Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό (pics+vid)

Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό (pics+vid)

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον όγδοο ξένο του για τη φετινή σεζόν και to10.gr γράφει για τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους πράσινους και τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός τον έψαχνε και τον βρήκε. Ο Δημήτρης Πρίφτης και οι συνεργάτες του είχαν βγει στην αγορά για να εντοπίσουν τον πόιντ γκαρντ που θα έρθει για να κάνει τη διαφορά στην γραμμή των περιφερειακών, με τον Γιόγκι Φέρελ να αποτελεί την απάντηση στο ερώτημα που είχε τεθεί το τελευταίο διάστημα. Ο 28χρονος ανακοινώθηκε από τους πράσινους και ο Έλληνας τεχνικός ελπίζει πως ο «κοντοπίθαρος» πλέι μέικερ θα κάνει αυτά για τα οποία αποκτήθηκε.

Αυτή η μεταγραφή όμως επηρεάζει το ζήτημα το οποίο αναμένεται να προβληματίσει τον Πρίφτη όσον αφορά τους διαθέσιμους παίκτες για τις εγχώριες διοργανώσεις. Πλέον στο πράσινο ρόστερ υπάρχουν οχτώ ξένοι παίκτες. πράγμα που συνεπάγεται πως δύο θα πρέπει να μείνουν εκτός δωδεκάδας για τα εγχώρια παιχνίδια. Ήδη ο Τζέρεμι Έβανς βιώνει στο «πετσί» τις συνέπειες που έχουν προκληθεί από τη διαμόρφωση του ρόστερ, καθώς βλέπει τις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος από την άκρη του πάγκου. Σε λίγο θα αποκτήσει και… παρέα. καθώς άλλος ένας θα δει το όνομά του να μένει εκτός αποστολής και αυτός θα προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από τις θέσεις των γκαρντ.

Την ίδια στιγμή στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Ολυμπιακός και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχουν πραγματοποιήσει το εντυπωσιακό τους ξεκίνημα, έχοντας στο ρόστερ πέντε ξένους παίκτες. Ο 56χρονος θα μπορεί δηλαδή να προσθέσει ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ που έχει δημιουργήσει, χωρίς να χρειαστεί να καταστρέψει τα υπόλοιπα κομμάτια. Μέχρι στιγμής, η εικόνα των ερυθρόλευκων στο παρκέ δεν αναγκάζει τον Μπαρτζώκα να μπει σε τέτοιες σκέψεις, αλλά η σεζόν είναι μεγάλη και τα πράγματα ενδέχεται να διαφοροποιηθούν στη διάρκειά της.

To10.gr καταπιάνεται από το ζήτημα των ξένων στους δύο αιώνιους και γράφει για τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Η φυγή του Μήτογλου και η «ελληνοποίηση» του Σαντ-Ρος 

Ο Παναθηναϊκός είχε να διαχειριστεί κάποια «καυτά» ζητήματα το φετινό καλοκαίρι, που αφορούσαν τις ανανεώσεις των συμβολαίων τεσσάρων πολύ σημαντικών παικτών του ρόστερ. Ο λόγος για τους Παπαπέτρου, Νέντοβιτς, Χεζόνια και Μήτογλου. Η κατάληξη για τους δύο πρώτους ήταν θετική, με τον αρχηγό και τον Σέρβο σούπερ σκόρερ να υπογράφουν για άλλα δύο χρόνια. Ωστόσο, τα πράγματα ήταν διαφορετικά στις περιπτώσεις του Κροάτη και του Έλληνα φόργουορντ, οι οποίοι τράβηξαν χωριστούς δρόμους με το τριφύλλι.

Η αρνητική έκβαση με τον Μήτογλου, ανάγκασε τον Δημήτρη Πρίφτη να φέρει στη θέση του τον Αμερικανό Οκάρο Ουάιτ, με τον συμπατριώτη του Τζέρεμι Έβανς να είναι το back-up του. Αυτόματα δημιουργήθηκε η ανάγκη να αποκτηθεί ένας Έλληνας ψηλός, καθώς ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να επενδύσει στον Νίκο Χουγκάζ, αφήνοντάς τον στον Ιωνικό για να έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Ο Βασίλης Καββαδάς ήρθε για να γίνει ο τρίτος σέντερ πίσω από τους Παπαγιάννη και Φλόιντ, με τις ανανεώσεις των Μποχωρίδη και Κασελάκη να είναι σημαντικές κυρίως λόγω του ελληνικού στοιχείου που είναι απαραίτητο για τις ελληνικές διοργανώσεις.

Ωστόσο, Έλληνες παίκτες με ποιότητα και μέσα στα οικονομικά δεδομένα του Παναθηναϊκού δεν υπήρχαν στην αγορά και έτσι ο Πρίφτης στράφηκε σε λύσεις Αμερικανών. Πέρι και Μέικον ήρθαν στην περιφέρεια, αλλά η ανάγκη απόκτησης ενός ακόμα πόιντ γκαρντ με διαφορετικά στοιχεία από τους δύο «φώναζε» από χιλιόμετρα. Ο Έλληνας τεχνικός είχε αναφέρει σε δηλώσεις του πως το γεγονός πως θα πρέπει να μένει ένας εκτός των εγχώριων διοργανώσεων θα έπαιζε ρόλο στην απόφασή του, αλλά η εικόνα της ομάδας ήταν τέτοια που δεν άφηνε περιθώριο για δεύτερες σκέψεις. Ο Φέρελ ήρθε και αυτόματα ο 52χρονος θα πρέπει να δημιουργήσει… δύο ομάδες, καθώς με άλλους θα παίζει στην Euroleague και με άλλους στη Basket League.

Τα δεδομένα θα ήταν κατά τι καλύτερα εάν είχε προχωρήσει η υπόθεση ελληνοποίησης του Κουβανού Σαντ-Ρος. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να τρέξει το θέμα, γνωρίζοντας τι τον περιμένει, αλλά μέχρι και σήμερα, ο 30χρονος φόργουορντ λογίζεται ως ξένος. Οι εξελίξεις δεν γνωρίζουμε τι θα φέρουν, ωστόσο το τριφύλλι θα επιθυμούσε να αδειάσει μια θέση από τις οχτώ, πλέον, που καταλαμβάνουν οι ξένοι.

Ο «ιδανικός» αντικαταστάτης του Σπανούλη

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε δημιουργήσει ήδη από πέρυσι έναν κορμό παικτών και δεν ήταν διατεθειμένος να χαλάσει τη χημεία που υπήρχε. Κάπως έτσι εξηγούνται οι μόλις τέσσερις κινήσεις που πραγματοποίησε το φετινό καλοκαίρι, με τους Γουόκαπ, Φαλ, Ντόρσεϊ και Λούντζη να αποτελούν τους εκλεκτούς για να συμπληρωθεί το ρόστερ για τη σεζόν 2021-22. Ο Ολυμπιακός κινήθηκε στοχευμένα στο μεταγραφικό παζάρι, καλύπτοντας πολλές από τις ανάγκες που είχε ανακαλύψει ο Έλληνας τεχνικός, με τα διαπιστευτήρια στα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς να μιλούν από μόνα τους.

Στα συν του ερυθρόλευκου παζλ είναι το έντονο ελληνικό στοιχείο, με τους Σλούκα, Λούντζη, Παπανικολάου, Λαρεντζάκη, Βεζένκοφ και Πρίντεζη να αποτελούν σημαντικά κομμάτια του ενεργού ροτέισον σε Ελλάδα και Ευρώπη. Από την εξίσωση λείπει ο Ντόρσεϊ, καθώς η μεταγραφή του γκαρντ με το ελληνικό διαβατήριο ήταν ιδανική μετά την απόφαση του θρύλου της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, Οι ερυθρόλευκοι είχαν βάλει στο στόχαστρο τον 25χρονο σουτέρ και κατάφεραν με πείσμα και υπομονή να τον ντύσουν στα χρώματα της ομάδας. Δεν συγκρίνουμε την ποιότητα των δύο παικτών, καθώς ο Σπανούλης είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά την επιτυχία του Ολυμπιακού να τον αντικαταστήσει με παίκτη που δεν πιάνει θέση ξένου και δείχνει ικανός να κάνει τη διαφορά όταν είναι στη μέρα του.

Αυτή την στιγμή, στο ρόστερ υπάρχουν πέντε ξένοι παίκτες (ΜακΚίσικ, Φαλ, Γουόκαπ, Μάρτιν, Ζαν-Σαρλ}. γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στον Μπαρτζώκα να ψαχτεί στην αγορά με την ησυχία του και χωρίς άγχος για να βρει εκείνον που θα συμπληρώσει την εξάδα που δεν θα προέρχεται από την Ελλάδα. Η εικόνα του Ολυμπιακού βέβαια είναι τέτοια στο ξεκίνημα της σεζόν, που δύσκολα θα βάλει σε… σκέψεις τον Έλληνα τεχνικό, αλλά δεν παύει να είναι ένα δυνατό χαρτί που κρατά στα χέρια του και μπορεί να το χρησιμοποιήσει όποτε θέλει για να ενισχύσει και άλλο το ρόστερ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ