Παναθηναϊκός – Ο Νέντοβιτς στην 20άδα των «πράσινων» ξένων στα τρίποντα

Παναθηναϊκός – Ο Νέντοβιτς στην 20άδα των «πράσινων» ξένων στα τρίποντα

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έφτασε τα 50 εύστοχα τρίποντα και μπήκε στην 20άδα των ξένων του Παναθηναϊκού στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μία εύκολη επικράτηση (92-67) επί του Προμηθέα Πάτρας για την 11η αγωνιστική της Basket League, έχοντας για κορυφαίο τον Νεμάνια Νέντοβιτς με 17 πόντους και 5/8 τρίποντα. Ο Σέρβος σούτινγκ γκαρντ έφτασε έτσι τα 50 εύστοχα και μπήκε στην πρώτη 20άδα των ξένων του τριφυλλιού στην σχετική κατηγορία.

Όσον αφορά τον Προμηθέα, ο Νίκος Γκίκας είναι πλέον ο πρώτος στην ιστορία της ομάδας με 133 τρίποντα, αφήνοντας δεύτερο τον Ολεξάντερ Λίποβι με 132.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη νίκη επί του Προμηθέα όντας εξαιρετικά αποτελεσματικός από την περίμετρο μετρώντας 5/8 τρίποντα. Με αυτά ο Σέρβος γκαρντ έγινε ο 43ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη Stoiximan Basket League και 21ος ξένος του που έφτασε τα 50 εύστοχα σουτ τριών πόντων.

Ο Νέντοβιτς έχει 53/118 τρίποντα (44,91%) σε 18 αγώνες Πρωταθλήματος και μπήκε στην 20άδα της λίστας των ξένων των «πράσινων» αφού ξεπέρασε τον Άριελ ΜακΝτόναλντ που είχε 50 εύστοχα τρίποντα στη διετία 2002-04.

Ο Σέρβος έγινε ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που ευστόχησε σε πέντε τρίποντα σε έναν αγώνα ξεπερνώντας την επίδοση των τεσσάρων που είχε ο ίδιος κόντρα στον Ολυμπιακό και ο Ιωάννης Παπαπέτρου κόντρα στην ΑΕΚ. Ήταν η πρώτη φορά που έφτασε σε τέτοια επίδοση αφού έφτασε έξι φορές στα τέσσερα τρίποντα.

Ακόμη για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ…

*Πριν το αποψινό παιχνίδι κανείς παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ δεν είχε ξεπεράσει τα τρία κλεψίματα. Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος έκανε πέντε, επίδοση στην οποία είχε φτάσει και στον τέταρτο τελικό των περσινών πλέι οφ κόντρα στο Λαύριο Megabolt. Πρόκειται για επίδοση με την οποία ισοφάρισε το ρεκόρ 20ετίας του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, αν και σε αυτήν έφτασαν αρκετοί παίκτες του σε αυτό το διάστημα.

Στο πιο πρόσφατο παρελθόν, πέντε κλεψίματα είχε και ο Ουέσλι Τζόνσον στο εντός έδρας παιχνίδι της περιόδου 2019-20 με τον Ήφαιστο αλλά και δύο χρόνια νωρίτερα οι Κρις Σίνγκλετον και Νικ Καλάθης. Για να βρούμε επίδοση καλύτερη των πέντε κλεψιμάτων από παίκτη των «πράσινων» θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2001-02 όταν ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς έκανε έξι στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Δάφνη. Ο Κροάτης είχε ισοφαρίσει τότε το ρεκόρ του Μίκαελ Κοχ που έκανε επίσης έξι κλεψίματα στο εκτός έδρας ματς με τον Μακεδονικό για την περίοδο 2000-01.

*Το μοναδικό λάθος του Λεωνίδα Κασελάκης ήταν το 200ό του σε 273 αγώνες στη Stoiximan Basket League.

*Οι «πράσινοι» πήραν 15 περισσότερους πόντους από επιθετικά ριμπάουντ -22 έναντι επτά του Προμηθέα- ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του φετινού Πρωταθλήματος αφού +15 ήταν και ο συντελεστής που είχε ο ΠΑΟΚ Mateco στο εκτός έδρας παιχνίδι του με τον Απόλλωνα Oscar για την 9η αγωνιστική.

*Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ισοφάρισε και το μεγαλύτερο αναπάντητο σερί πόντων στη φετινή Stoiximan Basket League. «Έτρεξε» ένα 17-0 από το 8:18 (15-12) μέχρι το 12:18 (32-12). Σερί 17-0 είχε κάνει και ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα.

Ιστορική πρωτιά τριπόντων με τον Προμηθέα για τον Γκίκα

Ο Νίκος Γκίκας κατάφερε να φτάσει σε μία ακόμη ιστορική κορυφή λίστας του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League μέσα από το αποψινό παιχνίδι. Ο διεθνής γκαρντ είχε 1/2 τρίποντα και με το μοναδικό εύστοχο σουτ του από την περίμετρο έμεινε μόνος στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας. Έφτασε τα 133 και άφησε πίσω του τον επί δύο χρόνια συμπαίκτη του (2017-19) Ολεξάντερ Λίποβι.

Ακόμη ο διεθνής γκαρντ με τα τρία ριμπάουντ που είχε, έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία του Προμηθέα στην κατηγορία, που έφτασε τα 250.

Κατά τα άλλα…

*Με ένα ρεκόρ καριέρας τελείωσε το παιχνίδι ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, μαζεύοντας 10 ριμπάουντ για πρώτη φορά στην καριέρα του. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των έξι ριμπάουντ που είχε φέτος δύο φορές στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον Κολοσσό H Hotels στην Πάτρα.

Ο διεθνής φόργουορντ μέσα από την 56η εμφάνιση του στην κατηγορία, έφτασε και ξεπέρασε τους 200 πόντους.

*Ο Κέντρικ Ρέι μέσα από την 27η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League έφτασε τα 50 εύστοχα τρίποντα. Είχε σήμερα 3/7 και μετράει πλέον 50/133 (37,59%).

*Ο Τζεράι Γκραντ έγινε ο 8ος σκόρερ –ξεπερνώντας τον αντίπαλο του σήμερα Λεωνίδα Κασελάκη- 6ος που έφτασε τις 100+ εύστοχες βολές και 8ος που έφτασε τα 200 ριμπάουντ στην ιστορία του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League.

*Ο Ντάριο Χαντ, επιθετικά, έκανε την πιο παραγωγική εμφάνιση του στο ελληνικό Πρωτάθλημα, έχοντας 18 πόντους, δύο περισσότερους από τον αγώνα με τον Άρη.

*Ο Νίκος Τανούλης έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην παρουσία του στην κατηγορία, μένοντας για 28:30 στο παρκέ. Έτσι σημείωσε ρεκόρ καριέρας με τους επτά πόντους, τα ριμπάουντ και τις τρεις ασίστ που είχε.

*Για τον Προμηθέα το αποψινό παιχνίδι είχε μία ιδιαιτερότητα. Ήταν το 160ό του στη Stoiximan Basket League και με αυτό ξεπέρασε τον Μακεδονικό και ανέβηκε στην 21η θέση της λίστας των ομάδων με τα περισσότερα παιχνίδια στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ