Ένας χρόνος Τάιλερ Ντόρσεϊ: Ο σκόρερ, το ΟΑΚΑ και το όνειρο του ΝΒΑ(vids)

Ένας χρόνος Τάιλερ Ντόρσεϊ: Ο σκόρερ, το ΟΑΚΑ και το όνειρο του ΝΒΑ(vids)

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αποχαιρετά τον Ολυμπιακό και to10.gr καταγράφει τι κατάφερε με τους ερυθρόλευκους. Η σεζόν καριέρας, η τρέλα στο ΟΑΚΑ αλλά και το ΝΒΑ που πάντα ήθελε.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στις 23 Αυγούστου του 2021 με μια λιτή ανακοίνωση ερχόταν στον Ολυμπιακό για να πάρει τον ρόλο που αγαπάει περισσότερο. Εκείνον του σκόρερ. Ο άλλοτε γκάρντ του Όρεγκον προερχόταν από μια αρκετά καλή σεζόν με την Μακάμπι, εκεί όμως που η συνύπαρξή του με τον Σκότι Γουίλμπεκιν τον έβγαζε… δεύτερο στη μαρκίζα. Ο Γουίλμπεκιν ήθελε την πρωτοκαθεδρία. Και την είχε.

Ο ομογενής γκάρντ βρήκε ένα περιβάλλον στο λιμάνι φτιαγμένο και ραμμένο στα δικά του μέτρα. Μια ομάδα δεμένη, με ρόλους διακριτούς, που ήθελε να επιστρέψει στους τίτλους μετά το 2016 στην Ελλάδα και στα playoffs της Euroleague μετά το 2018. Ο Ολυμπιακός δεν είχε την τρέλα ενός σκόρερ στο ρόστερ του. Και την βρήκε στα χέρια του. Στοιχεία που αρέσουν στον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Η σεζόν ξεκινά με τον Τάϊλερ Ντόρσεϊ να είναι «καυτός». Στην κανονική περίοδο της Α1 τελειώνει με 11 πόντους μέσο όρο με 52,63% στα δίποντα και 42,34% στα τρίποντα.

Διαβάστε επίσης: Ο Κάνααν στο Νο 1 της λίστας για αντί-Ντόρσει

Η εμφάνιση ωστόσο που… πατάει το κουμπί της εκτόξευσης έρχεται στην Κρήτη, στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Με τον Ολυμπιακό στα σχοινιά, ο Ντόρσεϊ πετυχαίνει τρία κρίσιμα τρίποντα, τελειώνει με 21 πόντους συνολικά, δίνει το τρόπαιο στον Ολυμπιακό. Και αναδεικνύεται MVP του τελικού.

Εμφάνιση που είχε συνέχεια στα playoffs της Euroleague. Με τον Ολυμπιακό να… ρολάρει, ο Ντόρσεϊ κάνει καταπληκτικές εμφανίσεις και σφραγίζει με δικό του τρίποντο τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μονακό με 94-88 κάνοντας το 3-2 στην σειρά που σήμαινε την επιστροφή των ερυθρόλευκων στα Final 4.

 

Η συνέχεια; Είχε ελληνικά πλέι οφ (10,25 πόντους μέσο όρο) και το… αποκορύφωμα μιας σεζόν καριέρας για τον διεθνή γκαρντ. Εκεί που του αρέσει να παίζει, στο ΟΑΚΑ, ο Ντόρσεϊ στον δεύτερο τελικό με τον Παναθηναϊκό γυρίζει μόνος του το -14 του πρώτου ημιχρόνου. Τέσσερα τρίποντα, 17 πόντοι και… πρωτάθλημα που επισφραγίστηκε λίγες μέρες μετά στο ΣΕΦ. Με δική του υπογραφή…

 

Όμως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έχει μυαλό Αμερικάνου μπασκετμπολίστα και όχι Έλληνα που πολλές φορές πηγαίνει με το συναίσθημα. Τον ενδιέφερε πάντα το ΝΒΑ και αν δεν το έβρισκε θα έκλεινε σε ομάδα που θα του πρόσφερε το καλύτερο οικονομικά συμβόλαιο. Και αφού στο τέλος της σεζόν έμενε ελεύθερος στον Ολυμπιακό ήταν γνωστό ότι δύσκολα θα παρέμενε στο Λιμάνι. Έτσι φτάσαμε στο σήμερα όπου ενημέρωσε τους αδελφούς Αγγελόπουλους πως θα συνεχίσει εκεί που πάντα ήθελε όπως κάθε Αμερικάνος. Στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ