Οι αριθμοί του Κολοσσός Ρόδου – ΑΕΚ

Οι αριθμοί του Κολοσσός Ρόδου – ΑΕΚ

Ο Κολοσσός Ρόδου θα «κονταροχτυπηθεί» με την ΑΕΚ για την 19η αγωνιστική της Basket League (27/3, 17:00) και ο ΕΣΑΚΕ μας βάζει στο κλίμα του αγώνα με τους αριθμούς των παιχνιδιών των δύο ομάδων.

Κολοσσός Ρόδου και ΑΕΚ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την 19η αγωνιστική της Basket League (27/3, 17:00) και ο ΕΣΑΚΕ ετοίμασε ένα μικρό αφιέρωμα για όσα πρέπει να γνωρίζουμε, με τη… γλώσσα των αριθμών.

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

«Παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων της πρώτης εξάδας θα γίνει αύριο (27/3, 17:00) στο κλειστό γυμναστήριο Καλλιθέας στη Ρόδου, όπου ο Κολοσσός H Hotels θα υποδεχτεί την ΑΕΚ για τη 19η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Οι «θαλασσί» προέρχονται από την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και η «Ένωση» από τη νίκη επί του Ιωνικού. Η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί έχοντας για πρώτη φορά στον πάγκο της τον Κούρο Σεγκούρα που αποχώρησε από την ομάδα της Νίκαιας.

Ο Κολοσσός H Hotels έχει ρεκόρ 7-2 ως γηπεδούχος, έχοντας ηττηθεί μόνο από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Η ΑΕΚ από την πλευρά της σημείωσε μόνο δύο νίκες σε επτά εκτός έδρας παιχνίδια της. Ήταν εκείνες επί του Ιωνικού και του Λαυρίου Megabolt.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι Ρόδιοι υποχρέωσαν την ΑΕΚ σε μία από τις δύο εντός έδρας ήττες της, ως τώρα στη φετινή Stoiximan Basket League. Νίκησαν στο ματς της 6ης αγωνιστικής με 85-82, στηριζόμενοι στην τριάδα των Στέφαν Ποτ (16π, 4/4β, 3/4δ, 2/4τρ, 5ρ, 4ασ.), Κένι Ουίλιαμς και Στεφάν Μομίροφ (από 14 πόντους). Για την «Ένωση» κορυφαίοι ήταν οι Μπράιαν Ανγκόλα (28π, 6/9β, 5/9δ, 4/7τρ.) και Ίαν Χάμερ (16π, 4ρ, 3κοψ.).

Παρά την ήττα της στον αγώνα του πρώτου γύρου, η ΑΕΚ εξακολουθεί να έχει σημαντικό προβάδισμα στο σύνολο αυτών των αγώνων ενώ στα ματς της Ρόδου ωστόσο, υπάρχει απόλυτη ισορροπία…

ΣΥΝΟΛΟ
Κολοσσός H Hotels – ΑΕΚ 9-16

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ H HOTELS
Κολοσσός H Hotels – ΑΕΚ 6-6

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
2018-19: Κολοσσός H Hotels – ΑΕΚ 69-106

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
2015-16: Κολοσσός H Hotels – ΑΕΚ 85-86 (Ο Τρέβορ Ρέλεφορντ είχε 26 πόντους για τον Κολοσσό)

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

MILESTONE

* Η επόμενη τάπα του Σον Μίλερ θα τον κάνει τον 25ο παίκτη στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels με διψήφιο αριθμό στη Stoiximan Basket League.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Έξι συνεχόμενα παιχνίδια με ένα κλέψιμο συμπλήρωσε ο Στέφαν Ποτ.

* Στα επτά παιχνίδια έφτασε τον σερί του Τζόρνταν Φλόιντ με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο.

* Ο Κένι Ουίλιαμς απουσίασε από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ αλλά πριν από αυτό μέτρησε πέντε σερί ματς με 32’+ συμμετοχής.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Κολοσσός H Hotels ανεβάζει κατά 8,1% το ποσοστό του στα δίποντα όταν αγωνίζεται ως γηπεδούχος. Εκτελεί με 50,8% έναντι του 42,7% που έχει εκτός έδρας.

– 4,1 ριμπάουντ λιγότερα μαζεύει ο Κολοσσός H Hotels στα εντός έδρας παιχνίδια του (34) σε σχέση με τα εκτός έδρας (38,1).

ΑΕΚ

MILESTONE

* Ο Δημήτρης Φλιώνης ετοιμάζεται να γίνει «100άρης» σε δύο κατηγορίες των σουτ. Χρειάζεται τέσσερις βολές και οχτώ τρίποντα για να φτάσει σε τριψήφιους αριθμούς.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Πέντε σερί παιχνίδια χωρίς λάθος συμπλήρωσε ο Ανδρέας Πετρόπουλος. Στα τελευταία επτά και σε συνολικά 128 λεπτά, έκανε μόνο ένα.

* Ο Κίνο Κολόμ είχε 5+ ασίστ στα πέντε τελευταία παιχνίδια της ΑΕΚ ενώ μετράει επτά σερί παιχνίδια με διψήφιο ranking.

* Ο Ίαν Χάμερ είχε διψήφιο αριθμό πόντων στα οχτώ τελευταία παιχνίδια Πρωταθλήματος και συνολικά σε 13 από τα 15 που έκανε στην κατηγορία.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ΑΕΚ παρουσιάζεται περισσότερο εύστοχη στις βολές όταν αγωνίζεται εκτός έδρας (70,4%) σε σχέση με τα εντός έδρας ματς της (67,9%).

– Κατά 7,4% μειώνεται το ποσοστό ευστοχίας της ΑΕΚ στα δίποντα όταν αγωνίζεται εκτός έδρας. Εκτελεί με 50,3% έναντι του 57,4% που έχει ως γηπεδούχος».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ