Λιμνιάτης : «Η επανάληψη να λειτουργήσει ως κίνητρο»

Λιμνιάτης : «Η επανάληψη να λειτουργήσει ως κίνητρο»

Ο Γιώργος Λιμνιάτης μίλησε στο aekbc.gr για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ αλλά και τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ.

Ο Γιώργος Λιμνιάτης, μέλος του τεχνικού επιτελείου της ΑΕΚ, μίλησε στο aekbc.gr για την επαναληπτική αναμέτρηση (μετά από απόφαση του αθλητικού δικαστή) με τον ΠΑΟΚ, αύριο (Τετάρτη, 27/01, 21:00) στο ΟΑΚΑ.

Όσα είπε:

-Η ΑΕΚ αγωνίζεται αύριο σ’ ένα ματς, που αρχικά είχε κερδίσει μέσα στο παρκέ. Πόσο δύσκολο είναι για σας τους προπονητές να προετοιμάσετε την ομάδα για «ξανά» νίκη σε ματς, που είχατε κερδίσει;

«Καταρχήν είναι παράξενο και πρωτόγνωρο αυτό, που συνέβη. Από κει και πέρα, για μας το πρώτο ματς είναι σαν να μην έχει γίνει. Είναι ένα καινούριο ματς το αυριανό. Και οι συνθήκες αυτού του ματς είναι διαφορετικές. Διότι από τη μία πλευρά, εμείς έχουμε αρκετούς τραυματισμούς και διαφορετικό ρόστερ, σε σχέση με τον αγώνα που κερδίσαμε, από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει προπονητή, και βρίσκεται σαφώς σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση τον τελευταίο καιρό».

-Η ΑΕΚ είχε προβλήματα, με απουσίες κλπ, και στον αγώνα του Δεκεμβρίου όμως…

«Αλήθεια είναι, αλλά οι απουσίες, που έχουμε τώρα προκαλούν πρόβλημα στην οργάνωση, στη δομή και στην «εν γένει» λειτουργία της ομάδας μας. Είναι δυσκολότερη, είναι διαφορετική η κατάσταση. Εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή βέβαια. Πρέπει να προσπαθήσουμε να καλύψουμε τις απουσίες μας με κάποιο τρόπο. Η επανάληψη του αγώνα για μας είναι ένα κίνητρο. Πρέπει να λειτουργήσει ως κίνητρο, ότι δηλαδή έγινε κάτι, που μας έβαλε σε μία αμφισβήτηση και επομένως ο μόνος τρόπος, που μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά είναι να μας δώσει αυτό την απαιτούμενη ενέργεια, την αναγκαία θέληση και το πάθος, που πρέπει να δείξουμε στο παιχνίδι».

-Αυτά είναι τα στοιχεία που θα εξισορροπήσουν τις πολλές απουσίες δηλαδή.

«Πρέπει να είναι αυτά…»

-Οι προπονήσεις διεξάγονται μετ’ εμποδίων λόγω των απουσιών. Πόσο δύσκολο είναι για σας, ως προπονητές, να δουλέψετε υπ’ αυτές τις συνθήκες;

«Πολύ δύσκολο είναι. Εκτός του ότι η προηγούμενη εβδομάδα είχε ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι, και ταυτόχρονα ένα δύσκολο ταξίδι, στο Μινσκ, εμείς αναγκαζόμαστε να είμαστε με δέκα-ένδεκα παίκτες στην προπόνηση. Εκ των οποίων, οι περιφερειακοί μας δεν μπορούν να πάρουν αλλαγή, όταν παίζουμε πέντε εναντίον πέντε. Το πιο σημαντικό, που έχει αλλάξει στην προπόνηση είναι, ότι καλούμαστε να έχουμε παιδιά στην προπόνηση και στον αγώνα, που παίζουν σε άλλες από τις φυσικές τους θέσεις. Όποιος γνωρίζει το άθλημα είναι εύκολο ν’ αντιληφθεί τι δυσκολίες προκαλεί στη λειτουργία μίας ομάδας να προπονείς και να παίζεις με παιδιά, που αγωνίζονται σε «ξένες» γι’ αυτούς θέσεις».

-Είναι μία δυσεπίλυτη εξίσωση όλο αυτό…

«Είναι, αλλά όπως είπα και πριν, έχουμε κίνητρο. Θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο της ομάδας μας, ότι θα προσπαθήσουμε για το αυτονόητο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ