Ο Ρόμπερτς στο «2», οι 5 γκαρντ και οι «Παπ»

Ο Ρόμπερτς στο «2», οι 5 γκαρντ και οι «Παπ»

H μετατόπιση του Μπράιαν ελέω Μπράουν, η πολυκοσμία για δύο θέσεις και οι Παπανικολάου, Παπαπέτρου που σηκώνουν το βάρος στο «3» για τον Ολυμπιακό.

Πριν τον ερχομό του Μπόμπι Μπράουν στον Ολυμπιακό, υπήρχε σύγχυση στην περιφέρειά του. Πολλές μπορεί να είναι οι αιτίες. Οι Ερυθρόλευκοι έμοιαζαν να μην μπορούν αρχικά να χωρέσουν όλους τους παίκτες τους στο rotation, μετά την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη. Το πήγαινε-έλα με τους τραυματισμούς και τις απουσίες, σίγουρα επηρέασε τη χημείας της ομάδας του Πειραιά, την ώρα που οι Μπράιαν Ρόμπερτς και Χόλις Τόμπσον ήταν στο επίκεντρο των αρνητικών συζητήσεων στον περίγυρο της ομάδας.

Ξεκάθαρα για αγωνιστικούς λόγους, αφού αμφότεροι χαίρουν άκρας εκτίμησης στον Ολυμπιακό. Άλλο όμως το παρκέ και το μπάσκετ..

Η άφιξη του Μπόμπι Μπράουν λοιπόν, έφερε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στο δίλημμα. Ποιος θα τεθεί στο περιθώριο; Ο Ρόμπερτς ή ο Τόμπσον; Η επιλογή του πρώτου στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ως ένα σημείο, ξεδιάλυνε το τοπίο.

ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ Ο ΠΛΕΪ ΜΕΪΚΕΡ ΜΠΡΑΪΑΝ

Βέβαια εάν ο Ρόμπερτς ήταν αρνητικός και στο παιχνίδι με τους «πράσινους», κανείς δεν θα μπορούσε να γνωρίζει το τώρα. Αναφερόμενοι στο ματς στο κλειστό του Αμαρουσίου, ο Ρόμπερτς ήταν το κρυφό χαρτί του Ολυμπιακού. Σε μία θέση όμως διαφορετική από εκείνη που τον είχαμε συνηθίσει τόσους μήνες τώρα. Ο Σφαιρόπουλος του πήρε την μπάλα από τα χέρια αναφορικά με την οργάνωση, του ζήτησε για ένα ακόμα παιχνίδι να είναι επιθετικός και ουσιαστικά του την έδωσε πίσω για την εκτέλεση.

Από τη θέση του πλέι μέικερ τον μετέφερε σε εκείνη του σούτινγκ γκαρντ. Τα αποτελέσματα; Δικαίωσαν απόλυτα τον «Σφαιρό». Σε 20 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα ο 31χρονος Αμερικανός είχε 18 πόντους με 1/1 δίποντα, 4/4 τρίποντα και 4/5 βολές, ενώ μάζεψε και 2 ριμπάουντ. Από ασίστ; Καμία, δείγμα του ότι αρχική σκέψη του τεχνικού τιμ είναι να πάρει από αυτόν πόντους και όχι τελικές πάσες.

Εύκολα θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως το φαινόμενο αυτό ήταν περιστασιακό. Ο Ρόμπερτς στο «2»; Και όμως, το είδαμε και απέναντι στον Άρη τη Δευτέρα στο ΣΕΦ.

Εν τη απουσία του Σπανούλη, σε 19 λεπτά ελέω του μεγάλου και απαιτούμενου ροτέισον του Ολυμπιακού, ο Ρόμπερτς είχε 9 πόντους με 3/5 δίποντα και 1/3 τρίποντα (τα δύο μάλιστα μπήκαν και βγήκαν). Κατέβασε ξανά δύο ριμπάουντ και είχε τις 2 από τις 24 ασίστ της ομάδας του. Παρατηρείτε κάποιες ομοιότητες απλά μέσω των αριθμών; Το ίδιο ίσχυε και στο παρκέ. Ο Ρόμπερτς μετατοπίστηκε στο «2», απέκτησε και πάλι την αυτοπεποίθησή του, άφησε το ρόλο του εκτελεστή και αρκέστηκε σε εκείνο του εκτελεστή.

ΠΟΛΥΚΟΣΜΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΟΛΙΣ ΘΕΣΕΙΣ

Το γεγονός λοιπόν ότι ο Χόλις Τόμπσον σιγά σιγά φαίνεται πως απομονώνεται από τον προπονητή έχει μία ιδιαίτερη σημασία για τους «ερυθρόλευκους». Ο πρώην φόργουορντ των Πέλικανς δεν κατάφερε να κατανοήσει τη νοοτροπία του προπονητή του και οσα του ζητούσε στο παρκέ. Μπορεί να είναι στο ρόστερ, όμως τίποτα δεν προδικάζει ότι θα έχει και ενεργό ρόλο σε αυτό. Ειδικά από τη στιγμή που… ξεδηλώθηκε από την Α1. Η προσθήκη του Μπόμπι Μπράουν έχει φέρει τον Σφαιρόπουλο στη θέση να έχει έξι γκαρντ και τρεις που παίζουν στο 2-3 στην Ευρωλίγκα. Και αν σκεφτούμε ότι ο Τολιόπουλος ουσιαστικά χάνει τη μάχη της Ευρώπης, καταλαβαίνουμε πως οι Μάντζαρης, Μπράουν, Ρόμπερτς, Σπανούλης, Στρέλνιεκς, Τόμπσον, Παπανικολάου και Παπαπέτρου θα μονομαχήσουν για τη 12άδα και τις τρεις θέσεις της περιφέρειας.

Και αν οι τελευταίοι τρεις ουσιαστικά θα μοιραστούν το «3», με τον Τόμπσον όπως προείπαμε να είναι αυτός που… πληρώνει τη νύφη, οι υπόλοιποι πέντε θα παλέψουν για 2 θέσεις. Η μπαγκέτα πλέον πηγαίνει στον Σφαιρόπουλο. Το πώς θα διαχειριστεί τους παίκτες του, τον τρόπο που δεν θα νιώσει κανείς ριγμένος και επίσης η επιλογή των σωστών σχημάτων ανάλογα την αναμέτρηση και τη περίσταση, είναι μερικές από τις ευθύνες του Έλληνα τεχνικού. Και τώρα είναι η περίοδος που κρίνονται και τα πάντα για τον Ολυμπιακό..

Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Την ώρα που οι 5 θα παλέψουν στο 1-2 και ο Τόμπσον μπαίνει στον… πάγο, οι Ερυθρόλευκοι μένουν με δύο παίκτες για τη θέση του σμολ φόργουορντ. Τον Παπανικολάου και τον Παπαπέτρου. Προσοχή όμως: Αυτό δεν σημαίνει πως αν προκύψουν κάποιες κακοτυχίες, όπως τραυματισμοί ή κάποια αρρώστια, ο Αμερικανός δεν θα προτιμηθεί από τον προπονητή του. Ανήκει στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού, υπολογίζεται από τον κόουτς του, είναι στη διάθεσή του και προς το παρόν δεν υπάρχει καμία σκέψη αποδέσμευσής του. Οπότε όποτε του ζητηθεί θα είναι στην 12άδα της ομάδας του. Την ίδια ώρα στην Α1 υπάρχει η δυνατότητα για μία ακόμα αλλαγή, οπότε κανείς δεν μπορεί να πει κάτι με απόλυτη βεβαιότητα.

Επιστρέφοντας σε αυτό που είπαμε νωρίτερα, οι Πειραιώτες θα κάνουν πράξη αυτό που θέλουν τόσο καιρό. Θα δώσουν τα «κλειδιά» στο «3» στους δύο Παπ. Ο Κώστας Παπανικολάου είναι ένα βασικότατο «γρανάζι» στην περιφέρεια. Καλύπτει ότι.. τρύπα υπάρχει στην άμυνα, μαρκάρει τον καλύτερο επιθετικό του αντιπάλου, πηγαίνει πρώτος στο ριμπάουντ, τρέχει ακατάπαυστα και είναι πηγή ενέργειας για τους «ερυθρόλευκους». Δίπλα του; Ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ο κολλητός του Παπανικολάου παίρνει τον χρόνο που θα ήθελε στη θέση που αγαπάει να παίζει. Σε δύο σερί ματς είναι φοβερός. Είχε 10 πόντους με τον Παναθηναϊκό και 15 με τον Άρη. Το σημαντικό δεν είναι η παραγωγικότητά του στην επίθεση όμως. Είναι ο αέρας του και ο τρόπος που αγωνίζεται. «Μπολιασμένος» από αυτοπεποίθηση είναι έτοιμος να μοιραστεί τον χρόνο στο «3» με τον έτερο Παπ και να συνεισφέρει όσα περιμένουν όλοι στον Ολυμπιακό. Παράλληλα και εφόσον του ζητηθεί, θα γίνει ο αντί-Ουίλτζερ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Σφαιρόπουλος και όλοι τον πιστεύουν, τον εξήρε μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την εργατικότητά του και τη σοβαρότητά του και πλέον είναι στο χέρι του να επανέλθει στο επίκεντρο. Διαθέτει το ταλέντο και στους «ερυθρόλευκους» χαίρονται που βλέπουν ότι συνεχίζει να δουλεύει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ