Μάκης Αγγελόπουλος : «Είναι η χρονιά της ΑΕΚ και των οπαδών της»

Μάκης Αγγελόπουλος : «Είναι η χρονιά της ΑΕΚ και των οπαδών της»

Ο Μακης Αγγελόπουλος μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τη φετινή προσπάθεια της ΑΕΚ, αλλά και στα σχέδια του για το μέλλον, ενώ τόνισε το ότι ο κόσμος «αγκαλιάζει» όλο και πιο πολύ την ομάδα.

Ο Μακης Αγγελόπουλος μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για την προσπάθεια που κάνει φέτος η ΑΕΚ, αλλά και τα τελευταία χρόνια ο ίδιος.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι με τις ενέργειες που γίνονται ο κόσμος της ομάδας επιστρέφει σιγά σιγά κοντά στην ομάδα.

Επίσης αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Κυπέλλου, στο final-4 του Champions League, αλλά την ταινία «1968».

Αναλυτικά ‘οσα είπε στην εκπομπή «Pick ‘n Roll» της Cosmote TV:

Αρχικά, ο Μάκης Αγγελόπουολος σημείωσε: «Δεν αισθάνομαι σαν πρίγκιπας. Πιο πολύ σαν πιστός της Βασίλισσας. Είναι μια χρονιά ικανοποιητική για εμάς. Βρεθήκαμε σε μια ευνοϊκή συγκυρία για εμάς, αλλά ταυτόχρονα συνεχίζουμε το εγχείρημα με την ταινία μας. Και είχαμε και τη διοργάνωση του Final Four. Και όλα αυτά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Είναι μια μεγάλη υπόθεση για τον οργανισμό ΑΕΚ».

Για την προσπάθεια της ΑΕΚ: «Έχει και στοιχεία εμπειρίας πλέον για εμάς αλλά σίγουρα και τύχης. Το μπάσκετ και ο αθλητισμός είναι business και έχει το στοιχείο της τύχης. Δεν μπορείς να εγγυηθείς το αποτέλεσμα στον πελάτη σου. Όπως ο κύκλος των χαμένων ποιητών, είναι μια ταινία που είχε μικρό μπάτζετ, αλλά έκανε τεράστια εισπρακτική επιτυχία».

Για τη μέρα που άλλαξε την πορεία του στην ΑΕΚ: «Νομίζω ότι δεν έχει έρθει ακόμα. Είμαστε στη διαδικασία και δοκιμάζουμε».

Για το αν είναι η χρονιά της ΑΕΚ το 2018: «Είναι η χρονιά της ΑΕΚ. Κανένα από τα αποτελέσματα που ήρθαν σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ δεν είναι τυχαία. Ήρθαν με δουλειά. Είναι και η χρονιά των οπαδών της ΑΕΚ. Οι θετικές εικόνες που έχει ο αθλητισμός προς το εξωτερικό έρχονταν από την ΑΕΚ είτε για ντέρμπι είτε για άλλα παιχνίδια».

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: «Όχι επειδή είμαι ένας από αυτούς, αλλά οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Έχουν υψηλό δείκτη συναισθήματος και του fair play. Οι ίδιοι έχουν βγάλει χαρακτήρα. Οι ίδιοι έχουν καταφέρει να μπουν στο ρεκόρ Γκίνες στο Καλλιμάρμαρο και φέτος έκαναν ρεκόρ στο Basketball Champions League και οσονούπω θα διαλυθεί και αυτό το ρεκόρ στο Final Four».

Για την επιστροφή του κόσμου της ΑΕΚ στο γήπεδο: «Ήταν βασικός μας στόχος. Μετά την επιτυχία του ’68 κάναμε 32 χρόνια μέχρι να πάρουμε ευρωπαϊκό τίτλο. Την τελευταία 15ετία η ομάδα έφτασε στην ανυποληψία θέλαμε να δείξουμε τι σημαίνει μπάσκετ για τους ΑΕΚτζήδες και χρόνο με το χρόνο ο κόσμος επιστρέφει αργά, αλλά σταθερά».

Για το αν περίμενε όλες αυτές τις κινήσεις επί την προεδρία του: «Να πω την αλήθεια η πρώτη προσπάθεια ήταν με τη λογική της επιστράτευσης. Είμαστε εδώ και όποιος μπορεί να στηρίξει. Δεν υπήρχε μακροχρόνιος σχεδιασμός. Θέλαμε να δούμε τι θα γίνει με το σωματείο και στη συνέχεια να δούμε τι είναι καλύτερο για την ομάδα».

Για την ταινία «1968»: «Ήταν σημαντικό κομμάτι το να επενδύσουμε στην ιστορία και να δείξουμε σε όλους τους Έλληνες πως η ΑΕΚ έκανε το μπάσκετ λαϊκό άθλημα. Και δείξαμε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πως συνετρίβει η άποψη των ευρωπαίων πως οι Έλληες δεν μποροπύν να κερδίσουν. Η ΑΕΚ έκανε το μπάσκετ λαϊκό άθλημα στη χώρα. Μέχρι τότε ήταν ελιτίστικο».

Για την επαφή με τον Τάσο Μπουλμέτη: «Δεν ήταν κάτι εύκολο γιατί ο Τάσος ήταν πιεσμένος. Μου είχε πει ότι δεν είχε τον χρόνο. Πονηρά, αν θέλετε, σκεπτόμενος είπα πως αν μπει στην ιστορία και ζήσει εκείνες τις στιγμές. θα το αγαπήσει, κάτι που έκανε. Έγραψε το σενάριο σε χρόνο ρεκόρ».

Για το συναίσθημα που ένιωσε βλέποντας την ταινία: «Ένιωσα συγκίνηση. Τις πρώτες 17 φορές που την είδα ήταν η ίδια συγκίνηση σε κάθε στιγμή».

Για το αν θα υπάρξει νέα ταινία σε περίπτωση που κατακτήσει το Champions League: «Μένει πάντα στην ιστορία ο πρώτος τίτλος, οπότε αυτό είναι και που κρατάμε. Ήταν τα 50 χρόνια  τα περιγράφουμε όλα στην ταινία. Ήταν μια χρονιά ρήγμα στο χρόνο. Μια ομάδα από πρόσφυγες μαζεύτηκαν και έβαλαν την ΑΕΚ στην κορυφή της Ευρώπης. Αυτό είναι και το μήνυμα της ταινίας».

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος: «Είχαμε πει πολλές φορές ότι ο πρώτος μας στόχος ήταν να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Είχαμε πει από την αρχή ο βασικός μας στόχος ήταν το Φάιναλ Φορ και μετά ο τελικός του Κυπέλλου. Ήταν πολύ γλυκά τα συναισθήματα. Πέρα από τη χαρά της νίκης ήμασταν σε ένα γήπεδο με μαθητές στην πλειοψηφία τους. Όσο περνούσε το παιχνίδι και η ΑΕΚ έμενε μπροστά ξεπετάγονταν φίλοι της ΑΕΚ και αυτό ήταν πολύ συγκινητικό.

Για τους λόγους που έγινε προτεραιότητα το Final Four για την ΑΕΚ «Γιορτάζαμε τη μεγάλη επιτυχία του ’68. Ήθελα η χρονιά αυτή να συνδυαστεί με μια ευρωπαϊκή επιτυχία. Θέλαμε να πάμε στο Final Four. Είναι πολλές οι προκλήσεις για εμάς και οφείλουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι παραπάνω σε αυτό που παραλάβαμε και να αφήσουμε παρακαταθήκη για τους επόμενους».

Για τους λόγους που κάλυψε το κόστος του Final Four: «Έχουμε ένα σημαντικό κόστος που αφορά τα διακαιώματα προς τη FIBA. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσο περισσότερους οπαδούς να βρεθούν στο γήπεδο. Για μεγάλο κομμάτι του γηπέδου οι τιμές είναι προσιτές για να έρθουν οι φίλοι της ΑΕΚ να δουν την ομάδα».

Για τη συμπεριφορά του κόσμου: «Αυτές είναι οι αρχές και οι αξίες που διέπουν την ΑΕΚ σαν σωματείο. Οι χαμηλοί τόνοι και η άμιλλα είναι αυτές που αρμόζουν στην ομάδα».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ