Καστρίτης: «Δεν παίρναμε καθαρές αποφάσεις και αργούσαμε»

Καστρίτης: «Δεν παίρναμε καθαρές αποφάσεις και αργούσαμε»

Οι δηλώσεις του Γιάννη Καστρίτη μετά την ήττα του Άρη από τον Κολοσσό Ρόδου

Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε για την εντός έδρας ήττα του Άρη από τον Κολοσσό Ρόδου και τόνισε πως η εμφάνιση της ομάδας του κόντρα στους Ροδίτες ήταν μακριά από τα στάνταρ των παικτων του και πως έχασαν τον ρυθμό τους,, «αποθέωσε» τον κόσμο για την παρουσία του στις κερκίδες, ζήτησε να είναι συγκεντρωμένοι μέσα στο παρκέ, στάθηκε στο «κλειστό» σκορ και ζήτησε να πάνε παρακάτω.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Καστρίτης:

«Ήμασταν πολύ μακριά από τα δικά μας στάνταρ σε άμυνα και επίθεση. Δεν είχαμε καλές και καθαρές αποφάσεις. Αυτό μας έκανε αυτό αργούς στο μυαλό και στα πόδια. Ο ρυθμός βόλευε τον Κολοσσό, με αποτέλεσμα εμείς να πέσουμε στην ‘παγίδα’ του. Δικαίως χάσαμε το ματς.

Δεν μπορώ να μην δεν ξεκινήσω με το ‘ευχαριστώ’ προς τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο. Είμαστε στεναχωρημένοι, γιατί δεν τους δώσαμε την χαρά της νίκης. Αυτή δεν είναι η πραγματική μας εικόνα. Αυτό που είδαμε σήμερα απέχει πάρα πολύ από αυτό που θέλαμε και αυτό που δείξαμε. Προφανώς και συμβαίνει, για τα παιδιά μπορούμε να βρίσκουμε πολλές δικαιολογίες. Δουλειά μας, όμως, δεν είναι να βρίσκουμε δικαιολογίες, αλλά να βρούμε τι φταίει και χάσαμε.

Δεν ήμασταν καλοί και χάσαμε. Πρέπει να σεβόμαστε πρώτα τον εαυτό μας μέσα στο παρκέ και να διεκδικήσουμε τη νίκη, να αντιπροσωπεύουν αυτή τη μεγάλη ομάδα και τον εκπληκτικό κόσμο που μας στηρίζει. Καλή χρονιά σε όλους, ελπίζω να τα πούμε με ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο επόμενο εντός».

Για το αν ήταν θέμα πνευματικής ανετοιμότητας: «Δεν γνωριστήκαμε χθες με τα παιδιά, ξέρουμε πως προπονούμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν υπάρχει λόγος να ψάξουμε για δικαιολογίες αν δεν είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, για το ποιοι είμαστε, ποια είναι η θέση μας στο πρωτάθλημα. Αν δεν είμαστε στο 100% σε άμυνα και επίθεση, μπορούμε να χάσουμε από όλες τις ομάδες. Το αποθεωτικό κλίμα, οι γιορτές, η διακοπή, πρέπει να είσαι έμπειρος για να αντιμετωπίσεις τέτοιες καταστάσεις. Δεν ήμασταν καλοί αυτό είναι σίγουρο, πρέπει να δείξουμε καλύτερη εικόνα».

Για το τι είχε ο Κολοσσός που δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει ο Άρης: «Τέτοιες ομάδες τις βολεύει ο κλειστός ρυθμός, το χαμηλό σκορ. Εμάς δεν μας συμφέρει αυτό, ποντάρουμε στις κατοχές, στις κλεμμένες μπάλες, στην ενέργεια μας, στο να τρέξουμε μπροστά. Ο Κολοσσός επέβαλε τον ρυθμό του, εμείς δεν το κάναμε και έτσι στο τέλος αυτό τον βοήθησε να νικήσει».

Κλείνοντας, σημείωσε: «Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε τον κόσμο μας να κυριαρχήσει αυτό στο συναίσθημα η αίσθηση περηφάνιας, η διοίκηση, οι παίκτες, αξίζουν να είμαστε περήφανοι για τον εαυτό μας. Δυστυχώς, το τάιμινγκ δεν μας επιτρέπει να νιώθουμε έτσι, όπως και στις νίκες και στις ήττες, το ξεχνάμε και προχωράμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ