Το δράμα του Μάκη Γιατρά

Το δράμα του Μάκη Γιατρά

Τι συμβαίνει με τον Μάκη Γιατρά και αποχώρησε ξαφνικά από τον πάγκο του Προμηθέα Πάτρας...

Ο Προμηθέας αντιμετώπιζε το βράδυ της Τρίτης την Τουρκ Τέλεκομ στην Πάτρα για το Eurocup και ηττήθηκε με 98-83, όμως αυτό το αποτέλεσμα έχει πολύ μικρή σημασία για τους Πατρινούς.

Ο λόγος είναι πως το ματς με την τούρκικη ομάδα ήταν το τελευταίο του Μάκη Γιατρά στον πάγκο του Προμηθέα, καθώς ο Έλληνας τεχνικός αποχωρεί λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει και δεν του επιτρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται στην καθημερινότητα του το μπάσκετ.

Η απόφαση του Γιατρά να φύγει δεν έχει να κάνει φυσικά με το αγωνιστικό κομμάτι, παρά μόνο με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, κάτι που είχε γίνει γνωστό πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Στο δεύτερο «αντίο» του στον Προμηθέα, ο Μάκης Γιατράς ήταν λοιπόν κάτι περισσότερο από συγκινημένος.

Ο Έλληνας προπονητής αποχαιρέτησε την ομάδα του, τη δεύτερη οικογένειά του όπως είπε ο ίδιος, ενώ εξήγησε τους λόγους που συνέβη αυτή η αποχώρηση του. Οι στιγμές στο παιχνίδι με την Τουρκ ήταν ιδιαίτερες και για την ομάδα και για τους παίκτες και για τον κόσμο, αλλά και για τον ίδιο…

Μετά το ματς αυτό, ο Προμηθέας εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση για τον Έλληνα τεχνικό, ενώ η στήριξη στον Γιατρά από τους συλλόγους της Πάτρας, τον ΕΣΑΚΕ, τον Παναθηναϊκό, αλλά και όλου του μπασκετικού κόσμου είναι συγκινητική και άπαντες περιμένουν να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και να επιστρέψει στους πάγκους.

Ο έμπειρος κόουτς μίλησε για το πρόβλημα του και τόνισε ότι αναγκάζεται να αποχωρήσει λόγω αυτού, ενώ αναφέρθηκε στα όσα έχει ζήσει με την ομάδα του Προμηθέα.

Η τελευταία συνέντευξη του πριν αποχωρήσει

«Κάναμε την προσπάθειά μας με μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Όταν δέχεσαι 98 πόντους δεν έχεις πολλές ευκαιρίες για να κερδίσεις. Τιμώρησαν κάθε αδυναμία μας, ειδικά στην τέταρτη περίοδο. Συγχαρητήρια στην Τουρκ Τέλεκομ.

Λόγω ενός προσωπικού προβλήματος υγείας, το οποίο δεν είναι τωρινό, αλλά κρατάει εδώ και ένα μήνα. Η ομάδα έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να βοηθήσει, όμως είναι πάνω από τις δυνάμεις μου, είναι κάτι που με έκανε να λυγίσω. Φοβήθηκα. Δεν θα συνεχίσω στην ομάδα. Θέλω να ζητήσω χίλια συγγνώμη από τους ανθρώπους της ομάδας, από τον κόσμο που μας έχει αγαπήσει και μας έχει στηρίξει. Είμαι ευγνώμων για όσα έχουμε περάσει.

Δεν είμαι να πεθάνω, έχω κάποια θέματα, πρέπει να αλλάξω κάποια πράγματα, αυτά που φαίνονται δηλαδή. Είναι και κάποια άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με την ψυχή και με το μυαλό. Πιστεύω ότι θα το ξεπεράσω και θα είμαι δυνατός. Ευχαριστώ όλους. Ήταν όλοι μαζί μου, όλοι με βοήθησαν. Η ομάδα με θέλει στο 100% και από τη στιγμή που δεν είμαι, αυτή είναι η σωστή απόφαση και για εμένα και για το καλό της ομάδας»

Η όμορφη ανακοίνωση του Προμηθέα

«Η ΚΑΕ Προμηθέας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον Μάκη Γιατρά για όσα προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια στον Οργανισμό μας. Αναμφίβολα, αποτελεί ένα πρόσωπο συνδεδεμένο με τις σημαντικότερες αγωνιστικές μας επιτυχίες και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας.

Δυστυχώς, λόγοι υγείας δεν επιτρέπουν την συνέχιση της επιτυχούς συνεργασίας μας. Η υγεία είναι πάνω απ’ όλα και το πολυτιμότερο αγαθό κάθε ανθρώπου. Συμπαραστεκόμαστε στον coach Γιατρά, όπως θα έκανε κάθε υγιής οικογένεια, χωρίς να έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα κερδίσει πάλι! Καλή δύναμη coach»!

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις και το «αντίο» στον Έλληνα κόουτς:

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Περαστικά coach Μάκη Γιατρά! Μείνε δυνατός! Ευχόμαστε να επιστρέψεις γρήγορα στα γήπεδα».

ΚΑΕ Απόλλων: «Η οικογένεια του Απόλλωνα εκφράζει τις θερμές ευχές της για ταχεία ανάρρωση στον Μάκη Γιατρά. Μάκη μείνε δυνατός, είμαστε στο πλευρό σου. Σε περιμένουμε σύντομα στα γήπεδα».

Παναχαϊκή: «Μάκη μείνε δυνατός, όλη η Πάτρα είναι δίπλα σου, η οικογένεια της Παναχαϊκής ΓΕ».

ΑΕ Γλαύκου – Έσπερου ΑΟΠΑ: «Η Διοίκηση της Αθλητικής Ένωσης Γλαύκου-Έσπερου ΑΟΠΑ Πάτρας εκφράζει τη θερμή συμπαράστασή της στον Μάκη Γιατρά στον αγώνα που δίνει και του εύχεται καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση. Coach, ξέρουμε πως είσαι μαχητής και νικητής και περιμένουμε να κερδίσεις σύντομα και αυτή τη μάχη και να επιστρέψεις και πάλι δυνατός και υγιής στα παρκέ».

ΕΣΑΚΕ: «Περαστικά κόουτς, Μάκη Γιατρά, είμαστε στο πλευρό σου! Καλή επάνοδο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ