Τακιανός: «Ηταν όνειρό μου να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ»

Τακιανός: «Ηταν όνειρό μου να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ»

Περιχαρής ο Φώτης Τακιανός για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ.

Την επιθυμία που είχε να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, μετά τις δύο πρώτες θητείες που μέτρησε στις τάξεις του συλλόγου στο παρελθόν (σ.σ. σε επίπεδο παίκτη και βοηθού προπονητή), ομολόγησε σήμερα, στην επίσημη παρουσίασή του από την ΚΑΕ, στο PAOK Sports Arena, ο Φώτης Τακιανός. Τον νέο τεχνικό καθοδηγητή του «Δικεφάλου» προλόγισε ο διοικητικός επικεφαλής των «ασπρόμαυρων», Θανάσης Χατζόπουλος.

«Καλωσορίζουμε τον κ. Τακιανό στην οικογένεια του ΠΑΟΚ για τρίτη φορά. Του εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου, να πετύχει όσα ονειρεύεται και ονειρευόμαστε. Αυτό που θέλουμε σαν διοίκηση και ομάδα, υγεία να έχουμε, είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία», ανέφερε, αρχικά, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης: Ρεάλ Μαδρίτης: Όταν η «βασίλισσα»… τρομοκρατεί την Ευρώπη

Πρόσθεσε λέγοντας: «Θα δούμε, όταν έρθει η ώρα, αν θα υπάρξουν αλλαγές σε παίκτες. Τα οικονομικά τα γνωρίζετε καλά, μην αναλωνόμαστε στα ίδια και στα ίδια. Είναι άδικο, ωστόσο, για τα παιδιά που παλεύουν μέχρι τώρα για την ομάδα και είχαν προτάσεις για να φύγουν, να συζητάμε για αλλαγές. Ο κόουτς τα διαπιστευτήριά του τα έχει από πέρυσι. Εδειξε ένα έργο. Πήρε ομάδες από μικρότερες κατηγορίες και τις ανέβασε στη μεγάλη κατηγορία. Εκρινα ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή έπρεπε να κάνω ένα ηλεκτροσόκ στην ομάδα, γι’ αυτό αποφάσισα την αλλαγή. Με τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση που είχαμε, δεν ήμασταν αυτό που ξεκινήσαμε. Το συζήτησα και με τους συνεργάτες μου και αποφασίσαμε την αλλαγή».

Ο Φώτης Τακιανός, με τη σειρά του, είπε αρχικά:

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και αποφάσισε να μου δώσει τον μεγάλο σύλλογο που λέγεται ΠΑΟΚ. Αρχίζει η τρίτη μου θητεία στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ξέρω το μέγεθος της ομάδας του ΠΑΟΚ, τις απαιτήσεις που υπάρχουν από τη διοίκηση, τον κόσμο, το όνομα. Ολο αυτό με κάνει να νιώθω χαρούμενος για την ευκαιρία που μου δίνεται να δουλέψω σε έναν μεγάλο σύλλογο και μαζί με διοίκηση, τον κόσμο θέλω να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να πραγματοποιήσει η ομάδα τους στόχους της , τους βραχυπρόθεσμους και τους μακροπρόθεσμους. Στο πρωτάθλημα που διανύουμε θέλουμε η ομάδα να καταλάβει όσο γίνεται ψηλότερη θέση. Εφόσον βλέπουμε και πιο μακριά, θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν κορμό παικτών, κάτι που είναι απαιτούμενο για μια ομάδα που θέλει να έχει συνέχεια και υψηλές απαιτήσεις. Τη δεδομένη στιγμή του πρωταθλήματος, θα υπάρχει προσπάθεια στο 100% με μεγάλη συγκέντρωση, ώστε στο τέλος της περιόδου να είμαστε όλοι χαρούμενοι».

Συμπλήρωσε ο 53χρονος τεχνικός λέγοντας:

«Ρεαλιστικά θέλω να κάνω την ομάδα να αποδώσει καλύτερα. Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος. Το υπάρχον υλικό έχει περιθώρια βελτίωσης και μπορεί να καλύψει τα κενά που φαίνεται ότι λείπουν. Ξέρω ακριβώς που βρίσκεται η ομάδα. Καταλήξαμε μιλώντας με τη διοίκηση ότι θα γίνει ό,τι πρέπει για να φανεί όσο γίνεται πιο δυνατή η ομάδα. Θεωρώ ότι μπορούν να καλυφθούν εκ των έσω κάποια πράγματα. Διεκδικεί με αξιώσεις καλό πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία ο ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι μπορεί να είναι καλύτερη η πορεία στις τελευταίες αγωνιστικές, μπαίνουμε στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος. Μας δημιουργεί όλους την υποχρέωση η ομάδα να πιάσουμε το 100%. Θέλουμε να τερματίσει στην υψηλότερη θέση που μπορεί. Για το μίνι πρωτάθλημα των έξι αγωνιστικών, υπάρχει κίνητρο και υποχρέωση να πάμε τον ΠΑΟΚ στην υψηλότερη θέση.

Κατέληξε επισημαίνοντας: «Ηταν όνειρό μου να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ. Πάντα υπήρχε το όραμα να είμαι ξανά εδώ , να δώσω το 100% για την ομάδα. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι πρόκειται για ένα μεγάλο κλαμπ. Είμαστε υποχρεωμένοι, εμείς που περάσαμε μέσα από την ομάδα, να μπορούμε να τη βοηθήσουμε ξανά.

Για να έχει μια ομάδα καλό αγωνιστικό πρόσωπο, θα πρέπει να υπάρχει στις τάξεις της ομοιογένεια , καλό κλίμα, οι παίκτες να παίζουν μαζί για τη νίκη, όλοι να θέσουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της ομάδας και να βάλουν τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα. Καμία ομάδα δεν μπορεί να προχωρήσει, δεν μπορεί να πάει καλά το αγωνιστικό κομμάτι, αν δεν υπάρχει ψυχική ένωση όλων των παραγόντων. Πρωταρχικός στόχος είναι να δημιουργήσουμε περιβάλλον τέτοιο, ώστε ο ένας να παλεύει για τον άλλον. Θέλουμε, επίσης, να «χτίσουμε» από φέτος για την επόμενη σεζόν, να διατηρήσουμε έναν κορμό παικτών. Να βάλουμε στέρεες βάσεις, έχοντας μεγάλο όραμα για την ομάδα.

Υπάρχουν αξιόλογα παιδιά στην παιδική και εφηβική ομάδα του ΠΑΟΚ. Σε αυτές τις ηλικίες δε χρειάζεται μόνο το ταλέντο , αλλά και η δουλειά. Χρειάζεται, όμως, να υπάρχει σωστή διαδικασία ένταξης στα νέα παιδιά. Αυτό σημαίνει πως το καλοκαίρι, όταν η ομάδα «χτίζεται», χρειάζεται να τους δοθεί χώρος. Αυτήν τη στιγμή, για τη φετινή χρονιά, είναι δύσκολα τα πράγματα για να βάλουμε κάποιον από τους μικρούς στην ομάδα. Αυτός ο προγραμματισμός θα γίνει για τη νέα σεζόν, ιδανικό θα είναι στη συνεργασία μας με τον ΠΑΟΚ να αναδείξουμε μέσα από την ομάδα νέα παιδιά.

Παρακολουθούσα τα παιχνίδια της ομάδας μέχρι τώρα. Εβλεπα όλα τα ματς της σε επίπεδο σκάουτινγκ. Το αρχείο μου είναι πλήρως ενημερωμένο, δε χρειαζόμουν κάποια επιπλέον πληροφόρηση για την ομάδα. Θεωρώ πως η αδυναμία της είναι στο αμυντικό κομμάτι. Θέλω να βελτιωθεί αυτό, θέλω να παίζουμε με περισσότερο ενέργεια, πάθος, να είναι περισσότερο μαχητική η ομάδα στο γήπεδο. Η προοπτική της ευρωπαϊκής συμμετοχής , για τη νέα σεζόν, είναι κίνητρο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ