Ηρακλής – Με πολλές αλλαγές για μια νέα αρχή (pics+vids)

Ηρακλής – Με πολλές αλλαγές για μια νέα αρχή (pics+vids)

Ο Ηρακλής μπαίνει στη νέα σεζόν έχοντας πραγματοποιήσει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ του, με στόχο να κάνει το βήμα παραπάνω σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η περσινή αγωνιστική περίοδος ήταν περίεργη για τον Ηρακλή. Οι Θεσσαλονικείς τερμάτισαν τρίτοι από το τέλος (10οι) στην Basket League με ρεκόρ 7-15, ωστόσο αυτό που ξεχώρισε κατά τη διάρκεια της σεζόν ήταν πολύ καλή πορεία τους στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο «γηραιός» συμμετείχε στο FIBA Europe Cup όπου κατάφερε να φτάσει μέχρι τους «8». Στους «16» πέρασε το εμπόδιο της Άνβιλ με σκορ 86-81, ωστόσο, δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ιρόνι Νες Ζιόνα, αφού ηττήθηκε 105-80, με τους Ισραηλινούς εν συνεχεία να κατακτούν το τρόπαιο.

Φέτος λοιπόν όλοι στον Ηρακλή επιθυμούν να κάνουν μια νέα αρχή, η οποία θα τους δώσει μια θέση στην οκτάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ στην Ευρώπη (και πάλι στο Europe Cup) θα κάνει το βήμα παραπάνω.

Πόσο άλλαξε με πέρυσι

Οι «κυανόλευκοι» πήραν την απόφαση να κάνουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ τους, φέρνοντας πολλούς νέους παίκτες, με στόχο να χτίσουν ένα σύνολο που θα είναι όσο πιο ανταγωνιστικό γίνεται και θα παίξει καλό μπάσκετ.

Σίγουρα η πιο σημαντική κίνηση ακούει στο όνομα Τόνι Ντάγκλας, που πέρυσι βρέθηκε στη Βαρέζε και έχει τεράστια εμπειρία από το ΝΒΑ. Ακόμα αποκτήθηκαν οι Έλστον Τέρνερ, Ράιαν Τέιλορ, Ράιαν Γούλριτζ και Ρέτζι Λιντς από ξένους, ενώ το ελληνικό στοιχείο ενισχύθηκε από τους Γιάννη Αγραβάνη, Δημήτρη Χαριτόπουλο, Γάιο Σκορδίλη, Γιάννη Κουζέλογλου και Κωνσταντίνο Παπαδάκη.

Όπως ήταν λογικό υπήρξαν αρκετές αποχωρήσεις με τους εξής να λένε αντίο: Ζάρας, Καββαδάς, Έμπανκς, Χάνλαν, Χάγκινς, Σχίζας, Γκιουζέλης, Χάτσερ και Τσίλντρες.

Το ρόστερ

Γκαρντ: Ντάγκλας, Τέιλορ, Γούλριτζ, Παπαδάκης, Φίλλιος, Πετανίδης

Φόργουορντ: Τέρνερ, Αγραβάνης, Κουζέλογλου

Σέντερ: Λιντς, Σκορδίλης, Χαριτόπουλος

Προπονητής

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είναι από τους ανθρώπους που έχουν φάει με το… κουτάλι τα ελληνικά γήπεδα και έχουν δημιουργήσει ουκ ολίγες φορές ομάδες που κατάφεραν να παίξουν καλό μπάσκετ.

Ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε την περσινή περίοδο, στα μέσα της σεζόν, τον Ηρακλή και μπόρεσε να τον φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Europe Cup.

Πλέον, αυτό το καλοκαίρι, έχει χτίσει την ομάδα όπως ακριβώς εκείνος επιθυμούσε και θα περιμένει να δει κατά πόσο όλο αυτό το σύνολο με τους νέους παίκτες θα μπορέσει να βρει ρυθμό και να βγάλει ωραία πράγματα στα παρκέ της Basket League.

Το αστέρι

Αδιαμφισβήτητα το πιο βαρύ όνομα στο ρόστερ του «γηραιού» δεν είναι άλλο από αυτό του Τόνι Ντάγκλας. Ο Αμερικανός combo γκαρντ μπορεί με ιδιαίτερη ευκολία να καλύψει και το «1», αλλά και το «2».

Το πιο σημαντικό όπλο του Ντάγκλας είναι δίχως άλλο η εμπειρία του. Στα 35 του πλέον έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ με Νικς, Ρόκετς, Κινγκς, Γουόριορς, Χιτ, Πέλικανς και Γκρίζλις. Έχει περάσει από Κίνα, Τουρκία, Ισπανία και Ιταλία, ενώ στις αρχές της σεζόν 2017-18 πήρε γεύση από την Euroleague φορώντας τη φανέλα της Αναντολού Έφες.

Πρόκειται για έναν γκαρντ που έχει ως πρώτη επιλογή το σκοράρισμα, όμως πλέον με την εμπειρία του έχει αναπτύξει και το δημιουργικό κομμάτι, με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να περιμένει πολλά από εκείνον.

Που μπορεί να φτάσει

Ο αρχικός στόχος του Ηρακλή είναι να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία και να μην μπει σε μπελάδες στο τέλος της σεζόν.

Από εκεί και πέρα, αν κάτι τέτοιο επιτευχθεί, η είσοδος στα play-offs θα βρίσκεται σίγουρα στην ατζέντα της ομάδας, ενώ φυσικά πρόκληση αποτελεί και η Ευρώπη όπου θα επιθυμούσε σίγουρα να έχει μια ανάλογη πορεία με την περσινή και γιατί όχι, ίσως και καλύτερη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ