Τσαλμπούρης: «Θέλω να κάνω υψηλότερα βήματα»

Τσαλμπούρης: «Θέλω να κάνω υψηλότερα βήματα»

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης αναφέρθηκε στη φετινή χρονιά που κάνει τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του, ο Απόλλων Πάτρας, ενώ μίλησε για τους προσωπικούς και ομαδικούς του στόχους.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών της φετινής πορείας του Απόλλωνα Πάτρας στην Basket League, ο Γιώργος Τσαλμπούρης, μίλησε στο «ΕΟΚ WebRadio» και αναφέρθηκε στη χρονιά που κάνει τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του, αλλά και στους προσωπικούς και ομαδικούς του στόχους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν η φετινή χρονιά είναι η χρονιά που κάνει το step-up:«Το χαίρομαι πιο πολύ από κάθε άλλη χρονιά. Ήρθα στον Απόλλωνα γιατίπίστευα ότι ήταν η κατάλληλη ομάδα για να το χαρώ περισσότερο. Και όσο περισσότερο το χαίρεσαι τόσο καλύτερα παίζεις και αυτό φαίνεται όλη τη χρονιά».

Για τον λόγο που επέλεξε τον Απόλλωνα: «Ήξερα ότι ο coach Βετούλας δουλεύει με παιδιά με τα χαρακτηριστικά σαν τα δικά μου, που ξεκινάνε απ’ έξω προς τα μέσα και ότι θέλει τους ψηλούς να απειλούν από μακριά. Οπότε ταίριαζε στο στυλ μου. Μιλώντας με τον coach, κατάλαβα ότι ερχόμενος εδώ θα είχα πρωταγωνιστικό ρόλο, κάτι που ήθελα πολύ γιατί δεν το είχα τα προηγούμενα χρόνια. Γι’ αυτό ήρθα εδώ. Όλα αυτά τα χρόνια είχα καλές στιγμές, αλλά ποτέ δεν είχα συνέπεια και διάρκεια σε αυτές. Αυτό είναι που μετράει στο τι θα κάνεις στην καριέρα σου στο μέλλον».

Για την εικόνα του Απόλλωνα φέτος: «Ακόμα κι αν έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας, έχοντας χάσει 3 ματς στον πόντο και έχοντας κάνει εμφανίσεις που δε μας «αντικατοπτρίζουν», οι 5 νίκες για τα δεδομένα και τη δυναμικότητα της ομάδας είναι ένα καλός απολογισμός. Σίγουρα θέλουμε παραπάνω.Έχουμεεντόςέδρας παιχνίδια που θέλουμε να κερδίσουμε. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή και βλέπουμε για παρακάτω».

Για τους στόχους του:«Θέλω να κάνω υψηλότερα βήματα, είτε αυτό είναι στη Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, σε Ισπανία, Ιταλία και λοιπά. Θέλω να πιστεύω ότι η φετινή χρονιά θα μου δώσει μια ώθηση να φτάσω πιο κοντά σε αυτό, ωστόσο έχουμε ακόμα 9 παιχνίδια με τον Απόλλωνα και μετά το τέλος της σεζόν θα κάνω τον «απολογισμό» μου και θα δω τι μέλλει γενέσθαι».

Για το αν ένιωσε πίεση με τις προσδοκιών που «γεννήθηκαν» με το ταλέντο του: «Επειδή είναι κι αυτό συχνό φαινόμενο στη χώρα μας, το να φορτώνουμε παιδιά με προσδοκίες παραπάνω απ’ όσο χρειάζεται, δε με επηρέασε καθόλου αυτό. Οι προσδοκίες που με βαραίνανε ήταν μόνο οι δικές μου και της οικογένειας μου. Έμεινα κάπως πίσω και τώρα στα 26 μου «τρέχω»ν’ αναπληρώσω τον χαμένο χρόνο των προηγούμενων ετών. Αλλά όχι, δε με επηρέασε τόσο το τι λεγόταν για ‘μένα».

Για τον φετινό στόχο του Απόλλωνα και το τοπικό ντέρμπι με τον Προμηθέα: «Η παραμονή είναι επιτυχία για την ομάδα. Προσωπικά. θα ήθελα να πλασαριστούμε στη  8η θέση και να μπούμε στα play-offs. Είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Προμηθέα, είναι ένα ντέρμπι τοπικό. Εδώ στην Πάτρα δεν καταλαβαίνουν τη σημασία του αγώνα αυτού. Υπάρχει μια «αντιπαλότητα». Στον 1ο γύρο είδαμε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα και ελπίζωνα γίνει το ίδιο και τώρα. Ξέρουμε ότι ο Προμηθέας έχει δυνατότερο ρόστερ από εμάς,αλλά πιστεύω θα είναι ένας πολύ ωραίος αγώνας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ