έχουν όλοι ελπίδες. Η οκτάδα δεν είναι κάτι το… άπιαστο. Αλλά θα είναι επιτυχία οποιαδήποτε από τις δύο φτάσει στα πλέι οφ και κάνει κάτι παραπάνω».

«ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ, ΗΜΑΣΤΑΝ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ»

Από το καλοκαίρι, ο Λευτέρης Μποχωρίδης είναι και πάλι μέλος του Παναθηναϊκού. Είναι «ψημένος» για την Ευρωλίγκα στην επιστροφή του στο Τριφύλλι;

«Είναι έτοιμος για το επίπεδο αυτό. Πέρσι έκανε εξαιρετική χρονιά στον Άρη. Είναι ώριμος και «διαβάζει» το παιχνίδι. Όπως είδαμε και με τη Χίμκι ήταν καθοριστικός και είδαμε «ηρεμία» στο παιχνίδι του. Είναι μια πρόκληση για εκείνον και λόγω χαρακτήρα θα δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στην Ευρωλίγκα».

Τι έφερε τις επιτυχίες στις μικρές εθνικές ομάδες όπου ήσουν και εσύ μέλος; Θέλεις να φτάσεις μέχρι την ανδρική;

«Η εθνική ομάδα των ανδρών είναι μέσα στους στόχους μου. Δουλεύω για να το καταφέρω. Όσον αφορά τις επιτυχίες με τις μικρές εθνικές μπορώ να πω πως ήμασταν μια ομάδα που ήμασταν από μικροί μαζί. Όλα τα παιδιά παίζουν μπάσκετ Α1 ή Α2, ήταν ένα σύνολο με ταλέντο. Αυτή η ομάδα βρήκε την ισορροπία και τον τρόπο να κερδίζει και ο συνδυασμός: Χημεία-Παρέα-Νοοτροπία νικητή, της έφερε αυτά τα δύο χρυσά (2015 Κ18, 2017 Κ20)».

Τέλος, είναι γεγονός πως παράλληλα με τον αθλητισμό και το μπάσκετ σπουδάζεις Ιατρική… Πως βρήκες το κίνητρο να κάνεις και τα δύο;

«Από μικρός ήμουν καλός μαθητής και μου άρεσε το σχολείο. Έβρισκα κίνητρο όταν έγραφα. Είχα και αυτή τη προδιάθεση. Μου άρεσε αυτή η επιστήμη και αφού έγραψα καλά στις πανελλήνιες, είπε γιατί να μην το ακολουθήσω;»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ