Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 68-94: Πρώτος με 30αρα και «ζέσταμα» για Βελιγράδι

Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 68-94: Πρώτος με 30αρα και «ζέσταμα» για Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας, πήρε τη νίκη με σκορ 94-68 και εξασφάλισε την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, μαζί με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ.

Ένα καλό «ζέσταμα» λίγο πριν το Final Four του Βελιγραδίου πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε εύκολα με σκορ 94-68 του Απόλλωνα Πάτρας, στο πλαίσιο του εξ αναβολής αγώνα για την 23η αγωνιστική της Basket League, και εξασφάλισε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια, αλλά και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας ενόψει των πλέι-οφ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ, έβγαλε συνεργασίες, είχε μεγάλη ευστοχία και κατάφερε να πάρει ένα εύκολο «διπλό», απέναντι στο σύνολο του Νίκου Βετούλα που έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια, όμως δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Πειραιωτών.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 16 πόντους, ενώ πολύ καλοί ήταν οι Σάσα Βεζένκοφ με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, 11 είχε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ και 10 ο Κώστας Παπανικολάου. Από την άλλη πλευρά, 16 είχε ο Τζέρελ Σίμονς και 15 ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα*

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός προσπάθησε να χτυπήσει κυρίως κοντά στο καλάθι και να βρει μακρινά σουτ με πάσες από μέσα προς τα έξω, καταφέρνοντας έτσι να χτίσει μια μικρή διαφορά, ωστόσο ο Απόλλων έβρισκε τον τρόπο να μένει κοντά στο σκορ να πιέζει τους Ερυθρόλευκους. Από το δεύτερο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτες βρήκαν λύσεις με τους Λαρεντζάκη και Βεζένκοφ επιθετικά, φέρνοντας τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και κλείνοντας εν τέλει το ημίχρονο στο +12 (48-36).

Στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός είχε εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση και μεγάλη ευστοχία ενώ η πολύ καλή του άμυνα τού έδωσε τη δυνατότητα να στείλει τη διαφορά πάνω από τους είκοσι πόντους. Ο Απόλλων δεν παράτησε το παιχνίδι βρίσκοντας κι εκείνος ρυθμό, κυρίως με τον Μήτρου-Λονγκ, όμως οι Ερυθρόλευκοι διατηρούσαν το προβάδισμα με άνεση λόγω της καλής τους επιθετικής συγκομιδής.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας άδειασε τον πάγκο του και οι παίκτες που βρήκαν χρόνο συμμετοχής δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη, συνεχίζοντας την εξαιρετική εμφάνιση, αφού έφτασαν τη διαφορά κοντά στους τριάντα πόντους. Έτσι οι Ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν ακόμη μία νίκη και ετοιμάζονται για την επόμενη αναμέτρησή τους το ερχόμενο Σάββατο (14/5, 20:00) απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 36-48, 52-73, 68-94

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ