Χαριτόπουλος – «Κοιτάμε ψηλά, επειδή είμαστε ο Ηρακλής»

Χαριτόπουλος – «Κοιτάμε ψηλά, επειδή είμαστε ο Ηρακλής»

Μεγάλες φιλοδοξίες έχει ο Δημήτρης Χαριτόπουλος με την επιστροφή του στον Ηρακλή.

Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος επιστρέφει, μετά από τέσσερα χρόνια στον Ηρακλή και θα είναι μέλος μιας τελείως καινούργιας ομάδας, με πολλά νέα πρόσωπα. Το στοίχημα είναι μεγάλο για τους «κυανόλευκους», ενόψει της νέας σεζόν και για να κερδηθεί, θα χρειαστεί πάρα πολύ δουλειά, υπομονή, τύχη και φυσικά η δεδομένη στήριξη του κόσμου, τη δύναμη του οποίου γνωρίζει πολύ καλά ο πολύπειρος παίκτης.

Ο 37χρονος power forward/center είναι συνειδητοποιημένος και αποφασισμένος να δώσει ό,τι έχει, προκειμένου η ομάδα να είναι πετυχημένη. «Έχω μόνο μια σκέψη, από τη στιγμή που συμφώνησα να γυρίσω στον Ηρακλή: Να δώσω το 1000% και να βοηθήσω την ομάδα να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Είναι μια καινούργια ομάδα, θα χρειαστεί πάρα πολύ σκληρή δουλειά, υπομονή και τύχη για να δούμε αργότερα που μπορεί να φτάσει».

Όταν ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον των «κυανόλευκων», ο Χαριτόπουλος είπε αμέσως το «ναι», ενώ θα συνυπάρξει για πρώτη φορά στην καριέρα του με τον Θανάση Σκουρτόπουλο. «Δεν έχει τύχει να συνεργαστώ ποτέ με τον κόουτς Σκουρτόπουλο. Ο Γιώργος Τσιάρας, με τον οποίο γνωριζόμαστε χρόνια, μου μετέφερε το ενδιαφέρον της ομάδας, σε επικοινωνία που είχαμε. Αμφότεροι μου είπαν τι χρειάζονται από μένα και δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ, ούτε να μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες. Μου είπαν ότι θέλω να βοηθήσω σε κάποια σημεία τον Ηρακλή και το δέχθηκα με πολύ μεγάλη χαρά».

Ο Ηρακλής κάνει ουσιαστικά ένα νέο ξεκίνημα, καθώς από την περυσινή ομάδα, παρέμειναν στη σύνθεσή του μόνο ο Γιώργος Φίλιος και ο Γιώργος Πετανίδης. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί υπομονή και τύχη, πέρα από σκληρή δουλειά, ώστε η ομάδα να μπορέσει να παρουσιάσει την εικόνα, που θέλουν όλοι. «Καινούργια ομάδα, σημαίνει καινούργια αρχή. Χρειάζεται να έχουμε υπομονή και τύχη, αλλά και την υγεία μας. Να μην βρεθούμε στη θέση, να περάσουμε δυσκολίες, τουλάχιστο στην αρχή της προετοιμασίας και στους πρώτους αγώνες και να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε, έτσι όπως χτίστηκε η ομάδα».

H νέα σεζόν είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους, σύμφωνα με τον Δημήτρη Χαριτόπουλο, που αναφέρθηκε και στον εαυτό του. «Εγώ προσωπικά νιώθω πολύ καλά και αισθάνομαι ότι έχω την ενέργεια, που απαιτείται για εντός κι εκτός παρκέ. Γι’ αυτό που είναι ο Ηρακλής για τις πολλές απαιτήσεις, που έχει, διότι πρόκειται για μια ιστορική ομάδα, η οποία κοιτάει μόνο ψηλά, όπου και να βρίσκεται. Νιώθω ότι μπορώ να βάλω ένα λιθαράκι, όσο είναι αυτό, για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της», επεσήμανε και συνέχισε λέγοντας: «Η ομάδα προέρχεται από μια χρονιά, η οποία δεν εξελίχθηκε, όπως περίμενε ο κόσμος, αλλά και η Διοίκηση. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα, παρότι θα είμαστε μια καινούργια ομάδα, να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Να ικανοποιήσουμε τον κόσμο, τον Πρόεδρο, τον προπονητή και πάνω απ’ όλα τους εαυτούς μας».

Στην επικοινωνία, που είχε ο Δημήτρης Χαριτόπουλος με τον Θανάση Σκουρτόπουλο, δεν ειπώθηκαν πολλά από τους δυο άνδρες, καθώς κοινός στόχος, είναι να βρεθεί ο Ηρακλής στο δρόμο των επιυχιών. «Είχαμε μια συνομιλία με τον κόουτς Σκουρτόπουλο. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα, που πρέπει να πούμε. Ξέρω τι περιμένει από μένα, ξέρει τι μπορώ να δώσω στην ομάδα. Είμαι σε μια ηλικία, που δεν κάνω καριέρα, αυτή τη στιγμή. Τα δίνω όλα για την ομάδα, αυτό έχει σημασία για μένα. Η επιτυχία της ομάδας και τίποτα άλλο. Το αν εγώ θα καταφέρω να κάνω πολλά πράγματα ή λίγα, δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Σημασία έχει η ομάδα, όπως και για τον προπονητή και μέσα απ’ όλο αυτό, να βγούμε όλοι μας κερδισμένοι», υποστήριξε και συμπλήρωσε: «Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στον κόουτς Σκουρτόπουλο. Έχουμε εμπιστοσύνη στη Διοίκηση και στον Πρόεδρο πως κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να δουλεύουμε σε καλές συνθήκες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό, ιδίως αυτή την περίοδο και ο Ηρακλής είναι τυχερός που ο Πρόεδρός του είναι εντάξει σε όλες του τις υποχρεώσεις».

Ο Ηρακλής είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει ψηλά τη νέα αγωνιστική περίοδο και στόχος του είναι να παίξει καλό μπάσκετ, συνδυάζοντάς το με την ουσία και το αποτέλεσμα. «Θα ήταν αφελές να μιλήσουμε για στόχους, όταν πρόκειται για μια καινούργια ομάδα. Θα επαναλάβω πως θα χρειαστεί πολύ δουλειά. Μπορεί το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με τρεις νίκες, μπορεί με τρεις ήττες. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Πρέπει να δουλέψουμε, να φτάσουμε σ’ ένα επιθυμητό στάδιο, στο οποίο θα είμαστε σίγουροι για τους εαυτούς μας, ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να φέρουμε νίκες. Αυτό μπορεί να έρθει νωρίς, μπορεί να έρθει αργότερα. Ο λογαριασμός γίνεται στο τέλος. Επίσης, η Ευρώπη έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για εμάς και θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ ανταγωνιστικοί. Βλέποντας και κάνοντας», τόνισε και πρόσθεσε: «Κοιτάμε ψηλά, επειδή είμαστε ο Ηρακλής. Να καταφέρουμε το καλύτερο σ’ ένα πρωτάθλημα, που προβλέπεται πολύ ανταγωνιστικό, με πολλές ομάδες να φιλοδοξούν να βρεθούν στην πρώτη εξάδα. Θέλουμε να είμαστε σ’ αυτές τις θέσεις, αλλά βήμα-βήμα, αγώνα-αγώνα, να φτάσουμε σ’ ένα επιθυμητό επίπεδο, να παίζουμε ωραίο μπάσκετ, το οποίο φέρνει νίκες και κυρίως να είναι πολύ ανταγωνιστικό για να ικανοποιεί τον κόσμο κι εμάς. Να ξέρουμε ότι παλεύουμε, είτε χάνουμε είτε κερδίζουμε κι ότι τα έχουμε δώσει όλα, χωρίς να είμαστε με κάτω τα χέρια».

Το γεμάτο Ιβανώφειο είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος, γεγονός που γνωρίζει πολύ καλά ο έμπειρος παίκτης, ο οποίος ζητά τη στήριξη του κόσμου. «Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για τη δυναμική του κόσμου και να πούμε πόσο απαραίτητος είναι. Το ξύλινο είναι ένα ιστορικό γήπεδο. Όταν γεμίζει, γίνεται μια φοβερή έδρα. Μας δίνει δύναμη, παίρνει τη δύναμη του αντιπάλου και την κάνει δική μας. Τον χρειαζόμαστε πάρα πολύ τον κόσμο. Πέρυσι έλειψε πάρα πολύ. Δεν θα ήταν ίδια τα αποτελέσματα στο Ιβανώφειο, αν ήταν παρών ο κόσμος. Αυτό είναι γνωστό. Πρέπει όλοι μαζί, ομάδα και κόσμος και ειδικά μέσα στο Ιβανώφειο να φέρνουν νίκες. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε όλη τη χρονιά, να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, όσο γίνεται ειδικά στην αρχή, που η ομάδα θα είναι καινούργια και θα χρειαστεί τεράστια στήριξη».

Μήνυμα από τον κόσμο ελήφθη, σύμφωνα με τον 37χρονο power forward/center και όλοι μαζί, θα προσπαθήσουν να το δείξουν αυτό μέσα στο γήπεδο. «Ο κόσμος μάς έχει στείλει ήδη το μήνυμα. Παρακολουθώ μέσα από τα social media και γύρω-γύρω τον κόσμο του Ηρακλή, πως σκέφτεται και τι θέλει. Νομίζω ένας στόχος φέτος είναι να δώσουμε, να καταλάβουν όλοι τι χρειάζεται αυτή η ομάδα, πως πρέπει να εμφανίζεται μέσα στο γήπεδο. Το μήνυμα του κόσμου είναι ότι θέλει η ομάδα να είναι ανταγωνιστική. Ναι, οι νίκες είναι οι τέλειες, αλλά και το να παλεύεις και να τα δίνεις όλα μέσα στο γήπεδο, είναι το νούμερο ένα και είναι αυτό, που φέρνει τα αποτελέσματα. Το έχουμε πάρει το μήνυμα από τον κόσμο και αυτό θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε φέτος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ