Παναθηναϊκός: Η… άλλη μισή αλήθεια για τον Χεζόνια

Παναθηναϊκός: Η… άλλη μισή αλήθεια για τον Χεζόνια

Πίσω από όσα διαρρέει ο Παναθηναϊκός σχετικά με την υπόθεση του Κροάτη κρύβεται μπόλικο επικοινωνιακό παιχνίδι.

Το θέμα που καίει όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού δεν είναι άλλο από του Μάριο Χεζόνια.

Το μέλλον του Κροάτη στο τριφύλλι δεν είναι όσο βέβαιο παρουσιαζόταν πριν από μερικές μέρες, ειδικά από το βράδυ της Κυριακής όταν και τα πράσινα ρεπορτάζ μετέδωσαν ότι ο Κροάτης ζήτησε δεύτερη παράταση για να απαντήσει στην πρόταση που του έχει κατατεθεί.

Μια πρόταση η οποία όπως έχει διαρρεύσει αγγίζει τα 2 εκ. ευρώ για διετή συνεργασία συμπεριλαμβανομένης και της αποζημίωσης της Μπαρτσελόνα (διατηρεί τα δικαιώματα του παίκτη) που ανέρχεται στις 400.000 ευρώ. Με άλλα λόγια ο Παναθηναϊκός φιλοδοξεί να κλείσει έναν παίκτη του βελινεκούς του Χεζόνια από τις τις 20 Ιουλίου με 800.000 ευρώ το χρόνο! Δηλαδή με λιγότερα από όσα δίνει στον Ιωάννη Παπέτρου, αν και η χρηματιστηριακή αξία του Κροάτη είναι σαφώς μεγαλύτερη.

Πάμε στον επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης μέχρι τώρα. Η χθεσινοβραδίνη διαρροή της πράσινης ΚΑΕ σε όλα τα μίντια χωριζότανε σε δύο σκέλη: Το ένα είχε να κάνει με την μεγάλη και συλλογική προσπάθεια από πλευράς Πανθηναϊκού να πείσει τον παίκτη. Οτι του μίλησε ο Πρίφτης, ότι του μίλησε ο Διαμαντίδης, ότι έχουνε πέσει όλοι πάνω του κι ότι το μοναδικό ζήτημα που απασχολεί τον οργανισμό στο σύνολο του είναι η παραμονή του σούπερ Mάριο.

Το δεύτερο σκέλος αφορούσε την καθυστέρηση της απάντησης από την πλευρά του Χεζόνια. Οτι η πρόταση του έχει γίνει εδώ και δέκα μέρες, ότι ήτανε να απαντήσει μέχρι την Παρασκευή, ότι ζήτησε την πρώτη παράταση για να απαντήσει την Κυριακή κι ότι τώρα ενημέρωσε ότι χρειάζεται ακόμα χρόνο μέχρι να αποφασίσει. Εν ολίγοις από την μία πλευρά εμφανίζεται ένας Παναθηναϊκός που σύσσωμος παλεύει να κρατήσει τον Χεζόνια κι από την άλλη ένας Χεζόνια που είναι ασυνεπής απέναντι στον Παναθηναϊκό και τα χρονοδιαγράμματα.

Μα ο ίδιος ο Κροάτης αστέρας έχει ξεκαθαρίσει εδώ και πάνω από ένα μήνα ότι την απόφαση για το μπασκετικό του μέλλον θα την πάρει τον Αύγουστο. Πώς είπατε; Συγκεκριμένα από τις 15 Αυγούστου όταν σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε είπε: «Περίπου τον Αύγουστο θα αποφασίσω, κάπου εκεί θα υπογράψω το νέο συμβόλαιό μου. Δεν θα βιαστώ, πολλές επιλογές είναι ανοιχτές κι εγώ θα πάρω το χρόνο μου, όπως τον είχα πάρει και μετά τη «φούσκα» στο ΝΒΑ. Με καθαρά μπασκετικά κριτήρια προτιμώ 100 φορές παραπάνω την EuroLeague από ΝΒΑ».

Όσον αφορά τώρα την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τους πράσινου ο Χεζόνια δεν την αρνήθηκε ποτέ, ξεκαθάρισε όμως ότι είναι επαγγελματίας κι ότι θα αποφασίσει με βάση το συμφέρον του. «Πρέπει να φερθούμε έξυπνα και να δούμε τι μπορεί να λειτουργήσει. Εχω πει στον ατζέντη μου ότι μπορούμε να συζητήσουμε κάθε ενδεχόμενο, όμως όταν πατάω το πόδι μου στην Ελλάδα δεν μπορεί να με διώξει από δω. Οπότε, όντως έτσι νιώθω, όμως δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι με σιγουριά.

Μπορούν να συμβούν τα πάντα στο πλαίσιο της μπασκετικής αγοράς και η στάση προς τον οποιονδήποτε εμπλεκόμενο πρέπει να είναι δίκαιη. Πρέπει να κάτσουμε με επαγγελματισμό στο ίδιο τραπέζι και να μιλήσουμε». Αυτά ήταν τα λόγια του. Δεν είπε ποτέ ο άνθρωπος ότι θα μείνει με όσα κι αν του δώσει ο Παναθηναϊκός ή ότι δεν θα λάβει υπόψιν του καμία άλλη πρόταση.

Πάμε και στο παρασύνθημα. Ο Πρίφτης δεν πολυψήνεται για τον Χεζόνια. Οχι γιατί δεν του αρέσει σαν παίκτης φυσικά, αλλά γιατί θεωρεί ότι δεν χωράει έτσι όπως είναι δομημένη η ομάδα του. Κι ένα δικιο το έχει εδώ που τα λέμε. Μετά την παραμονή Παπέτρου θα προτιμούσε να μην ξοδευτεί ένα τόσο μεγάλο ποσό για έναν πανομοιότυπο παίκτη, αλλά να μπορούσε ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει έναν δυνατό πλέι μέικερ λόγου χάρη.

Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να το παραδεχτεί κανείς και ποτέ, διότι καταλαβαίνετε πόσο μεγάλες αντιδράσεις θα προκαλούσε μια τέτοια παραδοχή. Οι φίλοι του τριφυλλιού πίνουν νερό στο όνομα του Χεζόνια και αν έβγαινε προς τα έξω ότι ο προπονητή της δεν είναι και τόσο συμφωνος με την παραμονή του θα εξαγριώνονταν. Κάπως ετσι οι πρασινοι επικοινωνιακοί μηχανισμοι πηρανε μπροστα και αρχισαν να χρεώνουν τον παίκτη για την περίπτωση που δεν … προκύψει συμφωνία.

Το «10» σας είχε προ ημερών αποκαλύψει ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού ετοίμαζε νέο ρόλο για τον Κροάτη ώστε να τον χωρέσει στο ρόστερ. Οτι τον προορίζει για τη θέση «4» και ότι σε αυτή την περίπτωση θα αποκτηθεί μόνο ένας ακόμα πάουερ φόργουορντ για να τον συμπληρώνει. Παρεμπιπτόντως οι πράσινοι έχουν ήδη ανακοινώσει τον Οκάρο Γουάιτ…

Για να κάνουμε τη σούμα. Αν ο Χεζόνια πει «μένω» θα μείνει στον Παναθηναϊκό. Κανείς δεν θα τολμήσει να φέρει αντίρρηση και είναι απόλυτα λογικό. Από την άλλη, αν η δουλειά χαλάσει τελικά θα υπάρξουν και αρκετοί στο πράσινο στρατόπεδο που να ξεφυσήξουν με ανακούφιση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ