O Σλούκας και οι δίδυμοι πύργοι έκαναν… μπούλινγκ στο ΣΕΦ

O Σλούκας και οι δίδυμοι πύργοι έκαναν… μπούλινγκ στο ΣΕΦ

Ορχήστρα ο Σλούκας, «διπλοί» ο Φαλ με τον Βεζένκοφ. Τι άλλο να ζητήσει ο Μπαρτζώκας για το 1-0.

Ο Κώστας Σλούκας κέρασε για τα γενέθλια του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πρώτο τελικό: Με μια ματσάρα επιπέδου «κάνω τη διαφορά» (16π, 7ριμπ, 4 ασ, 2κλ). Θυμίζουμε όμως ότι ο διευθυντής ορχήστρας του Ολυμπιακού, δεν ξεκινάει τα ματς. Από τον πάγκο έρχεται και τα πηγαίνει εκεί που θέλει.

Με δεδομένο λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός καθάρισε από νωρίς (15-2 στο 7.30) τον αιώνιο αντίπαλο του στον πρώτο τελικό; Προφανώς αξίζει μια κουβέντα παραπάνω σε εκείνους που ξεκινούν. Και δη σε εκείνους που απόψε έκαναν… μπούλινγκ στους ψηλούς του Παναθηναϊκού. Τον Μουσταφά Φαλ (14π με 6/6 διπ, 10 ριμπ, 3ασ, 1 κοψ) και τον Σάσα Βεζένκοφ (12π, 10ριμπ, 3ασ, 1κοψ): Το δίδυμο ψηλών του Ολυμπιακού έβαλε 26, μάζεψε 20 ριμπ, μοίρασε 6 ασίστ και έριξε και 2 τάπες έχοντας +20 (Φαλ) και +11 (Βεζένκοφ) όσο πατούσαν το παρκέ.

Τρομοκρατία στους αιθέρες όταν απέναντι ο Παπαγιάννης έμενε στους 6 πόντους και ο Βόβορας ξεκινούσε με «κοντό» σχήμα (ο Παπαπέτρου στο «4», ο Κασελάκης στο «3») θέλοντας να ελέγξει τον ρυθμό και να κυνηγήσει τον Βεζένκοφ μακριά από το καλάθι.

Ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει ούτε το βάθος, ούτε την ποιότητα του Ολυμπιακού και αυτό το έχουν καταλάβει όλοι σε μια περίοδο που οι Ερυθρόλευκοι μετρούν πια πέντε νίκες στη σειρά απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο τους. Ψάχνει πραγματικά μια σειρά από τρικ για να ανταποκριθεί. Όταν όμως έχεις αδυναμία στο «ανοιχτό γήπεδο», αδυναμία να τρέξεις, αδυναμία και να προστατέψεις το καλάθι σου, τότε ομολογουμένως νιώθεις παγιδευμένος σε ένα μόνιμο «ρουά ματ» που αργά ή γρήγορα θα τελειώσει την παρτίδα.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη, πρέπει απλά να έχει το καθαρό μυαλό να αξιοποιήσει ως το τέλος τη διαφορά δυναμικότητας με τον αντίπαλο του. Να μεταφέρει το παιχνίδι εκεί που πρέπει κάθε φορά για να λυγίζει την αντίσταση του αντιπάλου του. Και αυτή είναι δουλειά του πλέι-μέικερ. Είναι δουλειά του Σλούκα που με βραδιές σαν την αποψινή δεδομένα βάζει πλώρη MVP

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ