ΓΣΛ Φάρος – Αρης 81-76

ΓΣΛ Φάρος – Αρης 81-76

Με τον Στιβ Μπαρτ να σημειώνει 28 πόντους στην πρώτη του εμφάνιση, με τους Θεσσαλούς, ο ΓΣΛ Φάρος, νίκησε τον Άρη με σκορ 81-76, κάνοντας σημαντικό βήμα για την παραμονή του. Αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές ο Παναγιώτης Γιαννάκης, δικαιολογημένα παράπονα από τους κίτρινους για τη διαιτησία.

Με τον Στιβ Μπαρτ να πραγματοποιεί ονειρεμένο ντεμπούτο (28π.), ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος «λύγισε» τον Αρη με 81-76 για την 19η αγωνιστική. Στο 7-12 η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου, έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή της, στο 6-12 οι κίτρινοι, που είχαν δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία. Τουλάχιστον ο αυτοκράτορας κράτησε το +11 με το οποίο είχε κερδίσει στο ματς του πρώτου γύρου.

Να σημειώσουμε ότι ο τεχνικός του Άρη Παναγιώτης Γιαννάκης… πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο της ομάδας του για μόλις 12 λεπτά, καθώς αποβλήθηκε με δύο τουλάχιστον αυστηρές τεχνικές ποινές. Την πρώτη φορά στο 7’, ο δράκος διαμαρτυρήθηκε αμυδρά και χωρίς να προηγηθεί προειδοποίηση. Στη δεύτερη τεχνική ποινή με 12’’ πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο Γιαννάκης διαμαρτυρήθηκε γιατί ένα φάουλ που δεν δόθηκε σε τρίποντο υπέρ του Αθηναίου και στην επόμενη φάση για ένα επιθετικό φάουλ που καταλογίστηκε στον Τσαϊρέλη. Ετσι χρέη πρώτου προπονητή για τους κίτρινους, έκανε ο συνεργάτης του κ. Κετσελίδης

Οσον αφορά την εξέλιξη του ματς, ο Φάρος, έχοντας μεγάλη ευστοχία στα δίποντα, και με τον Παπαντωνίου να συμβάλει καταλυτικά στο σκοράρισμα, δίπλα στον Μπαρτ, διατηρούσε στο μεγαλύτερο μέρος διψήφια διαφορά.

Διαφορά που άγγιξε ακόμη και το +17 (64-47 στο 28’), δείχνοντας να έχει καθαρίσει το ματς. Ωστόσο ο Άρης δεν τα παράτησε, και με όπλο την πολύ καλή άμυνα που δεν είχε παίξει στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, κατάφερε στο τέταρτο να μπει και στο πάλι στο ματς.

Μπελ, Μάρας, Αθηναίου και Τσαϊρέλης έφεραν τον αυτοκράτορα στο -3 (75-72 στο 1:50 και 77-74 στο 1:32), όμως η ανατροπή του δεν ολοκληρώθηκε. Ο Παπαντωνίου κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ στα 22’’ από τον Αθηναίου και παρά την αστοχία των γηπεδούχων από τις βολές, ο Μπαρτ με ένα εύστοχο ζευγάρι και οι Βαβάτσικος, Παπαμακάριος με 1/2 έκαστος, «σφράγισαν» τη νίκη για την ομάδα τους.

Οσο για τον Άρη, ναι μεν μπορεί να έχει παράπονα για τη διαιτησία, ωστόσο και ο ίδιος για τρία δεκάλεπτα παρουσίασε κακό πρόσωπο. Στο τέταρτο το πάλεψε σκληρά και λίγο έλειψε να πετύχει την μεγάλη ανατροπή, ωστόσο αποδείχθηκε πως ήταν πλέον αργά…

Τα δεκάλεπτα: 30-17, 45-34, 64-53, 81-76

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ